חינוך מיני לגיל הרך

תמRי

New member
חינוך מיני לגיל הרך

אני יודעת שדנתן בסוגיה, אבל חיפוש מתקדם שהרצתי העלה חרס. אם מישהי יכולה להמליץ על ספרים מתאימים לגילאי 3 אשמח מאוד. ואודה גם להפניה לשרשור מן העבר. בת השלוש שלי שאלה אותי השבוע במילים אלה "אמא, איך עושים ילדים?" הניסוח הצחיק אותי ווידאתי שהיא מתכוונת לשאלת איך באים ילדים לעולם. אבל אני רוצה גם שיהיה בבית ספר שמסביר בפשטות את הענין. תודה

ענתש

New member
מה עשיתי לא בסדר ?

נגה, שנתיים וחצי, שאלה הבוקר "אמא,נכון שהייתי בבטן שלך ?" אמרתי שכן. "ואמא, איך הגעתי לבטן שלך ?" אז שאלתי אותה איך היא חושבת והיא אמרה "את הכנסת אותי לשם ? איך הכנסת אותי לשם ?". אז הסברתי מאד בפשטות וכלליות, את האמת... כשאבא ואמא מאד אוהבים, הם נכנסים למיטה ומתחבקים ומתנשקים ואבא שם את הפין שלו בפות של אמא (נאלצתי להסביר פין = בולבול, פות = פיפי... מילים של הגן) ומהפין שלא אבא יוצאים זרעים קטנים שפוגשים בבטן של אמא ביצית, שהיא כמו ביצה של תרנגולת (היא שאלה מה זה...) ואז זרע וביצית נפגשו ונוצרה תינוקת אחת מאד חמודה שקוראים לה נגה, בתוך הבטן של אמא (והיא גדלה וגדלה וכו'...). שניה אחרי שסיימתי היא אומרת לי "עוד פעם". ואני מתחילה עוד פעם ואז - איזה כעס !! "אל תגידי לי את זה ! מה פתאום ! אל תגידי שאתם אוהבים ומתחבקים ! אל תגידי שאתם אוהבים אותי !..." היא ממש התעצבנה. הפסקתי לספר והיא הלכה בכעס. מה עשיתי לא בסדר ?

לורליי43

New member
לדעתי, יותר מדי אינפומציה בבת אחת

היא כנראה לא בשלה לקבל חלק מזה וזו תגובה של לחץ. לכן, אני בעד לטפטף לפי ביקוש. היא שאלה איך נכנס- התשובה- הזרע של אבא, נפגש עם הביצית של אמא- ונוצר תינוק שגדל במקום מיוחד בבטן. וההמשך- לפי הדרישה. נראה לי שהכל ביחד יצר עומס יתר.

יש תחרות על אבא ../images/Emo6.gif

היית בסדר גמור, רק מסכימה בהבט זה עם לורליי - עדיף לספר בחלוקה לפרקים.

niritcat

New member
בכנות, נראה לי יותר מדי מידע לגיל

הזה. אין לי עצה מדוייקת על מה לומר ומה לא, אבל זה נשמע לי מפורט הרבה יותר ממה שהיא יכולה לקלוט. לא נראה שבגיל שלה היא צריכה לשמוע על יחסי מין. בהסברים על ההריון, הסתפקתי בלומר שאנחנו מאוד אוהבים אותה, שגם היא היתה תינוקת בבטן של אמא, ובגלל שהיא כל כך נהדרת ומקסימה, רצינו עוד אחד. מי שם אותו בבטן? אבא ואמא, כי מאוד רצינו עוד תינוק. לא עניתי לה כך מבושה. לא היתה לי בעיה להסביר יותר, אבל לדעתי זה כל מה שהיא צריכה לדעת כרגע.

irisgh

New member
מסכימה עם קודמותי

הסברת מצויין, אבל מתאים לגיל 5-6. וגם לי זה נשמע שיש לה קונפליקט בין האהבות השונות שלכם. אגב, אני הסברתי ליניב, כשהיה בן 3.5 בערך, ש'אבא שם זרע לאמא בבטן'. וכמו שהמשכת... אני בטוחה שהוא בטוח שכמו שיש זרעים של עץ תפוז, אבא שם זרעים כאלה בערך לאמא בבטן
. אבל כל עוד אין שאלה מפורשת בעניין (איך הוא שם את הזרע), לא נראה לי שיש צורך בהסבר מפורט. רק לאחרונה אמרתי שהאוכל לא מגיע בבטן אל התינוק. כי הרי, ככה סתם, הם בטוחים שהתינוק, והעוף, והפירות - הכל נמצא בבטן..

