חיסולים

אז אולי תתחיל לעשות הבדלים

במקום לעוות עובדות כדי ליצור השוואות שלא במקומן. כן כשמחבלים מתפוצצים זה בכוונה לרצוח, לרצוח אזרחלים וכמה שיותר, ערך הרצח הוא כל כך עליון שהוא מקדש את החיים שלהם, זו התחתית של התחתית של חוסר בצלם אנוש, אין יותר גרוע מזה וזה לא בר השוואה לשום דבר אחר, לא אטום, ובטח שלא הפגזה על מוקד שיגור קסאמים. אם אתה לא מבין את זה אז כנראה שמשהו באמת לא מתפקד באנושיות שלך. כאשר צה"ל פוגע והורג משפחה כזו או אחרת, זה נורא, זה מצער, זה לא צריך לקרות וכן חובה לחקור את זה בשיא הרצינות, אבל זה לא רצח, לא טבח ואין מה להשוות למחבלים, זו הסתה שטנית ורווית שנאה. מה לעשות, במלחמה שאת חוקיה קבעו המחבלים - לירות מתוךבקרבת אוכלוסיה אזרחית, להסתתר בקרבת/בתוך אוכלוסיה אזרחית, לבנות נשק מתוך/בקרבת אוכלוסיה אזרחית, לכך יש השלכות, במלחמה מהסוג הסטנדרטי, צבא מול צבא אוכלוסיה כמעט או כלל לא אמורה להיפגע, היא מחוץ למשחק, הטרוריסטים הפלשתינים בחרו להכניס אותה למשחק, אולי חשבו שזה ישתק אותנו, ימנע מאיתנו לפגוע בהם, אני שמח שהם טעו אחרת היינו פשוט משאירים להם פירצה, הם יכולים לירות קסאמים ולהוציא פיגועים ואנחנו לא יכולים לעשות כלום. פיגוע הוא לא מלחמה, פיגוע הוא פשע מכוון כנגד אזרחים, אנחנו לא משתמשים באזרחים שלנו, אנחנו לא יורים מתוך מרכזי הערים/השכונות, הם כן! הקטע של מגן אנושי הוא אמיתי, זה בדיוק מה שקורה, כל המרחבים הפתוחים בצפון הרצועה נמצאים תחת העין הפקוחה של צה"ל כל הזמן וירי לשם הוא תכוף, אז יורי הקסאמים נסוגים אחורה, לאן? לים למשל, לבית להיא, לג'בליה, כי שם קשה יותר חראות אותם, קשה יותר לפגוע בהם וכל פגיעה בהם מסכנת את הסביבה, עצם הירי משם במיקרים מסויימים קושר או עלול לקשור את ידי צה"ל, הם יודעים את זה מצויין. ירי קסאמים הוא לעולם לא בטעות, הוא תמיד מכוון ומיועד לפגוע באזרחים.

