חינוך ילדינו

notafish

New member
"באופן תיאורתי...../images/Emo19.gif

... אחן הבמדל בין תיאוריה למעשה. באופן מעשי, יש." וברצינות, לדבר על גידול ילדים למי שלא הורה (וגם לא הורה בדרך), זה כמו לדבר על מין עם בתול, רק יותר. ובכל זאת, אתיחס לזה כבסיס לחידוד הבדלים בין דתיים לחופשיים. נראה שאני משלב בין "התנהגות מוסרית" ל"מוסר". היות ואיני פילוסוף בהשכלתי, האיבחונים האלה קצת קשים לי. כשאני חושב מה זה מוסר, התשובה שעולה לי בראש מתחילה ב"קוד התנהגות של בני אדם...". לכן, בפרט בגיל הרך, חינוך למוסר זה הקניית הרגלים להתנהגות. באשר לפניה "לאלוהים במעמקי הנפש" - נראה לי שאתה עושה עיקוף דרך "אלוהים שבנפש" כדי להגיע לכוחות נפשיים שבך. למה אתה חושב שאיש חופשי לא יכול להגיע למשאבים האלה בעצמו? (בניגוד למה שכתבת, לא אמרתי, וגם אינני מצפה, שילדי יפנה אלי עם בעיה לפני שינסה לפתור אותה בעצמו. אין לי כוונה לפתח תלות שלו בי או לשלוט בו, אבל זה כבר תחת "חינוך ילדים מתקדם"...)

nissimhania

New member
תאוריה קודמת למעשה

ומניסיוני בתולים מדברים על מין הרבה יותר מאלה שכבר לא...
בכל אופן, מוסר מוצא את ביטויו בקוד התנהגות. אך התנהגות איננה המוסר, המוסר הוא הרוח שמאחורי ההתנהגות. שאני מתכוון ללמד את ילדי מוסר, אינני מתכוון ללמד אותם רק התנהגות אלא גם את הרוח והאידיאל שממנו יוצאת אותה התנהגות. זה בעצם מה שהתכוונתי... למה אני חושב שאדם לא יכול להגיע למשאבים הפנימיים בעצמו? שאלה מצויינת, גם קצת קשה... היה אחד (נראה לי תלס) שאמר משהו בסגנון "אם תתנו לי נקודת משען מספיק רחוקה, אוכל להעתיק הר ממקומו". זה בכל אופן איך שאני רואה את אלוהים- נקודת משען אדירה.

notafish

New member
זה היה ארכימדס../images/Emo19.gif

שאמר את מה שאמר על מנופים. ובכן, הגענו למקום שאתה מתאר את אלוהים כנקודת משען, ואני מתאר אותו כמעקף להגעה למשאבים פנימיים. איך ממשיכים מכאן? אני חושב שנוכל להסכים שהנושא הוא לא נתון לבחירה רציונלית. במילים אחרות, אתה תאמר תהילים בשעת משבר, ואני אחשוב על היקרים לי. אם אנחנו מסכימים לא לכפות כל אחד את "שורשיו" על האחר, אני חושב שנוכל להסתדר לא רע, כשני אנשים, וגם כחברה. שבת שלום...

korinalir

New member
חינוך

1. כמה שהשקפת העולם של ההורה יותר ברורה כך הילד פחות מבולבל לכן רצוי שכאשר מביאים ילדים לעולם תהיה להורה איזשהו מושג על השקפת עולם שהוא מעוניין להנחיל לילדו. 2. מצד שני הילד לא חייב להסכים עם ההורה ילדים באופן טבעי נוטים לקבל על עצמם את השקפות הוריהם עד גיל מסוים, בדרך כלל גיל ההתבגרות שבו הם מורדים ומנסים לבחון גבולות ובסוף התהליך מגבשים לעצמם השקפת עולם שיכולה להיות דומה לזאת של ההורים או שונה ממנה. לדעתי כל הורה צריך לקבל את העובדה שלא בטוח שילדו יסכים איתו. 3. הורים לא צריכים להכריח את ילדיהם לחשוב כמוהם. בתור דוגמא אני נמצאת בנוער מרץ אבא שלי שהוא יותר ימני שונא את העובדה הזאת אבל הוא לא מונע ממני ללכת כי ההורים שלי ליברלים ומבינים ששזכותי לדיעה משלי.

