חינוך מיוחד בנגב

kerench

New member
חינוך מיוחד בנגב

שאלה שיכולה לשנות את חיי
כל החיים גרים במרכז
הבן שלי בן 3.5 אובחן לפני כמעט שנה
נמאס מהמרכז עולה המחשבה לעבור לנגב השקט והרחוק
אבל
ישנו שיקול מהותי
הנגב.. מישהו יודע אם יש שם חינוך מיוחד? איך בכלל מתנהלים החיים שם עם ילד על הספקטרום.. גן תקשורת, אולי משולב בהמשך בית ספר, טיפולים פרא רפואיים
אני נזכרת בסדרה פלפלים צהובים וחוששת שהמצב היומי הוא נסיעה של שעות לכל מקום בכל יום...

אשמח לתגובתכם/ן....

TikvaBonneh

New member
אני לא מהדרום

אבל הבנתי מקריאה מפורום שבדרום יש דגש חזק מאוד על שילוב. תחפשי הודעות של Navva, היא מספרת דברים טובים מאוד על השילוב שם. טיפולים פארא-רפואיים זה פחות חשוב מהמסגרת החינוכית.

נאווה גרה בבאר שבע

אם היא מתכוונת ל"דרום רחוק" כמו בסדרת הטלויזיה, אז באר שבע זה המקום שאליו עושים את הנסיעות. אני בספק עד כמה בישובים שנמצאים איפהשהו בין באר שבע לאילת יש משהו.

Navva

New member
יתרונות וחסרונות

אנחנו אכן גרים בבאר שבע.

היתרון הגדול הוא השילוב "באחריות המערכת".
לגבי החינוך המיוחד אין לי ניסיון, כי כשבני היה בגנים מיוחדים גרנו במרכז. הגענו / חזרנו לכיתה א'.

אנשי מקצוע בעקיר פרא רפואיים: יש מחסור בקלינאיות ומרב"ע. פסיכולוגים יש, ופזיותרפיסטים (מה שפחות נחוץ בספקטרום) יש לא מעט.

אני גרה ברמת הנגב רוב הילדים משולבים

יש גננות שילוב ומורות שילוב בבתי ספר , יש מכון הסדר שיש בו 2-3 מרב"ע מתחלפות , יש 2-3 קלינאיות אם לא יוצאות לחופשת לידה ואז הטיפול נפסק באמצע ( זה מה שקרה לנו השנה ), יש תרפיות מסוגים שונים , יש פסיכולוג( לא ממליצה )

המעקבים הפסיכיאטרים/ נוירולוגים והאבחונים בסורוקה יש שם מערך נהדר גם היחידה לגיל הרך בראשות דר' גל מאירי , ומרפאת המשך לילדים מגיל 6-18 בראשות דר' שוש ארבל .

הבעייתיות היא התחום הפרא רפואי

kerench

New member
סליחה על הבורות..

אבל מה זה אומר גננות/מורות שילוב? גן משולב? שיש ילד על הספקטרום בגן רגיל עם סייעת?
ומה זה מכון הסדר?

Navva

New member
הכוונה אכן לילד על הספקטרום בגן/בי"ס רגיל

יש סייעת, אבל היא לא לבד.

לכול ילד יש מורת/גננת שילוב שעובדת איתו פרטנית פעמיים בשבוע לפחות וגם מדריכה את הסייעת וסגל ביה"ס. לרוב הסייעת היא חלק מהשעורים הפרטניים, כך שיש רצך. לתפיסתי, הסייעת היא בעצם העינים והידיים של מורת השילוב בשאר השבוע.

מורת השילוב היא מורה לחינוך מיוחד, שבמקרה הזה מתמחה בלקויות תקשורת (יש מורות שעם הזמן מתמחות בלקויות שונות, כמו שמיעה). ארגונית היא שייכת למתי"א (מרכז תמיכה ישובי אזורי) והיא מקבלת הדרכה רצופה. במתי"א שאנחנו שיכים (באר שבע, עומר להבים ומיתר) אלו שתי קלינאיות ותיקות ומנוסות, שות לתצפיות, בתיחלת השנה ובהמשכה ובמקרי "משבר" היא מגיעה, כדי לפתור. ברגע שיש כזה מערך, כל נושא "רכזת שילוב" לא נחוץ.

הערה קטנה שלי על שילוב: מעבר לסייעת, למורת השילוב, לעורף שהמתי"א נותן גם לביה"ס, להבנתי, ועל סמך נסיוני (בני בכיתה ה' "משולב" מגן חובה) דמות המפתח זו גננת / מחנכת.

עד לפה.

שאלה לפני הכל, האם יש לכם היכן לעבוד באזור הדרום?
אם כן
אתם יותר ממוזמנים.

kerench

New member
אוקיי צריכה עוד לקרוא מה שכתבת לעומק

עבודה אין
אבל כמיהה לשקט וחינוך אחר לילדים גבוהה מאוד אצלנו...
יש מקום לשאול את כל שאלותיי שם במרכז מסויים?
ישנם עוד הרבה ילדים על הספקטרום באזורכם?
ובכלל איך החינוך הרגיל שם?
יש לי עוד ילד בכיתה א'...

תודה לך...

נאוה ענתה על השילוב אני אוסיף על מכון הסדר

מכון הסדר שייך לקופ"ח אבל זה לא התפתחות הילד
הם נותנים שירות של קלינאית, מרב"ע פסיכולוג, תרפיות ואצלנו יש גם רופאה התפתחותית שעושה אבחונים מתמחה בADHD .

אפשר לקבל טיפול עם התחייבות של קופ"ח או דרך המושלם .

זה טוב כי זה יותר קרוב ואין צורך לנסוע לב"ש לכל טיפול אם מחשיבים בין 2-3 טיפולים בשבוע זה חוסך המון זמן וכסף של נסיעות.

למעלה