חינוך מוסיקלי

ff6aa

New member
חינוך מוסיקלי

שלום בתי בת השנתיים וחצי מאד אוהבת לשמוע מוסיקה!! היא נהנת לשמע כל סגנון. יש לנו בבית אורגן והיא נהנת לשבת וללחוץעל הקלידים(בצורה עדינה) האם ניתן בגילה ללמד נגינה? ואיך? כמובן ללא לחץ.

שרוֹן

New member
רעיונות:

לרכוש לבית כמה כלי נגינה בסיסיים אבל מאיכות סבירה ולא מפלסטיק (תוף, חלילית או אוקרינה, קסילופון, וכ'ו), ולתת לה להתנסות. לקחת אותה לשמוע מוסיקה חיה (בסיטואציות לא מחייבות). לדבר איתה על המוסיקה, לתת לה לחוות את המקצבים דרך דברים אחרים (ריקוד, ציור וכ'ו) אני לא חושבת שיש טעם להתחיל שיעורים של ממש בשלב הזה. אני נשואה למוסיקאי, אני אשאל אותו מה דעתו.

שרוֹן

New member
האיש ואני בדעה אחת.

הוא אומר שזה עניין של גישה ואם חשוב לך לזרז קצב, זה אפשרי, אבל הוא לא רואה בזה טעם. גם בבית הילדה תלמד להכיר כלים, תלמד להפיק צלילים, תלמד להקשיב למוסיקה, ותייצר העדפה שמבוססת על טעם אישי. ויום אחד, אם זה באמת בליבה, היא תבוא ותבקש ללמוד כלי.

לאה_מ

New member
מעבר למה ששרון כתבה

גם אני לא חושבת שכדאי לנסות ללמד נגינה ממש בגיל כזה (למרות שלמיטב ידיעתי יש שיטה ללימוד כלי מיתר או כלי קשת שמוצאה מיפן, ושנקראת, אאל"ט, "שיטת סוזוקי", שבה מתחילים ללמוד בגיל 3), אבל עכשיו בקיץ יש מגוון של אירועים מוסיקליים, חלקם בחינם, אחר הצהרים ברחבי הארץ. אפשר למצוא מקום כזה קרוב למקום מגוריכם ופשוט ללכת פעם בשבוע אחר הצהרים לשמוע קונצרט. בנוסף, יש חוגי מוסיקה להורים וילדים (בשיטת חמ"ל או דומותיה), וגם זה אולי יכול להיות פעילות שתהנה את שניכם.

ff6aa

New member
תודה על התגובות

יש לנו בבית מספר כלים שאיתם היא משחקת...... מדי פעם היא באה להשמיע לי ואומרת "שיר יפה" בהדגשה

שרוֹן

New member
כן, גם עידו מגיע לפעמים עם איזה כלי

ומכריז ספונטנית על קונצרט

למעלה