revengen

New member
אולי לא הבנת

אבל אני לא ניסיתי להשוות בין צה"ל למחבלים אלא ניסיתי להראות כמה צבוע זה הלגיד שצה"ל תמיד צודק! אתה יודע אדון יובל שזה לא משנה מה המטרה ומה לא! לילדה הזו בת ה-7 נרצחו ההורים מול העיינים!!! 7 מבני משפחתה נהרגו לה מול העיניים!! אתה חושב רגע שמזיז לה (סלח לי על השפה הגסה) את התחת עם צה"ל התכוון או לא התכוון?! זה פיגוע בישבילה!! אני לעולם לא יאחל לך לראות את ההורים שלך מתים לך בידיים!! האנושיות הפגומה פה היא שלך ושל שאר אנשים כמוך!!! אני נכנסתי לYNET שם הייתה תמונה של ילדה בוכה ושוכבת על אבא שלה ומתחת היה תגובה "וואלה מזיז לי ההורגים שלהם" , "נו פסדר גם הם הרגו לנו" ואתה כמובן אמרת "נו טוב במלחמה כמו במלחמה" אז אתה לא אנושי!! איך אפשר לראות ילדה בת 7!! שכל החיים לפניה בוכה ומתאבלת על זה שהיא ראתה את אבא שלה!! אבא שלה שהיא אהבה כמו שאתה אוהב את אבא שלך מת לה ביידיים!! ולהגיד "טוב נו במלחמה כמו במלחמה"!! בישבילך אותה ילדה זה רצח!! זה טבח!! זה פיגוע!! זה הרס חיים! אם בישבילך ובישבילך דן חלוץ זה נכשיו "טעות אנוש" בישבילה ובישביל אחרים זה לא! ואתה יודע מה יובל אני מוכן להניח פה את כספי בהתערבות שלא היא ולא משפחתה היו באותו מקום כדי לשמור במגן חי על מחבל! אנחנו לא משתמשים באזרחים שלנו, ולא יורים מתוך בתים וכו' וכו' וכו'...אז מה?! אז אנחנו מטיסים מטוסי קרב ומטילים פצצות! משיטים סירות קרב ויורים פגזים! מכניסים טנקים ובולדוזרים והורסים בתים! אז מה?! ככה אנחנו נלחמים! וככה הם נלחמים! ואתה יכול להגיד שזה "בשביל להגן עלינו" ויודע מה אולי לפעמים זה כן..ואולי לפעמים זה מוצדק! אבל כשבאה ונהרגת משפחה שלמה!! ילדים ונשים!! זה לא מוצדק! וזה לא הוגן!! וזה טבח! ולא משנה מה היייתה הכוונה פה! אני רק רוצה להבאיר שאני לא מתכוון להשוות בין צה"ל לאף מחבל בחיים שלי!! אני בחיים שלי לא תמכתי ולא הצדקתי פיגועים ואני לא אתחיל בזה היום! אני רק מודיע שבישבילי לפי המונחים שלי! מה שעשו לילדה הזו זה טבח!

1אברהם

New member
מי שהרג את משפחת הילדה אלו הרוצחים

