חינוך לשוויון ובתי"ס ייחודיים

נעמי*

New member
בדרך כלל החזקים והעשירים בעד הפרטה

ומה אם במקום להקים בי"ס ייחודי כל ההורים שיש להם 6000 ש"ח לשנה מעבר לשכ"ל רגיל יצטרפו לבי"ס רגילים, יובילו מאבקים, יחד עם ההורים שיש להם פחות, על תוכן הלימוד ועל מספר התלמידים בכיתה, יפעלו לשכר לימוד מדורג לתוכניות נוספות ועוד? אנחנו בעד שוויון לנשים ולגברים, למה לא לקדם גם שוויון בין חזקים מבחינה כלכלית לפחות חזקים?

ולהלן שני לינקים מנעה גל - ../images/Emo51.gif

מאתר באופן טבעי (לדעתי זה האתר של יונת - גולשת ב"חינוך לגיל הרך" ומדי פעם לשמחתנו גולשת גם כאן). השארתי הודעה גם בפורום חינוך לגיל הרך, לדעתי מי שמתעניינ/ת בנושא - יש הרבה הבטים הוריים וחינוכיים שראויים לדיון דוקא שם ושאינם דוקא ורק בהבט של שוויון ודמוקרטיה. מצורף לינק גם לשם. חנה

אמיר.

New member
פשוט מאד וקשור לפמיניזם

אם אין שויון בין עשיר ועני אין שויון בין גבר ואישה... וכו´

חוה 1

New member
סליחה שאני מתפרצת........אבל......

אני מתייחסת לדברייך "גם צוות מורים שמלמד בפרוייקט כזה, אמור להיות מעולה ושכרו בהתאם" מקומם אותי לחשוב שבתי ספר רגילים צריכים להסתפק בצוות בינוני עם שכר נמוך.

כתבה מהבוקר

בית המשפט פסק לטובת בי"ס עתיד, הדסים יפתח בכל זאת - מניעי משרד החינוך מפורטים בכתבה. http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArt.jhtml?itemNo=69860&sw=%FA%E9%F8%E5%F9

טל קר

New member
דעתי:

מצד אחד אם בית הספר לא יכול לחנך לדמוקרטיה ולשוויון, ואנשים עושים זאת מכספם הפרטי זה אכן פוגע בשוויון בין חלקי האוכלוסיה, אבל מה עדיף, שכולם יהיו שווים במכנה המשותף הנמוך? זה כמו הסיפורים על מה שהיה פעם ,על המחיקון כדי שאף אחד לא יראה טלויזיה צבעונית. גם זה שההורים נותנים כסף באזורים מבוססים, זה לא כסף שהיה מגיע אחרת לאזורים פחות מבוססים, זה הכסף שלהם. וגם אם לא דרך בית הספר ההורים כבר ימצאו דרך באמצעות חוגים וכו´ כדי להעביר לילדים שלהם את החינוך שהם רוצים, אז למה להקשות עליהם. מצד שני זה אכן גורם לפערים בחברה, ואז העשירים יקבלו יותר שיעורי חינוך דמוקרטיה ושוויון והמעמד הנמוך לא זה יגביר את הפערים ואז לחברה זה לא טוב, לשוויון זה לא טוב וגם לדמוקרטיה זה לא טוב. הפתרון לדעתי הוא לתת סל מורחב על חשבון המדינה לאזורים פחות מבוססים ולתת סל יותר מצומצם שיורחב באמצעות כספי ההורים לאזורים כן מבוססים. כמו שהיה בחט"ב של אחותי הקטנה. מדובר היה בחטיבה שתקועה באמצע השכונה הכי גרועה בהרצליה, שאף אחד לא רצה ללכת אליה (רק שלתלמידים לא היתה ברירה) מה שעשו זה נתנו לה הכי הרבה כסף מבין החטיבות והזרימו אליה גם תלמידים מאזורים יותר מבוססים בהרצליה (אינטגרציה), וזו היתה החטיבה הכי מושקעת, עם המעבדות הכי משוכללות עם המורים הכי משקיעים, ועם הכי הרבה "צ´ופרים" לתלמידים, ובסוף הורים ותלמידים ביקשו להתקבל לחטיבה הזו ולא לאחרת (בהתחלה כאמור הם הוכרחו ללכת לשם).