begone

New member
גם לליברליזם יש גבולות

אחת הטעויות של הליברליסטים המודרניים היא אותה טעות שהפילה את הרפובליקה של וויימאר בשנות העשרים - הם בטוחים שליברליזם זה חופש מוחלט. כמובן שלא! לליברליזם יש גבולות, יש השקפת עולם ויש לו גם נקודות תורפה. באופן עקרוני, הליברליזם המערבי הוא חילוני, דמוקרטי, אנטי-אלים, פרו-השכלה, גלובליסטי ואימפירליסטי. הליברליזם לא אומר "שכל אחד יחשוב מה שהוא רוצה" אלא "שכל אחד יחשוב מה שהוא רוצה בגבולות מסוימים של שפיות ורציונליות, אבל גם לא יעשה מה כל שהוא רוצה כי אחרת אי אפשר לחיות". במילים אחרות - אביך יוכל לאסור עליך ללכת לנוער מרצ אם הוא יהיה משוכנע שזה יכול לפגוע בך בצורה מוחשית. וכמובן שיש לו מנדט לעשות את זה, עד גיל 16. אם הוא יצליח לנמק את זה בצורה מוצלחת, הוא גם יצליח לשכנע אותך. אם הוא חושב שהוא צודק והוא יצליח לנמק את דעותיו, אזי הוא בבעיה. בכל מקרה, ליברליות זה טוב ויפה - אבל גם לליברליזם המערבי יש גבולות ברורים. לדעתי החילונות היא אחד מאבני-היסוד של הליברליזם. אם אתה דתי, אז אתה פשוט לא מציאותי.

רון סי

New member
אין שום גבולות

על מה כל אחד חושב. שפיות ורציונליות הם יחסיים לא פחות משאר המושגים במשפחה זו. הגבולות על מה כל אחד עושה קיימים, אבל הם חייבים להיות מינימליים, ולהתרכז באי-פגיעה בזולת מבחינה פיזית ורכושית, ותשלום עבור השירותים שנותנת המדינה. מעבר לזה בהחלט כל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה.

korinalir

New member
אני מסכימה עם הרוב

רק שאסור גם להורים לכפות דעה על ילדיהם מותר ואף רצוי לנסות לשכנע אותם למה זה עלול לפגוע בהם אבל לא להגביל דעה. ואגב ההורים שלי ממש לא מתירנים למועדונים למשל אסור לי לצאת (ואני יוצאת בכל זאת
) מה שמוביל אותי לנקודה השניה: פרקטיקה- להורים אין שליטה אמיתית על ילדיהם מנסיוני כבר מסביבות גיל 12 לילדים כבר מתחילים להיות חיים משל עצמם שלא תמיד חופפים עם החיים של ההורים. משפחה אינה רפובליקה מה שיפיל רבוליקה לא בהכרח "יפיל"\ יפרק משפחה. בקשר להגדרה שלך על הליברליזם המודרני ועל כך שאינו חופש מוחלט אני מסכימה לגמרי

alon14

New member
משום מה התגובה שלי לא נקלטה...

...אני מתחיל לשנוא ממש את מיקרוסופט (מה שנקרא באנגלית Micro$oft)
. הוויימאר לא נפלו בגלל שהליברליזם נחשב למוחלט שם, אלא כי הנאצים התחזקו במפתיע, וכולם היו בטוחים כל הזמן שאוטוטו הם נופלים, כך שכשהינדנבורג הבין שצריך להעיף אותם מחוץ לחוק, ה-SA כבר מנה פי עשרים מהצבא, ועכשיו תוסיף גם את הקומוניסטים שלא משתפים פעולה עם אף אחד. הוא האמין בציטוט של פאפן, "תוך חודשיים הדחוף אותו [את היטלר] כל כך חזק לתוך הפינה עד שהוא יצווח". ובכל מקרה, החיבה שלו לדמוקרטיה לא היתה גדולה במיוחד, בתור יונקר לאומני ריאקציונר מונארכיסטי.

nissimhania

New member
השקפת עולם איננה ´דעה´.

השקפת עולם נובעת מתוך חקירה פנימית והתפתחות רוחנית, ובונה את המציאות לפיה. דעה, לעומת זאת, נובעת מהשקפת העולם ומתגבשת נוכח אותה מציאות שנבנתה ע"י ההשקפה.

[אורן]

New member
רגע שאני אבין...

בעצם מה שאתה אומר זה "יחעכשי עכשדי עכי עכושןרע עכחש הבחהכ"??? או במילים אחרות... מה?!

למעלה