חיסולים???

• פותח הנושא all
  • פורסם בתאריך

all

New member
חיסולים???

מי הם בעצם המחוסלים? לי נראה שאלה הם אנשים הפועלים בכל דרך שיש בידם לפגוע בנו. אם בשליחת מתעבדים, הכנת מכוניות תופת, או סתם ירי מאוד מדויק מנשק קל. ובכן, המחוסלים אכן מחוסלים ללא משפט, ללא עורך דין, ללא ערעור לבית המשפט העליון וכו´. ואינני רוצה לפתוח פה לשטן אבל חברה, חוסלו בסך הכל 10 איש ואף פיגוע רציני לא היה מאז - כך שנראה לי שהעסק עובד!!!!!!! לא שכל מי שרוצה לבצע פיגוע חוסל, 10 איש הם אף לא אחוז אחד מאלה שרוצים לבצע פיגועם כאן. אבל סוף סוף גם הם הבינו את הכלל הפשוט! - מי שהולך לבצע פיגוע! - לא יחיה זמן רב אחרי כן, ויש סיכוי מאוד לא קטן שימות גם לפני כן!!! אין ספק, זה הליך שאינו תקין בשעת רגיעה ושלום, אך בשעת מלחמה בטרור זהו כלי מצויין. כל מחבל חייב לדעת שהוא אדם מת! ורוב הסיכויים שימות עוד לפני שיצליח לבצע פיגוע.

B.Shokor

New member
אני מסכים איתך, אבל מה עושה הצד

הישראלי לאלה הגזענים הישראליים כלפי הערבים? (ובמיוחד ערבי ישראל?)?

אבו-דני

New member
שקור הבעיה מאוד ברורה כל גזען נגדך

בגלל ערביותך.....צריך לקרוע לו את הצורה... וככל שתוקדם המשימה כך ייטב לאומה....(שוחרת השלום) ושונאת כל גזענות לשמה

_דקלה_

New member
צריך להמשיך עם זה... עד שהם יתחילו

להבין... מה משמעות של מוות ומה זה הערך של החיים

נחליאלי

New member
טעות, דקלה.

את חושבת ש"הם" לא מבינים את משמעות המוות ואת ערך החיים. כלומר: אם אנחנו נהרוג אותם, הם יראו שהמוות לא כל כך נעים, ואחרי שהם יראו את זה מספר פעמים הם יתחילו להבין. זה לא עובד כך. יש תרבויות שבהן יש ערכים שיש להם עדיפות של שמירת החיים. למשל יש מסורת יהודית של דברים שעליהם ´ייהרג ובל יעבור´. יש מסורת יפנית שלפיה ילד שלא השיג את הציונים המספיקים בבי"ס - ייתאבד. יש מסורת במקומות רבים שהורים מקריבים את עצמם ללא היסוס כדי להציל את ילדיהם. בתרבויות רבות ´טוב למות בעד ארצנו´ - הפטריוטיות גבוהה מחשיבות החיים. אצל אלה בקרב האויבים שלנו שהורגים אותנו יש תערובת מורכבת: א. ברקע יש תפיסה שמלחמת הקודש המוסלמית בכופרים היא לא רק בבחינת ייהרג ובל יעבור, אלא בבחינת ייהרג בתענוג, כי מובטח לו גן עדן. זה ערך החיים שלהם. ערך החיים שלנו בכלל לא אומר להם כלום. הריגתם של כופרים משמחת לב אנוש, כי היא מטהרת את העולם מאותם בני אדם שבאיוולתם לא הכירו בבשורתו של מוחמד. ב. בתוך זה מעורבים ערכי משפחה של גאולת דם: אם קרוב משפחה של מישהו מת -שיווי המשקל של צדק לא יחזור לאיתנו עד שינקמו את דמו. אז בלי שום קשר לעניין הלאומני והאידאליסטי, הסיכוי סביר שאם הרגנו מישהו, יש במשפחתו מישהו שיבוא להרוג אצלנו. ג. יש להם שאיפות חזקות מאוד להקמת מסגרת לאומית, תרבותית, חברתית, ולמען זה עמים רבים בהיסטוריה היו מוכנים לסכן את חייהם, ובכלל זה - סיפור יציאת מצריים, שביסוד התודעה הדתית - לאומית שלנו. לא רק שרוצים את החופש ליצור את הזהות של עצמם, אלא שהם מתנסים יום יום בכך שהשעבוד ליהודים כרוך במצוקת קיום בלתי נסבלת. ד. יש ברקע גם תנופה של אידאולוגיות וכוחות בינלאומיים, שמקדמים את האי-שקט לשמו, כדי להפיק ממנו רווחים שאינם קשורים דווקא בפלסטינאים וביהודים, כמו מהפכה סוציאליסטית מתמשכת לשחרור הפלאח הערבי באשר הוא, אינטרסים של שליטה אזורית, ואינטרסים כלכליים כבדים של נפט ומכירת נשק. לכן אין שום תועלת לחשוב שהם ´עדיין לא הבינו´. מסורתם בעניינים אלה שונה משלנו והסיכוי שלנו תלוי בכך שנצליח לפענח את נקודת הראות שלהם ולהלחם בהם משם, ולא מנקודת הראות שלנו. המטרה לא יכולה להיות ש´הם יבינו´. המטרה יכולה להיות רק שזה יפגע בהם, יכשיל אותם, יבלום את כוחם לבצע מה שהם מנסים לעשות. את העניין החינוכי עדיף שנניח בצד. שימי לב שאני לא אומר בכלל מה דעתי האישית על השאלה האם השיטה של הוצאות להורג של טרוריסטים באמצעי החיסול מקובלת עלי או לא. את דעתי בעניין זה אני שומר לעצמי.

למעלה