חינוך לסובלנות

עופר ב.ה

New member
חינוך לסובלנות

קראו את השרשור הזה (חינוך לסובלנות ואהבת אדם באחד מסניפי בני עקיבא)

smile2life

New member
מזעזע

אם זהו החינוך לאהבה וסובלנו בתנועת הנוער בני עקיבא אזי אני מושך את הבנתי מן המשפט הידוע שאמר רבי עקיבא: ואהבת לרעך כמוך

אשחר1

New member
דחילק חברה זו סטירה!

איפה ההומור? צריך לשים לב יותר לפני שמציגים סטירה המנסה להציג בצורה קונטרסטית את הפער והנתק הקיים לפעמים שבין הצהרות גבוהות וכוונות נעלות לבין המציאות. לעניות דעתי זאת סטירה טובה שבהחלט יכולה להתקבל בחיוך ובהסכמה עקרונית גם על ידי אנשי שמאל. באותה מידה אפשר לכתוב סטירה דומה המאירה נתק ופער כזה בהצהרות ובמילים גדולות בימין. למי שלא הצליח לעמוד על האופי הסטירי של הקטע מבהירים הכותבים בסופו שאין מדובר כאן בהטפה לאלימות כנגד השמאל אלא בסטירה. נראה שהמגיבים לא הגיעו בקראיתם לשורה הזאת.

עופר ב.ה

New member
סאטירה זה בטח לא

כי הקטע לא מתכתב עם אף פיסת מציאות קונקרטית, אלא יוצר סיטואציה (קומית?) חדשה, של דו שיח דמיוני בין ימני לשמאלני. ישנן הרבה מאוד דרכים להעביר את המסר שפעולת צה"ל מוצדקת, כמו גם את המסר שהשמאל הישראלי צבוע ומנותק מהמציאות. עורכי העלון בחרו בדרך האלימה ביותר האפשרית, דרל שגם אם מבינים את הקטע בהומור, מציגה את האלימות באור חיובי, וכאופן פעולה לגיטימי למטרות דידקטיות.

איזו שטות...

ברור שהקטע הזה הוא סאטירי, וראיתי קטעים שמלאניים גרועים בהרבה. ברור שהכותב לא התכוון שהקוראים באמת יכו אנשים... אולי במקום להזדעזע מהקטע, תגיב לרעיון שלו?

אגב סובלנות...

קטיושות בקריית שמונה... מחיר הסובלנות שלנו עם החיזבללה בימים האחרונים

smile2life

New member
אתה תופס את זה כסאטירה

אני תופס את זה כהסתה. קיבלתי מייל כזה ופניתי למשטרה. עד כדי כך. ההלצה הזו משולה להדחת אדם לביצוע פשע מבחינה חוקית בדיוק כמו הדין רודף שהוצא על יצחק רבין ז"ל (לא זצ"ל, אלא ז"ל) יגאל עמיר פעל בגלל פסיקת דין רודף שהוצא על יצחק רבין ואף רב לא הכיר את הפסיקה הזו. מוזר שבמשפטו הוא כל הזמן מלמל שהוא פעל בתוקף דתי, שהוא היה רק זה שהוציא אל הפועל פסק דין משמים. פרסום הקטע המאוד לא מוצלח הזה בבטאון של תנועת נוער המחוייבת לשמירה על חוקי המדינה, תנועת נוער שבוגריה מאיישים יחידות מובחרות בצה"ל מבישים ומבזים את אותה תנועת נוער ומראים שזו תנועת נוער שמחנכת לשנאת השונה והמתון. אסיים בציווי הידוע: ואהבת לרעך כמוך כי אני השם אלוקיך שבת שלום
שבת אורה
ונטולת שנאת חינם, מני

אוי נו באמת...

לכולם ברור שזו סאטירה. שמעתי שמלאנים אומרים דברים גרועים בהרבה כנגד ימנים, גם בפורום הזה. מעולם לא האשמתי אותם בהסתה... לשמלאנים יש מן דיסקט בראש, כל פעם שהם שומעים משהו שנוגד את דעתם, וגם נשמע כמו משהו שיש בו איזו שהיא אלימות - גם אם זאת בדיחה, או סאטירה - הם חייבים להזכיר את רצח רבין. עכשיו תבין. כבר הפכו אותי לפאשיסט, מוסלני לפחות. כבר הלבישו על הממשלה שלי רצח עם, הפכו את המדיניות שלי למדיניות נאצית. אני עניתי לעניין. תענה ככה גם אתה.

smile2life

New member
אשמתי שאני רגיש?

