חינוך בעולם הקוסמים...

חינוך בעולם הקוסמים...

כבר דנתי בזה פעם, אבל לא היו יותר מידי תגובות, אז אני ארשה לעצמי לכתוב את זה שוב...המפי...יש פה 2 חלקים: 1) חינוך פרה-הוגוורטסי...מה, לכל הרוחות, עושים התלמידים בהוגוורטס לפני שהם מגיעים לשם...? כלומר, איך הם יודעים לקרא, חשבון והכל...? יכול להיות שהם הולכים לבצפר מוגלגי, אבל יש את הסלית´רינים האומללים ושאר שונאי-המוגלגים שבטח לא ירצו להתקרב למקום כזה...איך, באמת...? לא את הכל הורים יכולים ללמד...! 2) חינוך אחרי הוגוורטס...כלומר, בספר 4, נניח אמרו שברטי קראוץ´ יודע שפות בלה בלה...עד כמה שידוע לי, אין מקצוע שפות בהוגוורטס...אז מאיפה הוא למד את זה? יש בעולם הקוסמים אוניברסטאות...? יש סיכוי שהארי ילך לאחת ויכתבו על זה? {תקווה...! תקווה...!} -ליאת-

תשובות:

1. כן! הם הולכים לבתי ספר רגילים, מה לעשות? 2. שאלו את ג´יי קיי אם יש אוניברסיטאות קוסמים והיא ענתה שאין. כנראה שברטי הלך לאונבירסטה רגילה(יעני מוגלגית) או משהו בסיגנון... s@me @ne

בקשר לאוניברסטאות...-

משום מה לא נראה לי שבאוניברסיטה רגילה הם לומדים מרמיש {מה זה בעברית...?} שפת הטרולים בלה בלה...! -ליאת-

אנשים שחקרו על השפות האלה.

כמו ניוט סלמנדרה, שחקר על חיות פלא וקנילוורת´י ווישפ(אני יודע שזה נשמע צולע בעברית...) שהוא מומחה לקווידיץ´... s@me @ne

אבל-

ספר זה לא הלימוד הכי טוב בעולם, לא חושבים? אני לא יכולה ללמוד הסטוריה מספר ואני מניחה שגם רוב האנשים בעולם... אולי יש קורסים מיוחדים או שהיו אוניברסטאות ועכשיו כבר אין...? -ליאת-

Mentos

New member
נכון מאוד...

באוניברסיטה של מוגלגים יהיו קורסים בטרולית... ועכשיו אם הקוסמים באמת הולכים לבי"ס רגיל אז איך רון לא ידע איך משתמשים בטלפון (הוא היה צריך לראות מישהו) נראה לי שההורים שלהם לימדו אותם מה שהם צריכים לדעת עד לגיל הזה וכנראה שיש אוניברסיטאות לקוסמים כי אחרת איך דמבלדור וקראוץ יודעים כלכך הרבה?? ולא, הארי לא ילך לאוניברסיטה ככה גד"ר אמרה אבל זה לא אומר שאין... -=MentoS=-

תקרא את ההודעה שלי למעלה.

ג´יי קיי אמרה בפירוש שאין אוניברסיטאות לקוסמים. s@me @ne

Skiter

New member
אולי שחכתם...

אבל יש עוד בתי ספר של קוסמים אל תשכחו יכול להיות שקראוץ´ למד באחד מהם..

סביר להניח שלא...

כי הוא בריטי ובבריטניה יש רק את הוגוורטס, ממה שהבנתי... -ליאת-

S.tal

New member
הבנת נכון

בבריטניה יש רק את הוגוורטס! טל, t@l

o.h

New member
אני גם חשבתי על מה שהם לומדים

לפני הוגוורטס. וגם שמתי לב שבהוגוורטס לא לומדים מקצועות כמו אנגלית, חשבון דברים שהם צריכים לדעת בחיים.
אופיר

ב-א-מ-ת...? ^-^

זה הנושא של הדיון.... אם הם היו לומדים בבתי ספר מוגלגיים את כל מה שהם צריכים, הם לא היו כ"כ מסתקרנים ממוגלגים (ע"ע ארתור) או לא יודעים להשתמש בחפצים (ע"ע רון) או בכלל...חסרי-חפצים-מוגלגיים (ע"עכל משפחות הקוסמים ה"טהורות" בעולם)... אז מאיפה הם לומדים? לא כל ההורים יודעים ללמד טוב במיוחד... מה, הילדים שלהם לא ידעו לקרא...? -ליאת-

liel3

New member
בטוח ש... ../images/Emo39.gif

בטוח שהולכים לבית ספר מוגלגי לפני הוגוורטס, עובדה ששלחו להארי את המכתב רק כשהוא גמר את בית הספר היסודי.

liel3

New member
בקשר לקורסים ../images/Emo13.gif

אתם זוכרים שהארי מצא את המכתב בחדר של פילץ´ לקורס שקוראים לו... לא משנה, אני לא זוכרת... זה מעיד על כך שיש קורסים בעולם הקוסמים! בטוח שיש קורסים ללימוד של כל מיני שפות זה לא חייב להיות באוניברסיטה! חוץ מזה לא בטוח שהוא גם למד מקורס! יכול להיות שהוא היה הרבה זמן עם טרולים ולאט לאט הוא למד או משהו...

fluppster

New member
אבל זה לא ממש הגיוני....

כי למה רון לא מבין בשום דבר מוגלגי ולא ידע איך משתמשים בטלפון אם הוא למד בבי"ס מוגלגי? יכול להיות שארגנו בתי ספר קטנים לקוסמים עד שיגיעו לגיל 11. זה נראה לי הכי הגיוני. חן

למעלה