אגב, מצב בטחוני, הוא לא תרוץ בשביל
לא להתעסק בנושאים האלה. ואנחנו לא מתעסקים בנושאים האלה, לא ברמה הלאומית ובטח שלא ברמה האישית. כי אם אנחנו לא נתעורר ונחנך את הילדים שלנו שגם זה חשוב, כשכבר סוף סוף יהיה פה שלום (לדעתי האישית בלבד
) לא ישאר לנו "עם" בשביל לחיות בשלום הזה. חוסר ההתעסקות בנושאים האלה ביחד עם החיבור בהשרדות הורסים את החברה שלנו מבפנים. ואני חושבת, שהחברה הדתית שזה אחד הצדדים היותר יפים שלה, לא משכילה לצאת החוצה עם הנתינה הזו (רוב הפעילות נעשית בתוך החברה הדתית, למעט, חריגים). מעבר לענין העניים שזו פצצת זמן, יש גם את כל הענין האקולוגי. אנחנו נמצאים מאחור מרחק שנות אור מרוב אירופה ומארה"ב. ברוב מדינות העולם המערבי יש הפרדת פסולת ברמה יותר גבוהה מקנקלים ושאר הזבל (וזו אחת התרומות ברמה האישית), וברוב מדינות אירופה (אין לי מושג מה קורה בארה"ב בנושא זה) יצא חוק שלא בונים יותר מרכזי קניות גדולים, וקניונים בגלל שמרכזים כאלה גוררים אחריהם נזק אדיר ומתמשך לכל הסביבה. וכל מי שאומר לעצמו בלב עכשיו "נו באמת! להתעסק עם אקולוגיה כשאנחנו נלחמים על המדינה שלנו" יש לי דבר אחד לומר I rest my case.
לא להתעסק בנושאים האלה. ואנחנו לא מתעסקים בנושאים האלה, לא ברמה הלאומית ובטח שלא ברמה האישית. כי אם אנחנו לא נתעורר ונחנך את הילדים שלנו שגם זה חשוב, כשכבר סוף סוף יהיה פה שלום (לדעתי האישית בלבד