טל קר

New member
אגב מאותם טעמים שציינתי בהודעתי

הקודמת אני מתנגדת לניהול עצמי גורף. הרי כמות הכספים שהורים יכולים להביא ברעננה זה לא כמות הכספים שהורים יכולים להביא בנתיבות או אופקים למשל. ואם ברעננה אפשר להשכיר את המחשבים לאיזה חוג, באופקים לא בהכרח יש מי שיוכל לשלם על מנת לשכור. לכן הפתרון לדעתי הוא לא להעמיד פנים שכל המקומות שווים ולכן אפשר לתת לכולם את אותו סכום ושכל אחד יסתדר, אלא לתת הרבה כספים למקומות שאין ומעט כספים למקומות שיש ושיהיה ניהול עצמי במקומות שיש (כלומר השגת כסף מההורים, השגת כסף מהשכרת האולם מהשכרת המחשבים וכו´).

סאטיר

New member
זה אגב, כמה מצחיק, נמצא בבסיס

הטיעון של משרה"ח ותרומותיו הכבדות ל"אל המעיין". למות ממשרד החינוך. מתי אגב, היה שר חינוך שבאמת התעניין בחינוך? גם שריד לא בדיוק התעניין בחינוך.

wasaby

New member
הבעיה היא

שאם כל הילדים שלהוריהם יש כסף, השפעה וזמן יעברו לבתי ספר פרטיים יווצר מצב כמו בארצות הברית. בתי הספר הממלכתיים שם באזורים רבים הם תחתית החבית. המורים המועסקים בהם הם אלה שלא יכלו למצוא תעסוקה בבית ספר פרטי שמשלם יותר, התלמידים הם אלה שהוריהם אינם יכולים (או אינם מודעים ליכולתם) להתלונן על דברים בלתי תקינים בבית הספר ולתקן אותם. במצב כזה כל מי שרוצה לאפשר לילד שלו להגיע להשכלה גבוה או אפילו ללכת לבית ספר בו התלמידים אינם נושאים נשק חייב לממן בית ספר פרטי. זה מטיל מעמסה בלתי נסבלת על הורים בני המעמד הבינוני.

טל קר

New member
זה ממש לא מה שאני מציעה

אני מציעה שכולם יקבלו חינוך טוב וכל המורים יקבלו משכורות גבוהות דומות, רק שבאזורים שאין להם הכסף יבוא מהממשלה ובאזורים שיש להם הכסף יבוא מניהול עצמי של ביה"ס. הבעיה היא שמול השוויון קיים מה שחנה מדברת עליו, שבפועל הילדים מקבלים חינוך רע. ושכבות גיל שלמות שמקבלות חינוך רע זה לא תורם לדעתי לשוויון. זה כמו שהזכרתי בהודעה קודמת, כמו המחיקון - אם אין שחור לבן לכולם שכולם יסבלו ויראו שחור לבן. אבל גם בפועל לא כולם באותה רמה הרי אי אפשר למנוע מהורים לשלוח את ילדיהם לחוגי העשרה, ואם ההורים מוכנים לשלם, למה שלא לשים את זה במסגרת ביה"ס? מה שאני אומרת זה שיש מקומות בהם ניהול עצמי יכול להיות מצוין לבית הספר ולהזרים אליו כספים, ויש מקומות בהם זה פגיעה בבית הספר בגלל שניהול עצמי לא יוכל להזרים אליו כספים אלא רק לגרום לו להסתפק בסל הבסיסי. לכן אני מציעה שיהיה סל בסיסי של חינוך וסל העשרה, כשהמדינה תממן סל בסיסי אצל כל התלמידים, שבאזורים לא מבוססים בהם ניהול עצמי יפגע בבית הספר המדינה תממן גם את סל ההעשרה, ובאזורים מבוססים ניהול עצמי יממן את סל ההעשרה. (הי לימור, אני לא עובדת כרגע, את מוזמנת להעסיק אותי, יש לי עוד רעיונות...)

