חיסון בגיל שנה

light forever

New member
חיסון בגיל שנה

אני אמורה לחסן את התאומים שלי בעוד חודש כשיהיו בני שנה. מחומשת ואדמת. הבנתי שהדיעות חלוקות ויש הורים שחושדים שחיסון האדמת גרם לאוטיזם. יש אפשרות לפצל את שני החיסונים, ולעשות את האדמת כשיהיו קצת יותר מבוגרים. מה דעתכם?

שקדייה

New member
את יכולה לפרט קצת למה החלטת ככה

גם שלי בן שנה עוד שבועים ואני לא ממש מבינה בנושא. אשמח לשמוע מה את יודעת ולמה החלטת ככה.

זIקיני

New member
גם אני אשמח לשמוע

הייתי אמורה לחסן פשוט אין לי אומץ
ולמה בגיל מאוחר יותר זה בסדר ועכשיו לא? מה ההשלכות לכך שלא אחסן נגד אדמת? זה לא מסוכן בפני עצמו?

efratcn

New member
אני חיסנתי בגיל שנה וחמישה ח'

בלי לפצל... עשיתי סקר קצר וגיליתי שרבים לא מפצלים ומאחר והיה לי קשה מאד להגיע למסקנה בסוף החלטתי לא לפצל. אגב, לא החיסון לאדמת אלא ה-MMR חושדים בו שגורם לאוטיזם (אם כי יש לא מעט השגות לגבי אופן המחקרים שטענו שה-MMR גורם לאוטיזם). אדמת לדעתי הוא חיסון מיותר אבל לא ניתן להפרידו אלא במתן חיסונים פרטי וזה עולה הון תועפות. התחסנו ביום א' לפני שבועיים ולמזלנו עבר ללא תופעות לוואי מיוחדות.

efratcn

New member
מאותן חששות... ואם יכולתי היתי דוחה

עוד...
ככל שהם גדלים מע' החיסון שלהם מתפתחת יותר ולכן קל להם להתמודד עם החיסון. אם הבן שלי לא היה במסגרת של גן אז הייתי דוחה עוד, אבל מאחר והוא במגע יומיומי עם תינוקות נוספים יש לי אחריות גם כלפיהם וגם כלפיו. אם חלילה מישהו בגן חולה במחלה כזו או אחרת בצורה קלה בזכות החיסון הבן שלי עלול לחטוף את זה קשה יותר ולהפך, אם הוא יחלה וידביק תינוק בן כמה חודשים זה ממש סכנת נפשות. בגדול אני בעד חיסונים, אבל חיסון גיל שנה הוא חיסון לא קל (ולכן לא מעט מחליטים לדחות אותו או לפצלו).

שקדייה

New member
לנו היה מקרה מאוד מאוד מצער במשפחה

ומאז, לא לחסן זו בכלל לא אופציה.

שקדייה

New member
כן.

ילדה בת שנתיים נפטרה מדלקת קרום המוח כי ההורים שלה היו נגד חיסונים.

efratcn

New member
אוי עצוב נורא...../images/Emo7.gif

אגב, זו אחת הסיבות שלא דחיתי עוד את החיסון. בגלל דלקת קרום המוח... פשוט נורא ועצוב...

שקדייה

New member
למה בכלל מחסנים בנים לאדמת?

זה לא קריטי רק לבנות? ואיך החלטת על שנה + 5 או שסתם ככה יצא?

efratcn

New member
בדיוק!! ולא רק לבנות אלא רק לנשים

בגיל הפוריות. אני חושבת שזו מחלה שרק נשים בגיל מאוחר יותר צריכות להתחסן נגדה. הרי כל אישה לקראת הריון נבדקת לאדמת ואם אין לה נוגדנים היא מקבלת חיסון... ממש מיותר החיסון הזה. וכן, יצא במקרה שנה וחמש. לחצו עלי בטיפת חלב וכבר הגיע האביב (בחורף לא רציתי לחסן בגלל שחוטפים מחלות כל יומיים בערך).

שקדייה

New member
הבנתי. רק השגה אחת...

לא כל אישה לקראת הריון עושה בדיקות. למעשה אצל הרבה נשים אין בכלל את התקופה הזו של "לקראת הריון"- פתאום הן מגלות וזהו.

efratcn

New member
נכון... אבל זו לא סיבה לחסן את

כל התינוקות בארץ. צריך לחסן בנות בלבד. אני מניחה שמחסנים את כולם כדי לא להעמיד נשים בהריון שלא חוסנו (כמו עולות חדשות למשל).

כרמיון

New member
אני זוכרת שכשאני הייתי ילדה,

חיסנו רק את הבנות ולא את הבנים. אותנו, הבנות, חיסנו בגיל 12. ההיגיון שבזה היה לחסן בגיל שמאוד לא סביר להניח שניכנס לפניו להריון. ככה גם לא הוסיפו חיסון מיותר לבנים, גם הבטיחו ברמה גבוהה של ביטחון שאישה שנכנסת להריון תהיה מחוסנת (הריון לפני גיל 12 הוא דבר נדיר מאוד בישראל), וגם לא העמיסו על הבנות עוד חיסון בגיל הרך.

michal@gal

Active member
מנהל
מחסנים גם בנים

בגלל שיש לאדמת סיבוכים שיכולים להביא לעקרות.

efratcn

New member
ממש לא נכון!!

חזרת עלולה לגרום לעקרות ואילו אדמת מסוכנת אך ורק לעובר!!

michal@gal

Active member
מנהל
אני מכירה באופן אישי

כמה מבוגרים שחלו באדמת, ועקב הסיבוכים אושפזו בבית חולים. אני לא רוצה להעמיד בסכנה הזאת את הבנים שלי.

למעלה