חינוך ביתי???

ff6aa

New member
חינוך ביתי???

שלום, אני אמא לילדה בת שנה ו9 ותינוק בן3 חודשים. בחרתי להשאר בבית עם הילדים. בעלי מעודד אותי להשאיר את הילדים בבית אבל מהסביבה לוחצים שהילדה מפסידה שהיא לא הולכת לגן. אני מתלבטת אולי באמת היא מפסידה? היכן אני יכולה למצא רשימת הדברים שאמורים ללמוד בגן?

ff6aa

New member
מבקשת להוסיף שאין לי תואר בחינוך או

דומה לזה. אני באה מהתחום הטכנולוגי עם חוש טוב לאומנויות... בקיצור משתדלת להחליט עם הרגש

saeol32

New member
להפסיד?

להפסיד? מההילדה תפסיד? אולי נחשוב חיובי- מה הילדה תרוויח הילדה תרויח אמא הילדה תרויח עוד המון דברים הצעתי אל תקשיבי לא לי, לא לאף אחד אחר לכי עם תחושת הבטן שלך מאמינה שהיא תוביל אותך למקום הנכון לך. כאמא שילדיה בבית אני לא אוביקטיבית בודאי חושבת שהרווח הגדול הוא בבית ולא במסגרת. בגיל הזה בגן לומדים הרבה שירים קצרים, דקלומים בעזרת תנועות ידיים. שומעים סיפורים קצרצרים. בהצלחה שרית

ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

בגיל שנה ותשעה חודשים לא צריך "ללמוד" כלום. צריך לחבק ולנשק, להיות קשובים לילד ולזרום איתו ועם התקדמותו ורצונותיו. אפשר לארגן לו סביבה צבעונית ומגרה ולתת לו לבחון ולחקור כרצונו. אפשר פשוט לגדל אותו ולגדול איתו. לאפשר לו להתלוות אלייך בכל דבר שאת עושה ולאפשר לו ללמוד על החיים דרך הליווי. את מבשלת? אפשרי לו לשחק עם מחבתות וסירים וכפות. את מנכשת עשבים בגינה? הוא ישמח לעזור. בגיל כל כך רך ובכלל, אין צורך בשום "לימוד". זה לא סותר, כמובן, לשבת ולקרוא לו סיפורים. לארגן לו פינת אמנות ולתת לו להתנסות בסוגים שונים של חומרים וצבעים... כל זה, כמובן, עונה גם על ענין תעודת ההוראה.

אופססס פיספסתי שני דברים:

הראשון, זו ילדה ולא ילד
שנית, נושא החברה. ילדים רבים בגיל הזה לא זקוקים לחברת ילדים אחרים, אבל כמו כל כלל יש גם יוצאים מהכלל שהאינטרקציה שלהם עם פעוטות אחרים מאוד מוצלחת. בתקופתנו יש הורים רבים שנשארים עם ילדים בגילאים צעירים כאלה ולא שולחים אותם לגן. את רק צריכה למצוא אותם... ובמקומות רבים בארץ יש קבוצות מפגש להורים ופעוטות. רק תגידי איפה אתם ואנסה לעזור לך למצוא....

ff6aa

New member
תודה על התגובה המפורטת

ספיר היא ילדה סקרנית מאד. עד כמה שאני יכולה לראות טוב לה בבית. ילדים היא פוגשת בגן הציבורי (ילדים לא קבועים בד"כ)

אהבתי את התשובה שלך- האם יש

קבוצות מפגש כאלו בחיפה והסביבה? תודות וכל טוב

ff6aa

New member
מה דעתכם/דעתכן לארגן קבוצות אזוריות

אני נכנסת לפורום מדי פעם. אולי כבר יש קבוצות ......

את צריכה לעשות כל ערב סיכום

יומי. לחשוב 'מה לימדתי את הילדה היום?' 'במה הצלחתי ובמה לא?' 'מה אנסה לעשות מחר?' יחד עם זה רצוי שתחפשי ספר על חינוך שנכתב כך שאימהות עם קצת רצון טוב יכולות להבין אותו ותבדקי אם הוא מדבר אלייך ואם את מצליחה ליישם את התוכן שלו. לדעתי, רעיונות הם רק כלים. הם צריכים לשרת אותנו או להתחלף.

למעלה