חיסון כלבת לבני אדם

etiush

New member
חיסון כלבת לבני אדם

אני השבוע הולכת לקבל חיסון כלבת ורציתי לדעת אם ידוע לך תופעות לוואי או כאבים אחרי החיסון? האם החיסון נעשה בזרוע? תודה

שאלות כאלה רצוי להפנות לרופא הומני

ולא לוטרינר, הוטרינרים מן הסתם מכירים את התגובות האפשריות אצל בע"ח ולא אצל בני אדם. אבל אני אענה לך מנסיוני - אני קיבלתי חיסון כלבת, כי כך נהוג ברוב המרפאות, אף אחד לא רוצה לחטוף נשיכה מבע"ח נגוע בכלבת. קיבלתי 3 זריקות בתקופה של חודש, הזריקות היו בזרוע, ובחיסון ה-2 וה-3 היו לי תגובות לא ממש נעימות - כאבים חזקים במקום הזריקה וחולשה כללית שנמשכה 48 שעות. כמובן שזה שווה את השקט הנפשי. אם את מתכוונת לזריקות שנותנים אחרי שננשכים ע"י בע"ח החשוד כנגוע בכלבת - אני יודעת שנותנים יותר זריקות, אבל אני לא יודעת כמה בדיוק, ופעם היו נותנים בבטן, היום ברוב המקומות נותנים בזרוע.

etiush

New member
השאלה הייתה מופנית לוטרינר כי

וטרינרים מתחסנים נגד כלבת ולכן הם יודעים גם מה תופעות הלוואי וכו' - והנה עובדה שנתת לי תשובה מספקת בהחלט! תודה רבה

מה שעוזרת וטרינר תארה

זה די במדוייק מה שאני הרגשתי גם כן. וטרינרים בעקרון מתחסנים כל שנתיים (לפי התקנות) אבל אפשר גם במקום להתחסן לבדוק את רמת הנוגדנים בדם. התגובה לחיסון השני/שלישי דומה לתגובה שיש לפעמים לבעלי חיים אחרי החיסון המשושה/מרובע.

למעלה