אשמתי שאת רצח רבין ביצע אדם שכל קשר בינו לבין היהדות הוא מיקרי לחלוטין? אשמתי שהטרוריסט,רוצח אמיל גרינצוויג יונה אברושמי, גם מחשיב עצמו יהודי כאשר כל קשר בינו לבין יהדות הוא מיקרי לחלוטין? עכשיו תעשה לי טובה ותקשיב טוב כי אני אגיד את זה רק פעם אחת. היהדות זה דבר יפה, לשים כיפה על הראש זה תהליך ארוך שצריך להבין. תאמין לי שאני יודע על מה אני מדבר - אולי אתה לא תכיר והרבה אנשים כאן גם אבל יש לי משפחה גדולה במקום שנקרא LAKEWOOD (אם אתה לא מכיר תשאל את הרב שלך ואם הוא לא מכיר שישאל רב מעליו וכן הלאה וכן הלאה). בגיל שנה עלינו לארץ ממונטראל קנדה, ממניעים ציוניים גרידא. יהדות שם זה דבר יפה ולא אלים. דווקא אצל היהודי הגלותי יותר קל להתחבר למשפט שמניע את בני עקיבא "ואהבת...." בארץ זה ממש לא ככה - ושרתתי עם ביני"שים (בני ישיבות) איכותיים ולכן נראה לי מוזר שהתפרסם דווקא בעיתון שלהם הקטע המסוכן הזה. לא הצחיק אותי כשקיבלתי במייל ולא מצחיק אותי עכשיו. סלחו לי שאני כזה כבד אבל המציאו עושה אותי כזה

Deathatred

New member
כן.

אתה לא יכול בשם הנאורות והרגישות שלך להכניס לבית-סוהר כל מי שמספר בדיחה או מי שמחזיק בדעות ימניות. ואתה עם כל הרגישות שלך אח"כ הולך להפגנות (או שמדבר עם חברים) וקורא לשרון נאצי/פושע-מלחמה/קצב/רוצח (מחק את המיותר). אז די להתבכיין.

smile2life

New member
אם מדברים עליי

אני לעולם לא קראתי לאריאל שרון רוצח\קצב\נאצי או פושע מלחמה. פשוט כי איני חושב כך.

עופר ב.ה

New member
ציפיתי לתגובה כזו

אני שוב חוזר - קודם כל, אני מסכים שניתן לפרשו כהומוריסטי (סה"כ זה קטע עם מוסר השכל), אבל הוא לא סאטירי. סאטירה תמיד מתייחסת למערכת אנושית רחבת היקף, בין אם זו חברה כלשהי (החברה הגבוהה, החברה היאפית, דור ה- X, החברה החרדית וכו´), מערכת פוליטית, מערכת צבאית וכד´. "דו שיח" (עוד דו שיח כזה ואבדנו, פשוטו כמשמעו) בין שני אנשים אינו עונה להגדרה של "מערכת אנושית רחבת היקף", ולכן זו אינה סאטירה. הומור הוא דרך מצויינת להפנמת מסרים (אמצעי סוציאליזיציה, בעגה סוציולוגית). ההומור הזה מחליא וגם מדאיג. תזכור שמדובר בעלון של תנועה, ולא בשיחת הומור שחור בין חברים. אני בכוונה מתייחס לדרך האלימה שבה הובע הרעיון, ולא לרעיון עצמו (לדיונים פוליטיים יש מספיק מקום). מדהים באיזו פשטות ונונשלנטיות הם מדברים על הכאת שמאלנים.

