חינוך מיוחד

ronbs

New member
חינוך מיוחד

שלום לכולם האם ממולץ להעביר ילד עם בעיות התנהגות בגן חובה לגן של חינוך מיוחד ? האם גן של חינוך מיוחד יחייב אותנו ההורים להכניסו לבית ספר לחינוך מיוחד? יש לציין כי יש פער גדול בין התנהגות בבית לגן, ההתנהגות בבית ללא ריטליין טובה יותר מאשר בגן. תודה

zivadina

New member
אינני מבינה בחינוך המיוחד

אבל בנוגע להשוואה בין ההתנהגות בבית ללא ריטלין לבין ההתנהגות בגן עם ריטלין נראה לי שזה אומר דרשני. או שמאוד קשה לו בחברת הרבה ילדים, ואז באמת הוא צריך לעבור לקבוצה קטנה, או שהמינון שלו לא מספיק. אצל הבן שלי לקח המון זמן של הגדלת המנה עד שהבנו שהוא מושפע רק על ידי מנה של 20 מ"ג. תטפלי קודם כל בזה מול הנוירולוג/פסיכיאטר שלו,ואולי כך תחסכי מעבר גן.

r66

New member
זיוה- כולנו מתבלבלות, רון הוא אבא

הבן שלי נמצא ב-3 מסגרות ביום אחד": ביה"ס, החינוך המשלים עד 16:00, הבית. בשתי המסגרות האחרונות הוא לא זקוק לריטאלין והתנהגותו היא כשל ילד בגילו. אפילו הפסיכולוגית של ביה"ס אמרה שצריך לבדוק ולהבין מדוע ההתנהגות ה"היפרית" היא רק בביה"ס. כמובן שזה נפתר בעזרת הריטאלין והעבודה הקשה על ההתנהגויות. ר.

דליה.ד

New member
חינוך מיוחד כן או לא?

על השמה במסגרת לחינוך מיוחד, קובעת רק ועדתהשמה. מה עוד שלא ידוע לי על מעבר ממסגרת למסגרת במהלך שנת הלימודים! אני מבינה ממה שכתבת שאתה חושש מהמעבר, אם יתבצע, ואם הילד יוכל אי פעם במסגרת החינוך הרגיל. היום יש מסגרות חינוכיות משלבות. המחזיקות ילדי חינוך מיוחד (לדוגמא: הפרעות התנהגות, הפרעות קשב וריכוז חמורות, ילדים עם הפרעות נפשיות, לקויות למידה ואפילו ילדים עיוורים, חרשים ונכים ) במסגרת רגילה ונותנת מענה לקשיים שלהם. כך שאם ישקלו להעביר את הילד לכיתה קטנה או גן מיוחד תוכל לבקש גן משלב, או כיתה משלבת. יכול להיות שדווקא במסגרת הקטנה, התומכת והמטפחת הילד יגיע להישגים ויוקל לו.

רגע אחד

את אומרת שהריטלין בגן לא עוזר מספיק? לא עוזר בכלל? מזיק במקום לעזור? אולי צריך פשוט לשנות משהוא קטן או משהוא גדול בטיפול התרופתי. שינוי כזה עשוי לחסוך ממך את הצורך לדון בשאלה.

rohbs../images/Emo65.gif

בסד שלום ושבוע טוב ילדי היו בחינוך מיוחד , לא תמיד ילד כזה הולך לחינוך מיוחד לפעמים הולך לחינוך רגיל [אבל אחד למאה ] ואז צריך לעבור ועדה ,הם אומרים לכם מה הם ממליצים , ורק אם אתם מסכימים וכן גם בבית ספר לחינוך מיוחד יש בתי ספר משולבים ,ויש לא אבל בסוף שנה,או שנתאיים הם בודקים וממליצים על המשך גם אם לעביר אז לאט לאט ,לא מיד, בקשר להיתנהגות זה ידוע בדרך כלל הילד נוהג שונה בבית כי אין לא גירואים של הרבה ילדים שונים מיסביבו ובבית הוא יודע את הגבולות המותרות לו , בגן, הוא בדרך כלל צריך ללכת על גבולות שונות מהבית ואז יש מרד,או עד שהילד מקבל את מרות הגננת והסיעת בגן וזה לוקח זמן ,עליזה

זהבה נ

New member
חינוך מיוחד או רגיל

תשובתי תהיה מאוד לא אחידה כי מה שמתאים לילד אחד כלל לא מתאים לילד אחר, כך הוא הדבר גם בתשובה לשאלתך. ילדים עם בעיות התנהגות נמצאים בכל המסגרות גם ברגיל וגם במיוחד, אבל וזה האבל הגדול, יש ילדים שלא יאפשרו להם להיות יותר בחינוך הרגיל כי הם עצמם לא מתפקדים בחינוך הרגיל ומפריעים לתלמידים הרגילים לתפקד או מסכנים אותם ואת עצמם. כל נושא ההחלטה אם בחינוך המיוחד או ברגיל חייב לקחת פרמטרים נוספים כמו אבחון פסיכולוגי וחוות דעת של הגננת הרגילה, לפרמטרים הללו אתם ההורים צריכים להיות שותפים ולקבל אותם בכתב (סיכום חוות דעת פסיכולוגית או אבחון פסיכולוגי ושאלון הפניה לוועדת השמה), רק לאחר מיכן אתם מוזמנים לוועדת השמה שהיא אשר תקיים דיון מעמיק ותחליט הם הילד זכאי לחינוך מיוחד, זכור כי בזמן הדיון וההחלטה אין זכות להורה להשתתף למרות שההורים נכנסים לדיון ושומעים את תחילתו. לאחר שהילד כבר במסגרת הגן המיוחד, על פי החוק חובה לערוך דיון מחודש בוועדת השמה, לפני כתה א´ וזה עונה לך לשאלתך השניה, למיטב נסיוני יש מקרים רבים של תלמידים שחזרו לכיתה א´ רגילה לאחר גן מיוחד(זה כולל את בני), אבל אל תשכח שאם במידה והילד לא התקדם הוא לא יוחזר אוטומטית כי צוות הגן(ועדה מקצועית) אמור להמליץ האם הוא חוזר לכתה א´ לחינוך הרגיל, ואתה כהורה רשאי לדרוש דיון בוועדת ההשמה. הכנס למאמרי הקהילה כאם למעלה ובמאמרי זכויות הורים הכנז לנושא ועדת השמה זכויות וחובות להורים, קרא את החומר ואם יהיו לך עוד שאלות אשמח לענות. בקשר לנושא הפערים בהתנהגותו בגן ובבית, אל תשכח דבר חשוב מאוד שהדרישות הקיימות בגן הם דרישות שונות מאשר הדרישות של הבית, זה לכשעצמו יכול ליצור פער לא קטן בתפקוד. בהצלחה לכם ושבוע טוב,

למעלה