חינוך ילדינו

uuuaaa

New member
לפי דעתי את טועה

מוסר הדת עדיף ממוסר שכלי. כי כאשר המוסר השכלי יתנגש מול הרגש - אין לו הרבה סיכוי. כך למשל, את יכולה להסביר לילדך שלא מוסרי לגנוב. אך האם מוסר זה יעמוד במבחן כאשר האפשרות היא לגנוב ממישהו עשיר ורשע - כדי לעזור לעני מסכן ? או האם בנך ימנע מלשקר כאשר השקר שלו לא יפגע באף אחד ? או כמו שרואים שלהרבה חילונים אין הרבה בעיות לעשות הפלה. אך לפי הדת רצח נשאר רצח. כי מוסר אלוקי לא משתנה. אך מוסר שכלי אנושי יכול בקלות להשתנות לפי הצרכים והנסיבות והרגשות.

korinalir

New member
צודק אבל גם טועה

"מוסר אלוקי לא משתנה. אך מוסר שכלי אנושי יכול בקלות להשתנות לפי הצרכים והנסיבות והרגשות" צודק מסכימה איתך וזה מה שעדיף במוסר חילוני הוא מתאים את עצמו לנסיבות במקום להשאר מקובע ופרימיטיבי! הפלה היא לא רצח הפלה זה תיקון טעות אני תומכת 100% בהפלות לאישה יש זכות לבחור אם היא רוצה תינוק או לא ובאיזה שלב בחיים. אם מישהי נאנסת חס וחלילה אז היא לא צריכה לגדל תינוק שנוצר משנאה. אני חושבת שילד שנוצר מאונס יחיה חיים אומללים כי הוא נוצר משנאה הוא לא יכיר את אביו ואימו לא תוכל לאהוב אותו בלב שלם. יש עוד טיעונים בעד הפלות אבל זה לא המקום הטיעון שהבאתי לעיל הכי חזק לדעתי. אני לא אסביר לילד שלא מוסרי לגנוב אני אפנה בדיוק אל הרגש שלו. אני זוכרת שככה חינכו אותי וזה עבד. כל פעם שחשבתי לגנוב חשבתי איך אני ארגיש אם יגנבו ממני וזה לא מאוד נעים. מה גם אני אלמד אותו שיש חוקים בחברה שגנב הולך לכלא ומשלם על מעשיו. הוא ילמד לקחת אחריות. ושוב אם הוא יפלח מחנות מדי פעם לא יקרה כלום לדעתי רגשות האשמה אח"כ (מנסיון) מלמדים הכי טוב.

uuuaaa

New member
רק משהו בעניין הפלות

אין ספק שלאשה יש זכות מלאה על ילדה. אבל מה ההבדל בין לרצוח ילד בן 4 חודשים ובין ילד בן 10 ? מה ההבדל בין ילד שנמצא בתוך גופה לעומת ילד שנמצא בחוץ ? אם הוא נוצר משנאה, היא יכולה למסור אותו לאימוץ.

גוססי

New member
לא תמיד אופציית הלידה קיימת

יש בארץ קהילות שינדו - או אף יחסלו פיזית - אשה שילדה מחוץ לנישואין.

korinalir

New member
עובר זה לא ילד

עובר זה כמה תאים שעוד לא התפתחו לילד. יש סיבה שמותר לבצע הפלה רק עד חודש מסויים (רביעי נדמה לי אבל אני לא סגורה על זה) כאשר העובר הוא רק תאים ללא תודעה אין סיבה שלא לתקן את הטעות. עובר זה לא ילד שנוצר בתוך הגוף. חוץ מזה אני מדברת על בחירה אין לי בעיה מהותית עם נשים שמתנגדות להפלות חוץ מזה שאני חושבת שהן טועות (אבל את זה אני יכולה להגיד על על מי שהוא לא אני כי כל מי שהוא לא אני הרי לא מסכים איתי על משהו
) הבעיה היחידה שלי היא כפייה אם יחוקקו חוקים נגד הפלות אז זה פשוט אומר שלאישה אין זכות על גופהץ הלידה היא תהליך קשה אם אישה כתוצאה חס וחלילה מאונס או אפילו מיחסי מין בהסכמה נכנסת להריון בגיל 12 או 14 לדוגמא היא לא בשלה ללדת פיזית ואין סיבה שתעבור את זה. אימוץ - יותר קשה להפרד מתינוק אחרי שהוא נולד אני לא חושבת שאני אהיה מסוגלת למסור ילד שלי לאימוץ לעומת זאת אני בטוחה שאם חס וחלילה הייתי נכנסת היום להריון הייתי מבצעת הפלה ולא נותנת לזה לדפוק לי את העתיד.

