חינוך מיוחד

רפאל אל

New member
לאמא של עיליצוק - חינוך מיוחד מיועד

לילדים בעיתיים (היפר, התנהגות , וכו..) בתי לומדת בבית ספר נורמטיבי אך... מקבלת את כל העזרה הדרושה לילד עם בעיית קשב וריכוז (ועדת שילוב) כל הבעיות ניתנות לפתרון בתוך כותלי בית הספר עם הצוות החינוכי הקיים,ויש מתנדבים כמו חיילות , תנועות נוער וכו...אני בקשר אינטנסיבי עם הצוות החינוכי בבית הספר בו לומדת בתי הם מודעים למחלתה ולתופעות של מחלתה ונותנים כתף במיוחד מנהלת בית הספר הצוות שולל באופן תקיף מעבר לחינוך מיוחד צריך פשוט לחזק את ילדנו במקצועות החשובים באמת כמו שפה , חשבון , אנגלית עד כמה שניתן ורק לאחר מיכן שאר המקצועות הנלמדים בהצלחה ! רפי טיפ - קשר הדוק עם הצוות החינוכי ודרישה לקבל את כל העזרה האפשרית

אנחנו בשלב הגן

השאלה היא אם להעביר אותו מגן רגיל לחינוך מיוחד, ואם נעשה את זה, אם לא יקשו עלינו להחזיר אותו לחינוך רגיל.

רפאל אל

New member
גיל הגן מצריך התיעצות מקיפה

ולקחת בחשבון הרבה פרמטרים כמו : 1. בשלות נפשית 2. השתלבות בתוך המערכת הנורמטיבית (מה שמומלץ) 3. לא להפכו לילד חריג בשל מחלתו עם כל הקשיים והפחדים שבדרך עדיין כדאי לחשוב על חינוך נורמטיבי עם שימת לב יתרה כלפי הילד בתי קיבלה ת'מחלה בכיתה א' (גיל 6) ועד עתה היא בבית ספר רגיל (כיתה ה') עם הרבה קשיים אך ניתן להתמודד עימם עם מעט עזרה . חינוך מיוחד הנו מפלט לא מומלץ אני בכל אופן לא הייתי שוקל זאת כלל ניתן להגיע להשגים אם המחלה תני לו צ'אנס (תמיד ניתן לפנות לחינוך המיוחד) רפי

רונימן

New member
היתלבטות האם לירשום לחינור מיוחד

הילד לומד בכיתה רגילה כשהוא מטופל בתרופות נגד אפילפסיה מאחר והימליצו לנו שבשנה הבאה כדאי שהילד ילמד בכיתה לחינור מיוחד אנחנו בדילמה האם כדאי לרשום אותו לשם נישמח שתשתפו אותנו אם ניתקלתם באותה בעיה

פחות או יותר אותה דילמה

רק שאתם בבית ספר ואנחנו בגן. היום בגן פרטי, ככה שאנחנו יכולים להמשיך לעשות מה שאנחנו מבינים ולא מחוייבים למערכת הציבורית עדיין. אנחנו בהתלבטות מאוד גדולה, בטח גם אתם. בגלל האפילפסיה, אני כל הזמן חושבת, שמספיק קצת מזל, ותרופה חדשה תאזן אותו או תשפר מאוד את המצב, כדי שבעיות הקשב והריכוז ישתפרו והמצב הגבולי שבגללו הציעו לנו חינוך מיוחד ישתפר. ואז מה עשיתי? הפכתי לו את החיים, הוצאתי אותו מגן שהוא מאוד אוהב להתחלה חדשה במערכת שאולי גם תקשה עלי להחזיר אותו למערכת הרגילה? אם וכאשר יהיו לנו תובנות נשתף

שרונמר

New member
גם אצלנו יש המון קשיים

בחודש הבא אנחנו מגיעים לועדה, כדי להחליט האם העזרה שבית הספר יתן מספיק בשביל הבן שלנו, או שנעבור לכיתה מיוחדת. אני לא אסכים בשום מצב, מאוד מאמינה ביכולות של הבן שלי. האבחונים מראים שהוא ילד עם יכולות מאוד גבוהות וקשיים רבים. אני מאמינה שהחינוך הרגיל, עם עזרה צמודה, הפתרון הטוב ביותר בשבילנו. שרונה

שרונמר

New member
שאלה לחולי אפילפסיה הבוגרים

גם אצלכם, בגיל בית ספר, היו בעיות בלימודים, התנהגות, הפרעת קשב??? שרונה

ruthty

New member
כמובן אבל עברנו את זהבלי סייעת

בלי הטבות בתקופה שלנו היה סטיגמה היום אני עם מקצוע ועבודה ובבית וילדים תלוי איך תשדרי לו את החיים אם תפרגני לו שהוא מצליח וחיובי ושהוא יכול לעשות הכל בחיים אז הוא יצליח בגדול זה האמונה שלי לגבי כל דבר בחיים יאמר לזכות הורי שחיזקו אותי בימים הקשים

שרונמר

New member
בוקר טוב לך רותי

אני כל הזמן מפרגנת, מחזקת, אוהבת, נותנת חיזוקים חיוביים על כל דבר טוב שהוא עושה. בשבילנו כל הישגהוא חגיגה. הבעיה היא שהקושי בלימודים גדול מדי, הוא חייב עזרה צמודה בכיתה, אחרת ילך לאיבוד. הוא ילד נורא חכם, נאבק בשבילו על הכל. מדבריך אני מבינה שגם לך היה קשה בלימודים. האם כל חולי האפילפסיה סובלים מקושי בלימודים? מה דעתך? שרונה

ruthty

New member
זה לא הקושי בלימודים אלה מה

שמסביב וזה משפיע על הלימודים

רונימן

New member
הקושי בהחלטה לאיזה חינוך עדיף לתת

לילד מאחר שכיום הוא לומד בבית ספר יסודי בכיתה ו' ולפי המלצת המורים והמערכת החינוכית בבית הספר הם ממליצים מאחר שרמת הלימוד שלו דומה לרמה של ילד בכיתה ד-ה.אך בחצי שנה אחרונה הוא התקדם מאוד.

