חינוך

m i t a l y

New member
חינוך

מי אצלכם בבית נותן את "הטון" בחינוך ילדיכם? האם אתם מגיעים להחלטות יחד? ומה עושים כשיש חילוקי דעות? מי יותר השפיע בעניין חינוך כשהייתם קטנים? ובכלל, מה דעתכם על ההורות כיום כשיש מגמת שיויון וחלוקה בין בני הזוג לעומת העבר בה האחריות הזו היתה מוטלת רק על האם?

pf26

New member
אופס - מוקש

אני נמצאת בבית הרבה יותר מאישי, כך שאפשר להגיד שאני הדמות החינוכית הדומיננטית יותר. יחד עם זאת בנושאים מהותיים אנחנו מקבלים החלטות יחד, כנ"ל אם יש לי התלבטויות כלשהן. חייבת לציין שאין לנו ויכוחים רבים בבית - פרט לנושא חינוך הילדים. אישי טוען שהאפרוח מפונק מידי, שאין לו גבולות, שאני ותרנית, כל מיני התנהגויות שלטענתו לא היו קיימות עם הילדים הגדולים. האמת? הוא צודק. זה הילד האחרון שאגדל וליבי רך וותרן כלפיו. מה עושים? לא יודעת... אני לא מצליחה להשתנות, הוא ממשיך לכעוס, האפרוח כבר בן 5 וממילא עוד מעט יצא מהבית

אמאבא../images/Emo13.gif

יחד בכל. אנחנו באותו מקצוע כך שנמצאים פחות או יותר אותו זמן בבית. מאז לידתם החינוך הוא על שנינו. גם בחוץ (ימי הורים וכו') וגם בהחלטות הקשורות בחינוך. אנחנו אומנם לעיתים היינו חלוקים בגישות, אך תמיד מצאנו את שביל הזהב. ברור שאם האבא או האמא עובדים יותר שעות מחוץ לבית קיימת השפעה בנושא.

אני נתתי את הטון מהסיבה הפשוטה שהייתי הרבה

בבית. אם כי בעניינים מהותיים התייעצנו והחלטנו יחד. וכשהיו חילוקי דעות, לי היתה זכות ההחלטה מאותה סיבה. זמר שושנים ידע שאנ יותר בעניינים. דרך אגב היום חילוקי דעות יש בקשר לנכדות. רוצים דוגמא - זמר טוען שאני פנקת מדי, ומגזימה במתן ממתקים. וואני מברכת על השויון, אם יש שוויון מלא במטלות בין בני הזוג בחינוך וגם בסידורים קניות והספונג'ה...

בעיקר בראשי תיבות../images/Emo8.gif

אור, שוויון נכון רק אם שני בני הזוג עובדים אותו מספר שעות פחות או יותר. להכריז על שוויוניות ולאחר מכן להיות מרירים כשהאחד ממש מאוד עסוק- חבל.

גלבועא

New member
אין "נותן טון"

יש דגשים הנובעים מהייחודיות של כל זוג בתוך חבילת הזוגיות. כלומר, הבנה וקבלה של בני הזוג זה את זה גם תוביל לחלוקת משאבים על פי הכישורים וההעדפות של בני הזוג בשאלות של חינוך. או בפשטות: בעניני חברה, חברים, חברות - זוגתי בעניני בית ספר ושאר ירקות המשמעת והסדר - אני

גלבועא

New member
אבל.. יש טוויסט קטנצ'יק

למרות שאחריותי היא ביה"ס, דווקא זוגתי היא הנוקשה בין שנינו בענין ביקור יומיומי בביה"ס.

כל אחד מאיתנו אחראי על תחום אחר

כי כל אחד מאיתנו יכול או קרוב לתחום אחר. יש מגמה של חלוקה , אין שיוויון כי אני רוב הזמן נמצאת עם הילדים אז באופן שכזה רוב ההשפעה עליהם היא שלי.

למעלה