חינוך ביתי

חינוך ביתי

יישר כוח!! על התעוזה, הרצון והרציונאל מאחורי הרעיון. המון אנשים חושבים על זה אך מעטים מעיזים לעשות מעשה. חלק מכך קשור בעובדה שה"מערכת" מאוד "תקועה" לצערי ואין ממש אוזן קשבת לשונות בחינוך. יחד עם זאת אני חושבת שצריך לשנות מבפנים, לא לנתק את הילד מסביבתו, מהחברים ..בכל זאת אנו לא רוצים רק I.Q אלא גם E.Q , כלים חברתיים יעזרו מאוד לגבש עם שהוא כל כך לא מגובש על חשבון זהות עצמית. יש לחשוב על כל הכיוונים - ולשנות בעיקר את תבנית החשיבה של הממסד לגביי החינוך הביתי - אולי לשלבו בכל התהליך החינוכי.

שלום דוקטור, ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

הילד לא מתנתק מסביבתו, להפך - הוא חי בתוכה. מבחינה חברתית - יש בעיקר את שעות אחה"צ לשהות עם ילדים שהולכים לביה"ס. ילדים רבים מבלים עם אחיהם או עם ילדי חינוך ביתי אחרים וחברה יכולה בעצם להיות כל אחד שהילד נפגש איתו. בנוף החברתי שלי ושלך, כמי שאינן תלמידות בי"ס הוא רבגוני זוהי החברה הטבעית, האמיתית שלנו. ילדי החינוך הביתי חוברים עם אנשים שונים למטרות שונות. אני אישית בעד שילוב ילדי החינוך הביתי בביה"ס באופן, בתנאים ובכמות שדרושה לכל אחד מהם. למשרד החינוך ו/או לחלק מהמורים ומהמנהלים יש קושי עם הרעיון לשלב בביה"ס ילדים שלא ניתן לשלוט בהם. למשל: פניתי לאחד מבתי הספר במגמה לבדוק אפשרות לשלב בו את הילד. הפסיכולוגית של ביה"ס (היועצת) אמרה חד משמעית שעבורה, הצלחה היא שילוב מלא - שיהיה כמו כולם. כל ניסיונותיי להסביר לה שזהו כיוון חשיבה לא נכון - נפלו על אוזן ערלה. המטרה: שיהיה כמו כולם - אינה רלוונטית לגבי ילד בחינוך ביתי אגב, כשאת אומרת: יש לחשוב על כל הכיוונים - ולשנות בעיקר את תבנית החשיבה של הממסד לגביי החינוך הביתי - אולי לשלבו בכל התהליך החינוכי. למה את מתכוונת?? איך את חושבת על השילוב?

למעלה