שרונמר

New member
הוא מקבל עזרה בבית ספר???

לנו אישרו שעות שילוב עם מורה להוראה מתקנת בתוך בית הספר. אי"ל דואגת לעזרה לימודית, למצטרפים שזקוקים. אפשר לקבל חונך סטודנט מהתחלת השנה, שעזר בהכנת שעורי בית, בהמלצת היועצת. אם נראה לך שהפתרון הוא בחינוך המיוחד לכו על זה, אחרי שמיציתם את כל האפשרויות. בהצלחה שרונה

ruthty

New member
אמא של עיליצוק../images/Emo24.gif

קודם כל אני מעריצה אותך מאוד על העיקביות עכשיו לדעתי היום בגנים ובבתי ספר יש עזרה לכל מני סוגי ילדים קל מאוד להפנות לחינוך מיוחד הדרך משם חזרה קשה תראי המחלה שאנו מתמודדים איתה קשה מאוד וקל וחומר לגבי ילד קטן הוא צריך להתמודד עם חברה וגם עם המחלה מצב זה גורם לקשיים רבים אין זה אומר שהוא לא חכם אולי תכעסי עלי שאני אומרת לך את זה אני גם אמא לילדים אתן לך דוגמא בתי היא מאוד רגשנית בגן אחרי בדיקות החליטו שהיא צריכה טיפול מיוחד לא קבלתי את הדיאגנוזה לאחר בדיקה של פסיכלוגית נאמר לי שאפשר לעלות אותה לכיתה א' כל זמן הלימודים בבית הספר בתי הוציאה ציונים בין עשר לשלושים שהגיעה פניתי באופן פרטי לאילן שם היא קיבלה עזרה למשך חצי שנה כשהגיעה לחטיבה הציונים שלה היו מאה אז הייתה לי תקופה קשה אבל ברוך השם זה עבר קל וחומר שבנך מתמודד עם המחלה אל תמהרי לכל פסיק מה שאומרים אני מסכימה עם שרונמר בהצלחה בכל אשר תיפני

למה הדרך מחינוך מיוחד חזרה קשה?

אני מנסה לפצח את הנקודה הזו. אני מכירה את זה כשמועה ואם יש לך ניסיו ןאו ידע על זה - אני מאוד אשמח. תחושת הבטן שלי היא שגם אם קשה לו והוא פחות מפותח עם אחרים (אחרים לא מקבלים שלוש פעמים ביום תרופות שהם שונאים, עוברים התקפים על בסיס יומיומי ויש להם גם סכרת, כלומר דוקרים אותם לבדיקות דם ואינסולין 10-15 פעמים ביום...) - הוא צריך עזרה כדי להצליח במערכת הקיימת, ויצליח. בסופו של דבר, עובדים איתו המון, גם בגן וגן מחוץ לגן.

שרונמר

New member
שאלתי לגבי חינוך מיוחד

נאמר שהדרך חזרה מחינוך מיוחד לחינוך רגיל בגיל הגן יותר פשוטה. ברגע שמגיעים לבית הספר הדרך קשה עד בלתי אפשרית. הסיבה: בבית הספר יש כיתות מיוחדות, ככיתות קטנות. החזרה לחינוך רגיל: חזרה לכיתה גדולה, עם הרבה פחות תשומת לב אישית, ויותר התמודדות עצמית. אני עדיין חושבת שבחינוך הרגיל, עם עזרה צמודה, ריפוי בעיסוק, קלינאית תקשורת, טיפול רגשי, אפשר להצליח. בבית הספר בו לומד בני סיימה את כיתה ו ילדה עם תסמונת דאון, מקרה קיצוני בהרבה, מעילי. האמא התעקשה על חינוך רגיל עם עזרה. הילדה התמודדה בצורה טובה, עם קשיים, אבל היתה גם הצלחה. קשה לדעת מה הדרך הנכונה, אבל מדברייך נראה לי שאת כבר נוטה לכיוון מסוים... שרונה

אמא של עיליצוק ../images/Emo24.gif

אתם יכולים לברר אם יש אפשרות לרשום את עילי לגן משולב? מנסיון עם הבן שלי,זו היתה תקופה מאוד טובה עבורו,אומנם אין לו אפילפסיה אך יש לו בעיות אחרות שהצריכו ועדת השמה וגן משולב שלאחריו הוא עלה לכיתה א' רגילה,אך לעת עתה גן משולב לפחות מהדברים שאת כותבת נראה לי כשביל הזהב. אחרי הגן המשולב הבן שלי היה בגן רגיל ואני לא יכולה לכתוב שהיה לו קל או כייף או לנו...אבל הוא הועבר לשם בגלל שהגן המשולב נסגר בעיר שלנו בגלל בעיות תקציביות, את החיבוק שהוא קיבל בגן המשולב הוא לא קיבל במסגרת של גן אחר, כמו-כן היו לו חברים רבים,גם את זה לא היה לו בגן הרגיל. בוועדת השמה קשה מאוד לשכנע,אני ממליצה לבדוק את הנושא מקרוב ,אני מצרפת קישור שאולי נותן תמונה שתבהיר על מה אני כותבת. בהצלחה בכל החלטה שתקבלו, דינה.

למעלה