Deathatred

New member
הקטע הומור וחושף את צביעות השמאל

[צטט]אני שוב חוזר - קודם כל, אני מסכים שניתן לפרשו כהומוריסטי[/צטט] הוא אכן הומוריסטי, כמו רשימות "10 דרכים להשיג ארוחה חינם" או "10 דרכים לחזר בלי להטריד מינית" וכו. אין כאן שום כוונה שמישהו יבצע את הדבר בפועל. [צטט]אבל הוא לא סאטירי. סאטירה תמיד מתייחסת למערכת אנושית רחבת היקף, בין אם זו חברה כלשהי (החברה הגבוהה, החברה היאפית, דור ה- X, החברה החרדית וכו´), מערכת פוליטית, מערכת צבאית וכד´. "דו שיח" (עוד דו שיח כזה ואבדנו, פשוטו כמשמעו) בין שני אנשים אינו עונה להגדרה של "מערכת אנושית רחבת היקף", ולכן זו אינה סאטירה.[/צטט] סאטירה אכן עוסקת במערכות רבות היקף אבל לפעמים עוסקת בכך דרך מספר אנשים בלבד, דו-שיח של בין שני אנשים המייצגים את החברה. יש כאן ביקורת על ציבור שלם (השמאלנים ויפי הנפש) ומייצגים אותו דרך הדו-שיח הדמיוני הזה. [צטט]ההומור הזה מחליא וגם מדאיג.[/צטט] לא הבנתי מה מחליא ומה מדאיג. רק אידיוט או אחד שמחפש דווקא יוכל לפרש את זה כהצעה אופרטיבית להתחיל לפוצץ שמאלנים במכות. קח את הבדיחה הבאה: "אי שם באירופה, איש עולה על רכבת בלי כרטיס. בא הכרטיסן, מגלה את זה וזורק את האיש בתחנה הראשונה שבה הרכבת עוצרת. האיש יורד בלי להתלונן והרכבת נוסעת. הוא מחכה עד שעוד רכבת מגיעה ועולה עליה בלי כרטיס. הכרטיסן שם תופס אותו ומוריד אותו בתחנה הבאה שהרכבת עוצרת. שם הוא לוקח רכבת אחרת בלי כרטיס..." עכשיו, אפשר להתפלץ ממנה ולטעון שזו בדיחה חולנית ולא-חוקית המסיתה לעבירה על החוק אבל אף אחד לא התכוון שתתחיל לעשות את מה שמדובר בה. זו בדיחה ומטרתה להצחיק בלבד. [צטט]תזכור שמדובר בעלון של תנועה, ולא בשיחת הומור שחור בין חברים.[/צטט] אז מה? בעלון של תנועה אסור לפרסם בדיחות וסאטירות מידי פעם? [צטט]אני בכוונה מתייחס לדרך האלימה שבה הובע הרעיון, ולא לרעיון עצמו (לדיונים פוליטיים יש מספיק מקום). מדהים באיזו פשטות ונונשלנטיות הם מדברים על הכאת שמאלנים. [/צטט] לא התכוונו כאן שתלך ותפוצץ במכות שמאלנים יפי נפש. ה"מכות" שכאן מדובר הן לא יותר מסטירה, כאפה או צ´אפחה - מכות סמליות, שבקושי כואבות ולא מזיקות. הן יותר באות להשפיל מאשר לפגוע פיזית ולהיות אלימות. בתגובה שלך יש קצת צביעות: כשמפוצצים ישראלים צה"ל וישראל צריכים להבליג, לשבת ולשתוק אבל כשמישהו חושב לתת לך כאפה - צריך ישר לטפל בו, להחזיר לו - כי לא יעלה על הדעת שירביצו ליפה נפש שכמותי. הקטע שפורסם בעלון בני עקיבא בדיוק חושף את הצביעות הזאתי של השמאל ולכן הוא רלוונטי מתמיד, כי מלבד לצעוק: "הסתה! הסתה! אלימות! אלימות! גוועלד! גוועלד!" אין לכם תשובה אמיתית לרעיון שעומד בבסיסו.