alond

New member
שמעתי פעם "אגדה" שלפי התורה\הלכה

אם גבר אונס אישה והיא נכנסת להריון אז מחייבים אותו להתחתן איתה או משהו כזה. לא זוכר מי אמר לי את זה...דמיט! בכל אופן, יש בזה בכלל גרעין של אמת ואם כן מה הניסוח המדויק?

alon14

New member
לפי המשנה, AFAIK...

...אפילו אם פועל בניין נפל מפיגום (נניח מקומה שישית), נפל על אישה מתחתיו (נניח ברביעית) ובמקרה בעל אותה... אז הם צריכים להתחתן (אני לא יודע אם צריך טקס ייבום או חליצה אם הפועל מת והאישה נשארת בחיים). אין לי מושג מה המקור המדויק, שמעתי את זה כבדרך אגב בשיעור תנ"ך בכיתה ו´.

israelberger

New member
מאיפה שמעת את זה?

איך אפשר לבעול בטעות כתוצאה מנפילה? זה בלתי אפשרי...

israelberger

New member
יש בזה אמת

בתקופת הגמרא אשה שלא היית בתולה לא רצו להתחתן איתה ולכן אם אישה נאנסה באותה תקופה סביר להניח שלעולם לא תתחתן וזה היה מאוד קשה לאישה לחיות באותה תקופה בלי בעל כי הוא היה זה שמביא פרנסה ולכן אם הנאנסת רוצה (וסביר להניח שתרצה) היא יכולה לתבוע בבית דין את האונס שיתחתן איתה ויפרנס אותה.

alon14

New member
אוקיי...

...אבל היום מי שמתחתנת בתולה היא על פי רוב נזירה, ולכן החוק מיושן ויש לבטל אותו לאלתר.

israelberger

New member
תגובה

זה שהיום זה לא מקובל כבר שלא מתחתנים עם מישהי כי היא לא בתולה לא אומר שצריך לקחת לה את הזכות לתבוע מהאנס שיתחתן איתה ויפרנס אותה. אפילו אם קרוב לוודאי שאף נאנסית לא תשתמש בזכות הזאת לא אומר שצריך לבטל את החוק ולתת לאנסים פרס.

israelberger

New member
ועוד משהו

זה בכלל לא חוק אלא תקנה ותקנה מבוטלת אוטומטית תוך 1000 שנה ובנוסף זה תקנה שנובעת מסיבה פרקטית וככזאת אם אין סיבה פרקטית אז התקנה בד"כ מתבטלת.

alon14

New member
AFAIK...

...אפשר ללדת בקושי מסוף החודש השישי, כך שלמעשה למשך כמעט שישה חודשים אפשר להפיל בלי חשש מוסרי פצפון. אני תמיד טענתי שזה כמו "לירות בגופה על מנת להציל אדם חי" (אפילו לא לירות באדם חי שעומד למות), כי בד"כ מישהי שרוצה להפיל, יהיה לה קשה מאוד להסתדר עם הלידה, ובמקרים רבים (ע"ע לידה לפני גיל 18) זה ידון אותה לחיי עוני מחפיר (ואני כרגע מדבר על ארה"ב, שאמורה להיות מדינת רווחה מתקדמת, אבל מתנהגת יותר גרוע מרואנדה בנושאי דת וסממני ליברליות כי יש לה כסף לממן הפלות למי שרוצה - כך שבישראל זה הרבה יותר קשה, חוץ מזה שיש רק 6 מיליון אנשים ולא 280 מיליון אז שומעים על זה פחות) שלא יתנו לילד שום סיכוי. וחוץ מזה, מה רע במין עם אמצעי מניעה? דבר אחרון: "כל מי שהוא לא אני הרי לא מסכים איתי על משהו" - למעשה, אם היה מישהו שלא היה את והיה חושב בדיוק כמוך, אז לפחות לאחד מכם היתה חייבת להיות בעיה.

