חיסון המוני נגד שפעת

ינוקא1

New member
מי שסובל מזה כל הזמן -

שיעשה חיסון. אני חושב שהחיסונים הם דבר נפלא ברובם והעלימו מחלות רבות , וזו הצלחה יפה של הרפואה המערבית. ועם זאת מי שלא חולה בשפעת בכל חורף , או שאצלו זה לא תהליך רציני אלא סיפור של יומיים שלושה עם אף סתום - למה סתם שיעשה חיסון ?

החיסון המסוים הזה הוא

נגד שפעת קשה במיוחד. ויש מי שמתקרב לגיל שזה עלול להיות לו מסוכן. או שאינו רוצה לאבד ימי עבודה. אני לקחתי הפעם את החיסון כי אני מטפלת בתאומות ולא רציתי להדביק אותן. השאלה היא, איזה סיכונים יש בחיסון עצמו.

ינוקא1

New member
מה שלא אומרים

זה שיש אנשים מבוגרים שלפעמים גם מקבלים נזק מהחיסון עצמו . . . בכל אופן לדעתי מי שיש לו נטיה לקבל שפעת , כדאי שיעשה. מי שלא - לא.

אשכר

New member
מבוגרים, צעירים, כולם

ממה שראיתי על חיסוני שפעת המוניים בצבא, בין 20% ל-25% חולים בשפעת בגלל החיסון. וגם אז ספרתי רק את אלה שקיבלו "גימלים", ולא את אלה שסתם סבלו בצד בשקט. החיסון טוב מאד, במיוחד ליצרני החיסון, ולכיסויי תחת.

קצת באיחור

שמעתי דעה כזו גם מאחות קופת חולים, שבעבודתה אומרת כמובן את המצופה ממנה. היא עצמה חלתה בשפעת קשה השנה, לאחר שחוסנה.....

מצד שני....

רובינו צלחנו את החיים בזכות חיסונים שקיבלנו לאורך הדרך, לא הזיקו לנו, וכן מנעו מאתנו את אותן מחלות שחוסנו נגדן.... ורבים מאתנו שומרים על בריאות טובה לאורך החיים, ואפילו עד גיל מופלג.

אשכר

New member
זה מאד לא מדויק - הרבה אנשים לא צלחו

את החיים במצב טוב בגלל שהחיסונים שהם קיבלו בגיל צעיר או מבוגר גרמו להם לבעיות חמורות. עכשיו מתחילה להיות מודעות לנושא, והשמועות מדברות על בעיות כגון אוטיזם, רגישות יתר, מחלות קשות, ואף מוות - כתוצאה מחיסונים. אני אומר "שמועות" בגלל שלא יצא לי לחקור את העניין בעצמי - אבל זה לא אומר שהמידע לא נכון. את רוב תופעות הלוואי של החיסונים והתרופות פשוט מסתירים, או שמתעלמים מהן - זה לא אומר שהכל בסדר עם החיסונים.

לא "שמועות"../images/Emo10.gif

בקליניקה אני "פוגשת" הרבה מאד ילדים עם נזקי חיסון. אני חושבת שבגיל הינקות למעלה מ-50% מהילדים מגיעים לטיפול עם בעיה שהתחילה לאחר חיסונים. במערכת הרפואה מכחישים כי אין להם ברירה. אם יודו מספר המתחסנים ירד מתחת לרף הרצוי. כל טוב עירית

כנראה שהרוב עוברים את זה בשלום

למרות שיש אחרים המשלמים מחיר יקר. והאינטרס של משרד הבריאות שקוף.

אשכר

New member
ברור. ילד אוטיסט עובר את זה בשלום, כי

כי אף אחד לא מדווח עליו שהוא נהיה אוטיסט בגלל תגובת יתר של המערכות שלו לחיסון. המערכת תגדיר אותו כ"אוטיסט מלידה" או כ"תופעה נפשית לא קשורה". מבחינה "פיזית" הוא יהיה בסדר, כי לטענת הרופאים והאחיות אין קשר בין הגוף ה"פיזי" לגוף ה"נפשי". אז זהו, שיש. והוא דו כיווני. זה לא שיש 2-3 פרומיל נפגעים. לפי הדיווחים שאני מכיר, מדובר ב-20-40% מהתינוקות (ואני לא מטפל בכלל). בכל מקרה פעם בשנה בערך יש פה דיון על חיסונים (בעד ונגד), ואת מוזמנת לעשות חיפוש בפורום.

