הדגל מייצג בהחלט את המדינה ומטרותיה
אני שוחר שלום, מכבד את הזולת באשר הוא והדגל הזה עדיין חלק ממני! כל זה נכון בסייגים, אני אכבד את הזולת שייכבד אותי, אולם אם יקום מישהו לפגוע בי או בבניי משפחתי (עניי עירך קודם) או בחבריי או במכריי, אני אעשה כל שלידי כדיי למנוע ממנו. הטענה כי מדינת ישראל משמרת מצב מלחמה רק כדיי להחזיק צבא היא אבסורדית, תיאורית קונספירצה לשמה, המדינה הזו מקיזה את דמה בעשור וחצי האחרונים בחיפושים נואשים אחריי קצת שלווה, ובתמורה היא מקבלת שלדיי אוטובוסים מפויחים! לידיעתך, בתקופת תהליך אוסלו, בזמנו של רבין המנוח, שירתתי במילואים בדרום, היתה לנו עמדת תצפית מרוחקת על רצועת עזה, ובפעמיים שיצא לי להיות שם, צפינו בהכנות למלחמה, באגירת נשק, בבנית בונקרים וביצורים, לא לשוא מערכת הביטחון שאת ואגת לקלס השקם וערב היתה מוכנה לתרחישהגרוע שאכן התממש, ובאותה עת הפריחו יונים על מדשאות הבית הלבן, אז מי משמר מלחמה??? לא ניתן להם לקחת בעלות על הדגל, אין בעלות על הדגל, הוא שלהם כמו שהוא שלי ושלך, עצם המשפט הזה מהווה הכרזה "הדגל שהיה בבעלותי צריך לחזור אליי" זה לא הדגל שלך או של צד במפה! כבוד לזולת, מכיריי יעידו עליי לא אני, אבל אני יכול להבטיח לך שתופתעי לטובה! אך מה שמוזר בעיניי הוא הכבוד לזולת כל עוד הוא לא בן עמך, המתנחלים הם חלק מהעם שלנו, חלקם הגדול הגיע למקומות הישוב בהם הוא גר במסגרת מאמצים ממשלתיים ליישוב אזורים אלו, מסכים, יכול להיות שזה היה משגה היסטורי, אבל עכשיו אותם אנשים מאויימים, רוצים לקחת אותם מביתם, עם כל ההסכמה לכך שצריך לעשות מעשה, צריך להפריד בינינו, אני גם רוכש להם אמפטיה, מבין את כאבם, אותו כאב שירגיש פלסטיני שייזרק מביתו (ה"אח" שלך איננו מוכלל באמירה זו, את דעתי עליו ועל שכמותו כבר הבעתי)! עכשיו תפתרי לי את הפרדוקס, הדגל הוא שלי, ואני שוחר שלום ומכבד את הזולת! גיא