עופר ב.ה

New member
נקודה נקודה

"10 דרכים לחזר בלי להטריד מינית" - מסוג הבדיחות השובניסטיות השקריות שגם אותן אני מתעב. בקשר לסאטירה - נתתי נימוק בקשר להרכב הסאטירה, כי ראיתי אותו מספיק בשביל לסתור את ההגדרה כסאטירה. אני עדיין רואה אותו ככזה, אבל אחדד את הנקודה ע"י התייחסות לתוכן הסאטירה: סאטירה לוקחת מערכת אנושית, ובוררת את המוץ מהתבן, כלומר את החלקים באותה מערכת שאותם היא רוצה לבקר. למשל, סאטירה שתרצה להציג את חברי המטכ"ל באור מגוחך, אולי לא תתעסק יותר מידי ביחסים בין אלוף פיקוד דרום לגיסתו. ההדגשה נעשית ע"י הדממת הפרטים הטפלים ופחות ע"י הפרזת הפרטים הרלוונטים. לאחר שנותרנו עם החומר שמעניין אותנו, נעשית עבודה של הידוק וניסוח מוקפד יותר, אולי גם מרוכז יותר, של הסיטואציות הנידונות, על מנת להגביר את האפקט הקומי. אך שוב, נקודת המוצא היא הצגה מחדש של המערכת המבוקרת. בניגוד לכל זה, הקטע בעלון סניף בני עקיבא ברמות הוא בכלל משל. אין כאן כל חיקוי של פיסת מציאות, אלא המצאה של סיטואציה שאמורה לסמל תכונות כלשהן של השמאלנים. הסאטירה לא מסמלת, כי אם מחקה. (אם יש כאן כאלה שלומדים תיאטרון, קולנוע או ז´אנר אמנותי אחר ויוכלו לתקן אותי, אשמח, זה ניתוח אישי שלי מתוך היכרות עם הז´אנר) ועכשיו, לתוכן הקטע. לא אמרתי שהקטע מהווה הצעה אופרטיבית להכאת שמאלנים, אם כי יש גם כאלה שיראו זאת כך. האלימות בו נמצאת בטקסט (באופן בוטה) וגם בסאבטקסט - השימוש באלימות כמרכיב מרכזי בתוכן הבדיחה, הופך אותה לנושא לשעשוע, מציג אותה באופן מחויך. לא אמרתי שכל מי שקורא את הקטע ירוץ לבצע את הניסוי, גם לא כל מי שישמע בדיחה על בלונדינית מטומטמת יחל לזלזל באינטליגנציה של ידידתו הבלונדינית. אבל בדיחה כדוגמת זו של עלון בני עקיבא בהחלט תורמת את תרומה ליצירת אווירה מתאימה ללגיטימציה לאלימות כלפי שמאלנים. ה"יצירה" האיומה האחרונה שראיתי מז´אנר עידוד האלימות הוא הפרסומת הקודמת לפוקס (הגבר שמפשיט בכוח את הבובה בת דמותה של יעל בר זוהר) שמעודדת אלימות נגד נשים. בנוגע למסר עצמו - הוא דמגוגי בפני עצמו. שמישהו מכה אותי, ייתכן שאחזיר לו בתור הגנה עצמית. המציאות בישראל מורכבת עשרות מונים, והרדוקציה של סכסוך בן עשרות שנים (שבו שני הצדדים מגלים תוקפנות) לאדם אחד שתוקף אדם שני (לכאורה באופן שרירותי ובמנותק מהקשר כלשהו, סתם בא לו להרביץ לי) שקרי ומניפולטיבי. הנה, גם המסר של הבדיחה לא קביל. על זה מן הסתם לא תסכימו, אבל כפי שציינתי הויכוח הופך פוליטי, וכאלה יש לנו מספיק.

