חינוך רוסי

פרח צוף

New member
חינוך רוסי

מכירים את החינוך הזה של אל תשאל שאלות ותעשה מה שאמרתי לך כי אתה חייב לכבד אותנו.מכירים את הסטירות והמכות עם החגורה?את הנעל שעפה בעוצמה את העונשים של שב בחדר ואל תצא וההשפלות ודיכוי האישיות והתחושה שאתה כלום אפס לא יוצלח אז מה הפלא שאנחנו כל כך שונאימ ובועטים ומואסים בכל מה שגדלנו וחונכנו אתם גם חושבים שיש קשר ישיר בין מה שחוינו בילדות לבעיטה שבעטנו או שאין שום קשר והשלכות לכך

מתבי6

New member
בלי קשר לזה

אני נזהר לא להכריח את הילד כמעט לכלום, שלא יגיד לי פעם שאני הכרחתי אותו. אפילו המלמד שלו אמר לי לא להכריח אותו ללכת לבית כנסת (הוא בן שמונה והשאר בבית בנות אז הוא לא רוצה להיות היחיד שהולך, מצד שני האישה לא צריכה אז עוד אחד על הראש)

rachel437

New member
מעולם

לא קבלתי מכות מהורי. לא עולה בדעתך שיש כאלה שחקרו וגילו שבראשית ברא האדם את האלוהים?

עץ שתול

New member
יתכן שזה גורם שמעורר מחשבה ובחינה רציונלית

לגבי אותם ערכים שכל כך הלעיטו אותנו ולשמחתינו זה גם מביא אותנו אל המסקנות הצודקות. מי שנשאר מאמין ובועט סתם ככה בגלל משקעים מן העבר, לטעמי הוא סתם אדיוט.

פרח צוף

New member
אולי תסביר את עצמך קצת יותר?

למה בועט בגלל משקעים מהעבר זה נקרא אצלך סתם ככה? זה בכלל לא סתם הרסו לו את הנפש הרגו לו את האישיות זה נקרא אצלך סתם? ומזה משנה אם הוא מאמין או לא? אני לא מדברת האם להיות ולכתוב בפורום תסתכל סביבך ותראה כמה בני נוער שמסתובבים ברחובות ויושבים על הברזלים תשאל אותם למה עזבתם את העולם החרדי? יגידו לך כי אבא שלי הרביץ לי כי ההורים שלי שונאים אותי. אני לא מדברת פה האם אנחנו מאמינים או לא. אלא האם בעקבות דברים שעברנו בילדות יש השפעה על קבלת ההחלטות שלנו כיום.

עץ שתול

New member
יתכן שהצליחו להשניא עליהם את הדת

אבל לכן צריך להעניש את אלוהים? בגלל שיש אנשים שבשם אלוהים הם עושים דברים שנוגדים את רצון האל לכן צריך להפסיק להאמין בו? למה לקשור זה בזה? הרי לפי דעתם של המאמינים המשמעויות של הדת הם הרבה יותר רחבים עמוקים ומשמעתיים להווה ולעתיד בעולם הזה ובעולם הבא, לכן צריך להפסיד את כל העתיד? כמובן, שיש בעיה כפולה ומכופלת בשם אותם מחנכים שבשם הדת הם משתמשים בשיטת מוסר כפול בניגוד לאמונה שעליה הם בעצמם מטיפים! לזו היתה כוונתי...ואני מקוה שעכשיו תנוח דעתך

אני לא עברתי את זה

ובכו`א אני לא מאמינה. מי שעוזב מכזאת סיבה בדרכ עדין מאמין רק שקשה לו. אנשים אינטלגנטים הם אלו שחושבים ולא אלו שעברו את ההיתעללויות

למעלה