לאה_מ

New member
אני מציעה שהתקצוב של מערכת החינוך

יהיה על בסיס של תלמיד - כל תלמיד יהיה זכאי להקצבה מסויימת - בתי ספר יקבלו כספים על פי מספר התלמידים הלומדים בהם (וניתן לפתוח כאן דיון בשאלת הפיקוח על מספר התלמידים - האם לא יעשה בכך מסחר, בדומה לעניין בחורי הישיבות, למשל), אבל גם, למשל, ילדים שלומדים במסגרת חינוך ביתי יקבלו בדיוק אותו תקציב (והוריהם יוכלו להשתמש בו כדי לרכוש אמצעי לימוד עבור ילדיהם). נראה לי שאופן התקצוב הזה יצור את החינוך השוויוני ביותר (מבחינה תקציבית, כמובן). אני דוקא לא בעד סל בסיסי והעשרה על חשבון ההורים - גם באיזורים שנחשבים יותר מבוססים אין אחידות ברמת ההכנסות, ואני לא בטוחה שהמיסוד של הכורח לשלם עבור חינוך יתרום לחיברות במקומות כאלה. אבל אני כן בעד תימרוץ של מורים בכלל, ותימרוץ של מורים באזורי פיתוח בפרט. תכנית מסודרת שתתגמל מורים על פי כישורים, השכלה והצלחה במדד חינוכי (לא במדד אחוז הצלחה בבחינות הבגרות דוקא), תעלה את רמת ההוראה ותשפר באופן מאד מאד משמעותי את החינוך בארץ.

טל קר

New member
ישנה בעיתיות מסוימת בהצעתך.

מערכת החינוך לא סובלת מעודף תקציבי מצד אחד כך שX חלקי מספר התלמידים יכול לצאת תקציב די נמוך, ומצד שני אין כאן ניצול מירבי של תשתיות שעדין קיימות. למה לא להשכיר באמת את חדר המחשבים אחרי הצהרים ולהשתמש בכסף לטובת בית ספר? למה לא להשכיר את אולם הספורט לאיזה חוג או ארוע? יש מבנים של בית הספר שמשתמשים בהם רק חלק מהיום ואפשר להשיג כספים נוספים באמצעות השכרתם בשאר שעות היום. ההצעה שלי היא עדין שכל הילדים יקבלו אותו ישור קו דרך ביה"ס, רק שבמקומות שונים הכספים יגיעו ממקומות שונים. בלא מבוססים מהממשלה ובמבוססים מניהול עצמי. אגב לדעתי השוויון צריך להיות לדעתי לא תקציבי אלא מבחינת ישור קו של התוצאה הסופית על פי מדדים שיקבעו. יש מקומות בהם יצטרכו להשקיע יותר כספים במורים ובילדים כדי שהילדים יגיעו לאותו קו זינוק לחיים כשהם יוצאים מביה"ס כמו חבריהם מהמקומות המבוססים יותר.

מערכת החינוך של

הזרמים החרדיים וש"ס מתוקצבות לפי תלמיד וזה עמד מס´ פעמים בבסיס העימות מולם - הם מקבלים תקציבים לפי תלמיד ולכן מנסים להגדיל פיקטיבית את מס´ התלמידים, כשבפועל התקציבים מחושבים לפי הוצאות חינוך שאין להם היות ורוב תכנית הלימודים והחינוך המתוקצבת אינה רלוונטית במחוזותיהם.

indy-m

New member
לבנת ותירוש: מהפכה פמיניסטית או

תעתועי השטן. סמי שלום שטרית 15.3.01 קדמה- שער המזרח לישראל

טל קר

New member
שרשור הודעתו של סאטיר

שנת הלימודים נפתחת מחר/ סאטיר לכאורה - שמחה רבה, לאמיתו של דבר - צער רב. מאות אלפי נשים יוצאות לעבודה ששכרה עלוב ביותר. מצפים מהן לחנך את "דור העתיד" עם תקציבי מינימום, עם הכשרה לקויה ועם שרה תוקפנית וגסת רוח. מצפים מנשים אלו, וגם מאותם גברים הנמצאים במערכת, צפיות אשר כל קשר בינן לבין המציאות מקרי לחלוטין. אני לא שמח, ואתן/ם?

למעלה