חינוך מיוחד

f l o w e r 1

New member
חינוך מיוחד

שלום, אני כרגע מעוניינת ללמוד חינוך מיוחד ומתלבטת בין מוסדות חינוך. שאלתי היא האם תעודת ההוראה (בחינוך מיוחד) תסגור אותי ללמד רק בבתי ספר או שישנם כיווני התפתחות נוספים? אשמח לשמוע כל אפשרות שהיא. אני מאוד רוצה לדעת מהן האפשרויות התעסוקתיות של התואר הזה מלבד עבודה בכיתת בית ספר, ואפילו אם מדובר בלימודי תארים מתקדמים יותר.

f l o w e r 1

New member
ועוד משהו קטן

אני פונה לפורום מאחר ובמוסדות החינוך אף אחד לא הצליח לתת לי תשובה מספקת וזה די הרתיע אותי. נתקלתי בתשובות כמו "כל מקום אחר שהוא לא בית ספר" ועוד מתחמקות מהסוג הזה. זה תחום שבאמת מושך אותי, יש לי בו ניסיון, וחבל לי לפספס רק בגלל מערכת כושלת. אשמח לשמוע תשובות מהשטח תודה רבה ושבוע טוב

sa2340

New member
היי

היי, בעקרון מכשירים אותך לעבודה בבתי ספר ומסגרות של מערכת החינוך, אך רק שתדעי, אני מכירה בוגרים רבים שעובדים גם במערכת החינוך הבלתי פורמאלית כמו מתנ"סים לדוגמא. יש לציין שאני לא עוסקת בחינוך מיוחד אלא בייעוץ חינוכי לכן הכי טוב שתבדקי את זה בראיון במוסדות החינוך שבהם את שוקלת ללמוד. רשמת שאת מתלבטת, בין אילו מוסדות? את התואר השני שלי בתחום החינוך(ייעוץ חינוכי) עשיתי בבית ברל ואת התואר הראשון עשיתי באחת האוניברסיטאות. אני חייבת לציין שהרבה יותר נוח ונעים ללמוד במכללה מאשר באוניברסיטה. בבית ברל ממש ממש נהניתי והרגשתי שאני מקבלת הרבה יותר מאשר רק ידע שם. ההכשרה המעשית הינה רחבה מאוד ולאחר מכן שאת יוצאת לחפש עבודה זה יכול מאוד לעזור לך.

חינוך מיוחד

הי, כמיטב ידיעתי, תוכלי להשתלב בעבודה עם אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים. אני משערת שתצטרכי להתמחות התמחויות ספציפיות אחרי סיום התואר- למשל, ללמוד אבחון לקויות למידה ולעבוד כמאבחנת פרטית או כשכירה במכונים בתחום, תוכלי להשתלב בעבודה בבתי ספר לאוכלוסיות עם צרכים מיוחדים כמו בית איזי שפירא ועוד.. תוכלי ללמד בבית הוראה מתקנת (אחרי התמחות בתחום). תוכלי להתמחות בסוגים שונים של עבודה טיפולית כמו טיפול באומנות, טיפול באמצעות בע"ח ועוד.. זאת כדי להרחיב את הכלים שיעמדו ברשותך ולעבוד עם כלים עוקפים ולא רק כלים ישירים. אושמח אם תשתפי, מה גורם לך לרצות ללמוד חינוך מיוחד? מה את רואה לנגד עינייך, כשאת רואה את עצמך מסיימת את התואר? מה היית רוצה לעשות עם התואר, אם זה היה אפשרי? אשמח להמשיך ולסייע, אילת לבנון

למעלה