לאה_מ

New member
מסכימה. גם אני נתתי את ההסברים

המפורטים יותר בסביבות גיל 6. לא זוכרת אם שאלו בכלל קודם, אבל אם כן, התשובה היתה מינימליסטית.

עמית@

New member
ואיך אני מסבירה לתמר? (בת 1.9)

ששואלת "איפה תינוקת" (ואני אומרת שבבטן) "אני רוצה שתצא" (אני: היא עוד לא מוכנה) "איך היא שם"? (פה אני נתקעת.. א. היא שם באדיבות הטכנולוגיה המודרנית, אבל לא משנה ב. איך להסביר אם בכלל לילדה כ"כ קטנה? היא הרי לא תבין הסברים מעמיקים והיא רוצה תשובה פשוטה, אמרתי לה שהיא הגיעה לשם אחרי שרצינו אותה מאוד ועשינו מאמצים לשם כך, לא פירטתי ולעת עתה היא קיבלה את ההסבר, מה הלאה??)

לאה_מ

New member
דוקא אני חשבתי ש"איך היא שם"

לא מתייחס לאיך היא הגיעה לשם, אלא מה היא בדיוק עושה שם, ואיך היא "גרה" שם, ואת זה אפשר להסביר בעזרת אחד הספרים בנושא (כמו "בבטן של אמא" או אפילו בעזרת צילומי אולטרסאונד).

עמית@

New member
יש בזה משהו.. אני אנסה לספר

לה ולהראות לה איך היא נראית שם, בנתיים כל פעם שמדברים עליה תמר מתחילה לצעוק "תינוקת, בואי.. צאי.. בואי לתמר.."

maya100

New member
אמנם אביגיל גדולה יותר אבל גמלה יש

קטעים של "רוצה שהתינוק יצא כבר!" אז אני מסבירה לה, בעדינות שהתינוק לא מוכן והוא צריך לגדול עוד, מראה לה את תמונות סוף ההריון שלי איתה - כדי להשוות את גדול הבטן שהיתה לי אז ומבטיחה לה שכשהבטן תהיה גדולה כזו והתינוק יהיה מוכן הוא יצא, ולא ישאר רגע אחד מיותר בפנים (מילה של אמא
)

תצמיחי איתה נבט של שעועית

על צמר גפן ותמחישי את מימד הזמן שלוקח לנבט לנבוט ולצמח לגדול....אצל תינוקות זה אותו דבר רק יותר זמן כי יש להם יותר חלקים להצמיח

maya100

New member
אני אענה בבדיחה מטעם אמא שלי:

(כי התייעצתי איתה, כמובן) ילד שואל את אמא שלו: "איך יצאתי מהבטן שלך?" אמא מתחילה להסביר, כמוך, על יחסי מין והריון והעובר, גדל ובי"ח ודחפתי וכו' ואז אחרי המתנה ארוכה וסבלנית הילד אומר לה "לא אמא! איך יצאתי?! עם חולצה או בלי חולצה?!"
בטוחה שאת מבינה את הפואנטה - לא תמיד מה שאנחנו חושבים שהם שואלים זה באמת מה שהם שואלים ופשוט כדאי לברר את הנקודה הזו איתה, כשהיא מעלה שאלות שנראות לך לא ברורות דיין. אולי היא התכוונה איך יתכן שהיא כזאת גדולה וגבוהה נכנסה לבטן?! בקיצור - כדאי לבדוק איתם למה הם מתכוונים ולענות רק על זה, בהתאם לשלב. ואיך רקאמא אומרת לי - זו הבעיה עם ילדים אינטליגנטים
שרק צרות כאלו יהיו לנו

למעלה