גוססי

New member
אין כזה דבר "מוסר שכלי"

דוקא המוסר המערבי-ליברלי אינו שכלי אלא תוצר של אבולוציה חברתית. אדם יחשב למוסרי לאו דוקא אם הקפיד על לשון החוק, אלא אם מעשיו - או המנעותו ממעשה - יהפכו את החברה לטובה יותר. בהתאם לכך בהחלט יכול להתקיים מצב בו גניבה מעשיר כדי לעזור לעני תיחשב למעשה מוסרי לעילא (ע"ע רובין הוד).

alon14

New member
חברות הביטוח הן חלק מקבוצת...

...התאגידים הגדולים שכספם מותר ושמנסים לשעבד את האזרח הקטן 24 שעות ביממה.

notafish

New member
התכוונת לומר "לשורש הענין"...../images/Emo19.gif

(מתנצל על העיכוב בתשובתי - מסתבר שגם צריך לעבוד לפעמים...) מענין - אני כבר ארבע עשרה שנה פלוס מגדל את ילדי, ולא הרגשתי לרגע צורך להצדיק מוסר ב"ככה", ובטח שלא ב"ככה אלוהים אמר". חינוך, בייחוד אצל ילדים קטנים, זה ענין של התנייה והבניית הרגלים. לטעמי, "שורש" של דוגמא אישית של ההורה, ו"שורש" של משובים חיוביים ושליליים לפי הצורך, יעילים לא פחות מ"שורש" של "ככה האל הטוב ציווה לנו", ועם פחות תופעות לוואי. בגיל מבוגר יותר, אפשר ללמד את הילד לחשוב על השלכות מעשיו, תוך השענות על משפטים כמו "לא היית רוצה שמישהו אחר יתנהג אליך ככה" ו-"תאר לך שכולם היו נוהגים ככה". מה שיגרום לילד "לא לשכוח" את העקרונות שלפיו גידלתי אותו זה היזון חוזר חיובי מהסביבה על התנהגויות טובות, והיזון שלילי על התנהגויות רעות. ברור שהחיים זה לא מעבדת ניסויים, כפי שהמשפט הקודם נשמע - יהיו מעידות, שגיאות וסתם שטויות. בשביל זה גם חשוב לשמור על קשר פתוח עם הילד - אני מעדיף שיבוא אלי או לאישתי עם בעיה מאשר לאלוהים. ולסיום, אני חושב שעקרונות הנ"ל הם ה"סוד" לחינוך מוצלח של כל ילד, עם או בלי שורש "אלוהים". ללא עקרונות אלה, ילד ירא שמיים יהיה (לדעתי) לא פחות בעייתי מילד חילוני. אגב - יש לך ילד(ים), או שזה דיון תיאורטי עבורך?

nissimhania

New member
כבר אמרתי, "תאורתי לאללה"...

אני בסה"כ בן 20. "זה ענין של התנייה והבניית הרגלים" זה הכל?
הייתי רוצה להאמין שבמוסר יש הרבה יותר מ´הרגלים´... בקשה מוגזמת? "לטעמי, "שורש" של דוגמא אישית של ההורה, ו"שורש" של משובים חיוביים ושליליים לפי הצורך, יעילים לא פחות מ"שורש" של "ככה האל הטוב ציווה לנו"" האם כבודו מבלבל בין תוכן לצורה? גם בחינוך הדתי לדוגמא אישית יש חשיבות עצומה, וגם לחיזוקים חיוביים/שליליים. אין בין זה לבין הצידוק האלוהי. ולמשפט רב העוצמה- "אני מעדיף שיבוא אלי או לאישתי עם בעיה מאשר לאלוהים" כאן הרשה לי לחלוק בצורה נמרצת. מי זה אלוהים? אתה אתאיסט, אדבר בשפתך: אלוהים הוא יציר הנפש, שוכן במעמקי הנפש של המאמין. פנייה לאלוהים, כמוה פנייה לאני הפנימי שלי. תפילה ובקשה, כמוה כשכנוע עצמי ודירבון עצמי לפעולה מוסרית. וכן הפעלת המשאבים הנפשיים כדי לפתור בעיות. אם הילד פונה אליך, לפני שהוא פונה אל עצמו, הוא מנוון את הכוחות הנפשיים שלו. אירוני הדבר, שאני תולה את המוסר בכוח חיצוני ובכך אני בעצם פונה למשאביים הרוחניים הפנימיים שלי, ובעצם מפעיל את הכוח הפנימי. אבל זה כל היופי...

למעלה