חינוך

GAUDI2

New member
חינוך

האם שליחת ילד לקורס איגרוף (בן 14) תגרום לו ליתר אגרסיביות מאשר שליחתו לקורס שחייה ? האם יש לכם ניסיון בנושא, המאמן והילד טענו שאין קשר לפיתוח האגרסיביות.

לאה_מ

New member
לא יודעת ספציפית לגבי איגרוף,

אבל הבן שלי לומד ג'ודו כבר 4 שנים, והוא ממש לא אגרסיבי, ובטח שהג'ודו לא פיתח אצלו אגרסיביות. זה ספורט. נראה לי שרמת האגרסיביות תלויה בעיקר בילד עצמו, ובאופן משני בסביבתו, אבל לא בחוג זה או אחר.

GAUDI2

New member
אבל האם לא כל ספורט

גורם לתחרותיות ומפה לאגרסביות וכאשר זה מלווה בספורט כוחני אז זה מגביר את האינסטנקט להשתמש בידים ולהכנס לעימותים כוחניים ? האם לא עדיף שחיה שבה על אף התחרותיות אין בה שום אלמנטים כוחניים?

נעה גל

New member
מה מעדיף הילד (או שמא עדיף שנקרא

לו - נער)? אין לי מושג באיגרוף (וגם לא בנערים בני 14), אבל, אם הוא רוצה (ואם אני מבינה נכון - אפילו מתעקש?) למה לא לבדוק איך זה ואז לעשות הערכת מצב? גם אני, כמו לאה, לא מאמינה שאגרסיביות מגיעה ממקור חיצוני -או שיש לך את זה או שאין לך את זה. יש נשים שמתאגרפות למטרת ספורט (לא בזירה, אלא מול כר אגרוף) שטוענות שזו דרך נפלאה להוצאת אגרסיות ...

limori

New member
נעהף אני מכורה לזה!!! פעמיים בשבוע

אני עושה "קיקבוקסינג"....ואין לך מושג איך שזה משחרר... אני מוציאה את כל האגרסיות. כל בוקס שאני נותנת משתחררת לה עוד מועקה או עצבים מגופי!!! מומלץ ביותר לשחרור לחץ והרגעה!!!!!!

גם הבן שלי לומד ג'ודו, וכאשר

אנשים רואים אותו בחליפת הג'ודו הם מגיבים בתגובות טיפשיות (בד"כ מזמינים אותו "ללכת מכות"), והוא מסתכל עליהם בתמהון, כי בעיניו זה ספורט, והוא כלל לא מבין את הקשר למכות. ספציפית לגבי אגרוף, לא הייתי ממליצה, כי זה ספורט מסוכן יחסית. לקבל אגרוף בסנטר, זה לא כמו ליפול על המזרון (בג'ודו, למשל). עדיף קרב מגע, האבקות, ג'ודו, קפוארה, סייף וכ"ו. יש בתפוז פורום של אומנויות לחימה. כדאי לשאול שם.

למעלה