Deathatred

New member
נקודה נקודה 2

בקשר להגדרת הסאטירה - בתוכניות סאטיריות גם השתמשו במשלים כדי להעביר ביקורת על המצב ועל הפוליטיקה ו/או החברה או כל מערכת אחרת. במשמעות האינטואטיבית סאטירה היא הומור אקטואלי: ביקורת הומוריסטית על חברה, ממשלה, פוליטיקה ו/או כל מערכת אחרת. אז בבדיחה זו יש קורטוב של אלימות (כשברור שאם כבר מתכוונים לאלימות אז לאלימות קלה). מה עם הבדיחה (האלימה) הבאה: "אמא אמא למה כואב לי הראש?" "שתוק או שאני זורקת עליך עוד בלוק" גם בה יש אלימות ואף אחד לא טוען שהיא תורמת ליצירת אווירה מתאימה ללגיטימציה לאלימות כלפי ילדים. בדיחות צוחקות על כל דבר, כולל על אלימות. [צטט]ה"יצירה" האיומה האחרונה שראיתי מז´אנר עידוד האלימות הוא הפרסומת הקודמת לפוקס (הגבר שמפשיט בכוח את הבובה בת דמותה של יעל בר זוהר) שמעודדת אלימות נגד נשים.[/צטט] פרסומות מהוות מודל לחיקוי, בדיחות לא. [צטט]בנוגע למסר עצמו - הוא דמגוגי בפני עצמו. שמישהו מכה אותי, ייתכן שאחזיר לו בתור הגנה עצמית. המציאות בישראל מורכבת עשרות מונים, והרדוקציה של סכסוך בן עשרות שנים (שבו שני הצדדים מגלים תוקפנות) לאדם אחד שתוקף אדם שני (לכאורה באופן שרירותי ובמנותק מהקשר כלשהו, סתם בא לו להרביץ לי) שקרי ומניפולטיבי. הנה, גם המסר של הבדיחה לא קביל. על זה מן הסתם לא תסכימו, אבל כפי שציינתי הויכוח הופך פוליטי, וכאלה יש לנו מספיק. [/צטט] בנוגע למסר של הבדיחה - הוא אכן פשטני אך יש בו משהו מן המציאות. מרגע שכף יהודי אירופה דרכה בארץ בשנת 1882 החלו הערבים לתקוף את היהודים ולערוך בהם פרעות (מאורעות תרפ"א, מאורעות תרפ"ט בחברון, המרד הערבי, מאורעות תרצ"ט, מלחמת העצמאות (כל הערבים עלו עלינו במטרה להשמידינו למרות שהוצעה לפלשטינים מדינה). אז אכן, הם תקפו אותנו מתוך שנאה וקנאה. גם באינתיפאדה האחרונה - ברק הציע להם מדינה והרבה יותר - במקום להמשיך להתדיין הם החליטו לפתוח בפרעות ופיגועי טרור כנגדינו. ככה סתם. ללא שום הצדקה. בדיוק כמו בסיטואציה מתוארת בבדיחה הנ"ל.

DRYICE

New member
הבעיה היא שאני כבר נתקלתי

בקטע המצער הזה בעבר, וגם נתקלתי כבר בחברי אספסוף שדווקא חשבו כי מדובר בהצעה פקטית רצינית וטובה. "בדיחות" כאלו זה בר מאוד מסוכן. ודרך אגב, אני מחכה שיבוא הבחור שינסה את השיטה עלי. DRYICE

Deathatred

New member
ברור שזה סאטירה

את הקטע הזה לא המציאו בני עקיבא. הוא מסתובב כבר כמה שבועות באינטרנט: בפורומים ובמדורי ההומור באתרים ברשת (בזולו למשל). אין כאן גם שום קריאה לאלימות: לא מדובר כאן שתפגוש שמאלני ותפוצץ לו ת´צורה, לכל היותר התכוונו לסטירה או כאפה או סתם צ´פחה על הגב - דברים שלא כואבים יותר מידי ולא מזיקים. גם לא התכוונו שתבצע את זה בפועל, פשוט רצו להמחיש את הרעיון שמתישהוא חייבים להחזיר ואי-אפשר לספוג לנצח. ואין שום קשר בין הבדיחה הזאת לרצח רבין. תפסיקו כל פועם שיש ביקורת סאטירית על השמאל ישר לסתום פיות: "אתם הימין - רוצחי רבין - אין לכם זכות ביטוי!" לא כל הימין רצח את רבין - רק הקומץ של מספר אנשים שהיה מעורב בדבר. אתם לא יכולים להיות דמוקרטים ונאורים ובאותו זמן לסתום פיות לחצי עם כי לא מוצא חן בעיניכם מה אתם אומרים.

PROJECT:2501

New member
אוי נו באמת

אל תהיהיו כל כך כבדים ואל תקחו כל דבר ברצינות. הציניות מחזיקה את הדמוקרטיה בחיים! אתם מותנים להדליק נורה אדומה עקב כל קונוטציה לאלימות נגד שמאלנים בגלל הטרומה של רצח רבין. תשתחררו

למעלה