בעזה שיורים טילי קאסם ללא הרף על ישובי הנגב המערבי. אליהם אתה צריך לבוא בטענות, כיוון שבנסיונותיהם לרצוח יהודים בשדרות ובאשקלון הם גרמו להפגזת צה"ל על עזה ולתוצאות הטרגיות של ההפגזה. לישראל אין פשוט ברירה אי אפשר להמשיך ולספוג קאסמים ללא הרף, ובקרוב נצטרך גם להכנס קרקעית לעזה ולכבוש לפחות את צפון הרצועה. אם לא נעשה זאת נצטרך לפנות את כל תושבי הנגב המערבי בטווח הקאסמים ובעתיג גם בטווח גדול יותר. תכניסו את זה טוב טוב לראש - אין ברירה אחרת ואין פתרון אחר לא מדיני ולא דיבורים עם אבו מאזן לא ישנו את המצב ואפילו לא נסיגה משטחים אחרים ששנויים במחלוקת ביו"ש - רק תגובה צבאית של צה"ל בעזה.

מעולם לא טענתי שצה"ל תמיד צודק

הוא לא תמיד צודק וצריך לחקור את העיניין ואם היתה כאן פאשלה אז האנשים שאשמים בה צריכים לתת את הדין. אני יודע מה קרה לילדה הזאת וברור לי שלא צריך לעניין אותה למה זה קרה ומי אשם, כמו שברור לי שאם זה היה נפל שיחקו איתו או פגז זה חסר חשיבות מבחינתה ומבחינת הפלשתינים, האמת לא באמת חשובה להם, הרי בכל מקרה ישראל אשמה. ראיתי את התמונה של הילדה, גם אותי זה מצער אך אני בניגוד אליך לא חושב עם הרגש, אני חושב עם הראש, לכן זה לא מעניין אותי איך הפלשתינים רואים את זה וכן גם לא מעניין אותי איך הילדה רואה את זה ובכל הקשור לסבל, אם המשפחה שלה היתה נהרגת בגלל טעות פלשתינית הסבל היה אותו סבל, מעניין אותי מה קרה שם באמת, כל מיני תיאורים גרפים נוראים ככל שיהיו לא ישנו את האמת. חשוב לי להדגיש אני לא חושב ומעולם לא חשבתי שזה מוצדק להרוג אזרחים פלשתינים וכל פגיעה בהם היא מיותרת ואני מתנגד לה מאד! עדיין, לא משנה גם אם נהרגת משפחה שלמה, טבח זה לא, טבח זה רצח, כלומר הרג מתוכנן ומכוון כלפי אזרחים כמטרה, זה ולא אחר, כאן אין טבח ואין רצח, הם שיקרו לזה איך שהם רוצים, הם גם ככה קוראים לכל חיסול שלנו טבח ורצח אז?, שיקראו! זה לא מה שעשו לילדה, זה מה שקרה לילדה, ומה שקרה לילדה זה דבר מאד מצער, מאד לא מוצדק וחבל שקרה אך עדיין אני לא ממהר כל כך מהר להאשים ולהתלהם נגד צה"ל, כמו שכתבתי קודם, אם היה ירי של קסאמים בצמוד לאותה משפחה אני רואה את הירי חזרה לאיזור כמוצדק לחלוטין והאשמה היא על מי שבחר (מחבלים) להשתמש באזרחים כמגן אנושי לעצמו, כן גם ללא ידיעת אותה משפחה.

