חינוך לעשירים בלבד?

AYELET1

New member
חינוך לעשירים בלבד?

לא מזמן, התנהל בפורום זה דיון אודות החינוך האליטיסטי, הכרוך (בין השאר) בממון רב. אך האם החינוך הציבורי הוא "חינוך חינם"? אז כידוע מזמן כבר אין הדבר כך. תשלומי "הרשות", שבמקרים רבים אינם "רשות" כלל, וננקטות סנקציות נגד מי שאינו משלם, הם תשלומי סכומים בלתי מבוטלים כלל וכלל. ובחלק מהמקרים, בהמשך למדיניות ה" איש הישר בעיניו יעשה", נגבים תשלומים עבור דברים אקסוטיים ומוזרים , בלשון המעטה(תלום עבור בנות השרות הלאומי? בכתבה תמצאו גם תשלום זה...). על כך בכתבה הבאה. עפ"י החוק, ביה"ס אינו רשאי למנוע השתתפות התלמיד בפעילות הבית-ספרית, עקב אי תשלום העלות של פעילות זו. בפועל, הדברים לא בדיוק מקויימים, ופעילות נמנעת מתלמידים, כמו גם התנייית קבלת תעודה בתשלום וכיו"ב סנקציות. מה דעתכם בנידון? האם הדבר מהווה נטל קשה ובלתי צודק לא רק על השכבות החלשות, אלא גם (ואולי במקרים רבים=- בעיקר...) על השכבות הבינוניות, הנושאות וגם הנאנקות בעיקר תחת העול , כשעושים הכל כדי "לגדרד" את הסכוםן, ונחנקים מהלחץ הכלכלי, ואי תשלום הוא אכן דבר מוצדק, גם משום שהדרישה איננה חוקית, וגם משום , שכזכור לנו מדובר בחוק חינוך חינם או שעל עגלת אי התשלומים קופצים לא מעט אנשים שיש להם, והבחירה אצלם היא אכן (כפי שציין מישהו מבין המרואינים בכתבה) בין מכונית חדשה או טיול לחו"ל, לבין התשלום לביה"ס? ל זה כמובן מנימוקי "אי חוקיות" הגביה... איך לנהוג? הרי כולנו מעוניינים בחינוך הטוב ביותר. האם לוותרלאותם אנשים , שסןמכים על מי שכן משלם? האם להקים מערכת הקלות קפדנית, שתבחן בקפדנות תלושי משכורת של מבקשי ההקלות? במקרה כזה נא לקחת בחשבון את תחושת ההשפלה של כל אותם מבקשי הקלות!!! יש פתרון פלא? מה עושים??!! מוזמנים להביע את דעתכם.

חני ב

New member
העלית פה נקודה קשה

מאד מפריע לי כמורה שישנם הורים שאני יודעת שיש להם, ולא משלמים תשלומי חובה, לא כי אין להם, זה בטוח. ושאר ההורים, האם הם צריכים לשלם עבורם? למה? אצלנו יש גם את עניין התל"ן, שגם עליו יש ויכוח קשה, כן או לא. לא יתכן שיש הורים שילדם יכנס לשעור, אך הם לא יסכימו לשלם עבורו. ספור ארוך מאד.

AYELET1

New member
גם אני מכירה כאלו...

ואשמח לשמוע דעות נוספות בעניין

DizzyMissLizzy

New member
בכל מקום ישנם כאלה

שטוענים שבעיקרון חינוך חינם צריך להיות חינם באמת, ומסרבים לשלם עבור חינוך טוב יותר, למרות שידם משגת. זה באמת מרגיז, משום שכולם יודעים שהכלכלה במצב נוראי, והקיצוץ בתקציב יפגע קשות גם בחינוך. ואם אנו דואגים לחינוך ילדינו, אי אפשר להסתפק במה שמקבלים בחינם, וצריך לשלם. אין ברירה. זה מזכיר לי אימרה ששמעתי פעם: אם מישהו אומר לך: זה לא מקמצנות. אלא בגלל העיקרון, תדע שזה מקמצנות !

AYELET1

New member
../images/Emo6.gif והאמרה נכונה...

מה שיותר מרגיז הוא, שאותם בעלי עקרונות יודעים שמישהו ישלם, והמישהו הזה לא יהיה תקציב משרד החינוך אלא ההורים האחרים

חני ב

New member
ואח"כ אותם הורים שהיו בסדר

ושילמו, רואים שהורים אחרים שלא משלמים הכל עובר חלק, בסוף גם הם מתנגדים לשלם. ומבחינתם הם צודקים.

AYELET1

New member
והפתרון?

פניה לבית משפט נראית לי הוגנת. כך נהגו ברשויות מקומיות מסויימות, והדבר אינו נשמע לי צורם, כפי שאולי עולה מהכתבה.

למעלה