../images/Emo10.gifאובדן ימי עבודה

לדעתי-איננה סיבה לחיסון, אלא רק אם יש במחלה סכנה לחיים. בחיסון יש סיכונים לא מעטים- א. חדירה של רעלים לגוף (חומרי שימור, מתכות ועוד) ב.חידקים (בכל צורה-מומת מוחלש וכד) שנכנסים ישירות למחזור הדם ללא תיווך של מערכות ביניים שמשמשות להגנה כמו עור, נשימה או עיכול. ג.החדרה של מספר גורמי מחלה בבת אחת מה שגורם להכבדה על מערכת החיסון ד.ההכבדה על מערכת החיסון גורמת להחלשותה ואז "נכנסים" מזהמים נוספים למערכת ה.תופעות לואי וחולי לאחר החיסון. ו. לפני שנתיים היו מקרי מוות לאחר חיסון בגיל המבוגר ועוד הערה-התאומות יידבקו במחלה...אם ךא ממך אז מבני משפחה/אחים/שכנם וכד' כל טוב עירית

מאיר72

New member
נכון, ורק להעמיד דברים על דיוקים

לגבי סעיף ו' לא הוכח קשר ישיר לכך ולכן לא ניתן להסיק שזה נכון. כל השאר באמת אינן סיבות לחסיון. היחידם שצריכים להתחסן הם האנשים הנמצאים בקבותות הסיכון.

hal767

New member
מתנגד

ע"פ תפיסת הרפואה הטבעונית ההייג'יניסטית, שפעת אינה מחלה, אלא סימפטום המעיד על ניסיון הגוף לרפא עצמו ממצוקה. בוודאי שאם לא נוהגים נכון, זה עלול להסתבך ליותר מזה. החיסון הוא רעל, חלבון זר בצירוף רעלים שונים המוחדר ישירות לדם, בלי שניתנת לגוף היכולת להתנגד לו בשל כך. אין קשר בין מטרת החיסון והחומרים המרכיבים אותו לגורם האמיתי של שפעת. לכן הוא אינו רלוונטי. מעבר לזאת שהוא פוגע קשות בגוף. יש הסובלים מ"תופעות הלוואי" של החיסון בצורות שונות, כמו חולי בשפעת, תופעות אלרגיות, פגיעה בכבד ובמערכת העצבים ומוות. וזאת מדוע? כי החיסון הוא רעל, ורעל אינו מרפא, רעל מרעיל.

אני מחוסנת באופן טבעי ../images/Emo13.gif

הפעם האחרונה שחליתי בשפעת הייתה בגיל 16. היום אני בת 33. כך שמי שיש לו נטיה לחלות בשפעת לעיתים קרובות, שיעשה את השיקול שלו.

אצלי אין קשר ../images/Emo13.gif

כיום אני צמחונית, אבל זה רק 5 שנים. לפני הצמחונות לא רק שהייתי טורפת מכל הבא ליד, התזונה שלי גם לא הייתה כל כך בריאה בלשון המעטה. היום יש תקופות שאני משתדלת לאכול יותר בריא ומאוזן, לכלול את כל אבות המזון וכו' אבל יש גם תקופות שאני "חוגגת" על ג'אנק פוד. אני גם עושה פעילות גופנית (בעיקר הליכות או רכיבה על אופניים) ומתרגלת יוגה אבל גם זה לא בקביעות. כך שכאמור לא נראה לי שיש קשר. הגוף שלי פשוט מחוסן נגד שפעת. אגב, זה לא אומר שאני לא מצטננת לפעמים אבל כאמור כבר 17 שנה לא חליתי בשפעת, כלומר לא הייתי במצב שהצריך אותי להישאר בבית ולא ללכת לעבודה וכד'.

למעלה