ד ר ו ר 1

New member
מריח כמו נסיון חיפוי נואש על צה"ל

כתבת: "...ברור לי במאה אחוזים שלא כיוונו כדי להרוג את אותם אזרחים והם לא היו המטרה אז רצח זו סתם הסתה שטנית מבית היוצר של הפנאטים האנשי ציונים מהשמאל הרדיקלי..." מאיפה, עם כל הכבוד, כל כך ברור לך שלא זו היתה המטרה? וגם אם לא - התוצא היתה ברורה מלכתחילה: אתה מפיל פגזים על אוכלוסיה אזרחית, במטרה לרצוח שניים-שלושה מבוקשים. האם נראה לך הגיוני שהפגזים יהרגו בממוקד את השניים האלו, או שבדרך הם יקפחו את חייהם של עוד כמה
עוד הוספת: "..מחבלים בחרו לירות בקרבה לחוף והשתמשו באזרחים שהיו שם כמגן אנושי, אנחנו ירינו לכיוונם מתוך הגנה עצמית ותוך כדי כך גם אזרחים נהרגו, כלומר מי שאשם במותם הם המחבלים..." - אתה יכול להגיד אותו דבר על פיגועים באוטובוסים בישראל: המחבלים באים להרוג חיילים ואנשי כוחות צבא, אבל בדרך הם הורגים אזרחים... נו באמת, על מי זה עובד? צה"ל מודע לכך שהוא רוצח ילדים קטנים וחפים מכל פשע (ולא רק ילדים - גם אזרחים בוגרים, הורים לילדים, בעלי משפחות) . יש לו אפשרות לפגוע במחבלים עצמם (צה"ל כבר הוכיח לא אחת שכשהוא רוצה לתפוס מבוקשים, גם אחרי 10 שנים הוא ישיג אותם וינקום בהם), אבל כנראה שצה"ל אוהב לעשות מפגני ראווה רצחניים, וכמו שאומרת הסיסמא של ההפגנה הקרובה: מטביע את כולנו בים של דם ואלימות. כתבת גם: "...טעות אנוש של צה"ל, קורה, הירי לאיזור לא היה מדוייק ופגע היכן שלא היה צריך לפגוע, גם זה קורה במלחמה..." - אתה מנסה להוציא את צה"ל ומדינת ישראל נקיים מכל פשע מוסרי. אתה מצד אחד מצדיק קודם לכן את המעשה, ואומר שהמחבלים אשמים במעשה, ועכשיו אתה אומר שזו טעות אנוש של צה"ל
זו סתירה, ואתה מנסה להוכיח בצורה לא משכנעת ומלאת סתירות את חפותו האבודה של צה"ל מהפשעים המוסריים (אגב - הפשעים הם של צה"ל, אבל גם של אדון "שכר מינימום" מר עמיר פרץ). וחוצמזה, איך אתה מעיז לכנות הפצצה רצחנית כ"טעות אנוש"?!? אין פה שום טעות - המטרה היתה לירות ולהפגיז כדי להרוג, והמעשה הזה רחוק מלהיות אנושי. ולסיום כתבת: "..."הוצאו להורג ללא משפט" הבדיחה הזאת כבר ממש לא מצחיקה, על איזה משפט אתה מדבר?, איך בדיוק מביאים למשפט אנשים שעומדים לירות קסאמים?, חשבת על זה או שזה בכלל לא מעניין אותך, הכי קל להטיף מוסר, גם הכי טיפשי, מתי מביאים אותם למשפט, אחרי שהקסאם פוגע בחדר של תלמיד בית ספר משדרות והורג אותו?, איך בדיוק, שולחים להם צו?..." - ישראל הוכיחה כבר שאם היא רוצה היא יכולה (וכתבתי זאת גם קודם) שהיא יכולה לרדוף אחרי מחבלים גם תקופה של 10 שנים, ולהביא אותם למשפט (רק עכשיו שמענו בחדשות הרי על המחבלים שנתפסו, שרצחו לפני כ- 10 שנים אם ובנה באיזושהי התנחלות). להוציא אנשים להורג, לרצוח אותם, בשם המדינה והבטחון, בלי משפט ובלי אפשרות להגן על טיעוניהם זה פשע מלחמה. ומתוך אמנת זנבה בנושא: סעיף 3 נתגלע בשטחו של אחד מבעלי האמנה סכסוך מזוין, שאינו בעל אופי בינלאומי, יהא כל צד בסכסוך מחויב להנהיג, בתורת מינימום, את ההוראות הבאות: 1. בני אדם, שאינם נוטלים חלק פעיל בפעולות האיבה, לרבות חיילים שהניחו את נשקם, וחיילים שהוצאו מן המערכה עקב חולי, פצעים, מעצר או כל סיבה אחרת, יהיו נוהגים בהם תמיד מנהג אנושי, ללא כל הפלייה לרעה מטעמי גזע, צבע, דת או אמונה, מין, יוחסין, מצב חמרי, או מכל טעם אחר כיוצא בזה. לתכלית זו יהיו ויישארו המעשים שלהלן אסורים בכל עת ובכל מקום בנוגע לאנשים הנ"ל: ... (ד) חריצת דינו של אדם והוצאתו להורג של אדם ללא פסק דין קודם של בית משפט המורכב כדין והנותן את כל הערבויות המשפטיות שהוכרו על ידי עמים תרבותיים כדבר שאי-אפשר בלעדיו. .

לי זה נראה כמו עוד התלהמות רווית

שנאה נגד צה"ל אני לא יודע אם יש לך ניסיון בשירות צבאי, אני מניח שלא, לי יש, וכאשר אני הייתי בצבא, לא פעם ולא פעמים הייתי עד לסיכון חיילים רק כדי שאזרחים לא יפגעו, אז כן, צה"ל לא מכוון על אזרחים ולא מתכוון לפגוע בהם, אין לו גם אינטרס בעוד שהמחבלים כן מכוונים על אזרחים, מטרתם היא רצח, והם לא בוחלים בשום שיטה ודרך, הכל כשר בעינהם. לא הפילו פגזים על אוכלוסיה אזרחית, הפילו פגזים על מוקדי שיגור קסאמים, המחבלים בוחרים לירות אותם בקרבת אזרחים, עכשיו האפשריות הן: לא לירות ולהסתכן בקסאם שיפול ויהרוג אזרחים שלנו או כן לירות ולהסתכן בכך שמעבר למחבלים יהיו גם נפגעים שהיו מסביבו, אין אפשרות שלישית!. אני בכל מצב מעדיף להימנע מסיכון של תושבי ישראל, אני לא איזה או"מניק, לא אובייקטיבי ובכלל לא מחפש להיות כזה, אז כן אני מעדיף שיהיה סיכוי שאולי יפגעו פלשתינים חפים מפשע מאשר שיהודי יפגע מקסאם או גארד. לך אולי נוח לעוות את המציאות כדי שיהיה אפשר להגיד שאנחנו והם טובים ורעים באותה המידה, אך האמת היא שלא. אין שיוויון ומעולם לא היה או יהיה. המחבלים המתאבדים הם פחדנים, הם לא מחפשים להלחם מול חיילים, הם מחפשים להרוג אזרחים, בכל מותר ללא אבחנה, ילדים נשים וזקנים. חיסולים הם אופציה שבאה למנוע או ירי מיידי או לנטרל מטרה שיש סיכון רב מידיי לתפוס אותה עבור החיילים (שום מחבל חיית אדם לא שווה את הסיכון הזה), 10 שנים זה יותר מידיי, יום אחד זה יותר מידיי, כל דקה שניתן לארגן בה בפיגוע היא סיכון מיותר עבורינו. תאמין לי, אם ניתן לתפוס את אותו מחבל זה תמיד עדיף ועושים את זה מספיק, במקרה של עזה זה יותר קשה ובטח יותר מסוכן מאחר ואין לנו שם צבא יותר. טעות זו טעות, אין קשר לכמה אנשים נהרגו, אם יוכח בתחקיר שהיתה כזאת אז האחראי צריך לתת את הדין, אך מצד שני אסור לתת להם לעולם לשים אותנו בדילמה מוסרית שבה אנחנו לא נשתק מקור ירי שעלול להרוג רק בגלל שהוא ליד אזרחים, זו חולשה, זו פירצה, אסור שתהיה לנו כזאת, לכן אם הם יורים ליד אזרחים ואם אנחנו יורים עליהם חזרה ואזרחים נפגעים יחד איתם זה האשמה שלהם, הם היו צריכים לירות השטח פתוח או הכי טוב, לא לירות בכלל! אמנת ז'נבה לא מציאותית + קושרת את ידיו של צה"ל, כלומר תורמת להפקרת הביטחון של אזרחי ישראל, אנחנו במלחמת טרור, גרילה, לא מלחמה סטנדרטית לכן היא לא רלוונטית במקרה שלנו.

gershon17

New member
אני חייב להבין משהו

איך זה שמשגרי הקסאמים נרצחו? זה רצח להרוג את מי שמנסה לירות עליך טיל?

revengen

New member
יש לנו כנראה מכנה משותף!

כי אני מאושקר מאוזן לאוזן על כל מתנחל שמפונה החוצה!

lilche

New member
אז אתה אטום חסר כל צלם אנושיות

וגם זו עובדה.לעזאזל! מדובר פה בבני אדם!

revengen

New member
לילך נכון?

אין טעם להתעצבן מהפאנט הזה חחח הוא וחבריו רוצחים פוטנציאלים גזענים ופשיסטים ואין טעם להתייחס ליציאות הגזעניות שלהם..

Islington

New member
חבל

אני מבין את הרצון לפנות את המתנחלים, בתור שמאלנית. אבל לשמוח... לא נראה לי במקום בכלל.

yoory

New member
תעזבו לרגע את האי צדק

משפחה שלמה נרצחה. סתם. בלי סיבה. במקרה הזה צה"ל לא שונה בכלל מאותם משגרי הקסאמים, והם עוד מצפים שנרצה להתגייס לצבא שכזה. חייבים להגיע להידברות, אנחנו לא יכולים להרשות לנו דברים שכאלה... חבל, כל כך חבל. יערה

לא נרצחה, נהרגה

התחקיר עדיין לא הסתיים, הירי לא כוון נגד אזרחים ובטח לא נגד אותה משפחה, ככה שרצח זה בטוח לא, משפר ההרוגים גדול ככל שיהיה לא רלוונטי. רצח זה זה לכוון ירי נגד אזרחים, זה הרג מכוון של אזרחים, זה לא קרה כאן. בדרך כלל הפלשתינים נפגעים רק בגלל שמחבלים יורים בקרבתם, לנו אין ברירה אלא לשתק אותם וזו התוצאה, התוצאה - חמורה ככל שתהיה היא לא באשמתינו, אנחנו ירינו וכיוונו על אותה חוליית קסאמים ואם היא זאת שבחרה להתמקם ולירות בקרבת שכונת מגורים היא זאת שאחראית לתוצאות, חמורות ככל שיהיו.

למעלה