חינוך ביתי שיתופי

ענתנוי

New member
חינוך ביתי שיתופי

רוב השירשורים הקשים עוסקים בבעיות של הילדים במערכת החינוך: הרגילה, המיוחדת ולמיטב הבנתי גם האלטרנטיבית.

חינוך אמור להכין את הילדים לחיים כבוגרים, אבל כל המערכות הקיימות היום לא מכינות אותם לעתיד אלא לעבר - לחיים בבית חרושת, או לחיים במוסדות, או לחיים באיזה עבר רומנטי שכבר מזמן לא קיים....

חינוך ביתי מאפשר לילד ללמוד משהו על החיים במשפחה, בחברת בני אדם קרובים, אבל הוא גם מנתק את המשפחה כולה מהחברה ומקשה על הילד מאוחר יותר להשתלב בחברת בני גילו. (עברתי את זה עם הבת הצעירה שלי...)

אבל אם יש מספיק הורים שמעוניינים בדרך הזו, יש מקום גם לחב"ש (חינוך ביתי שיתופי)...

וזה לא כל כך מסובך, צריך רק לחשוב "מחוץ לקופסה"....

shulamokshim

New member
האם את יכולה להסביר יותר

מהו חינוך ביתי שיתופי? לצערי גם עבור בני המערכת אינה טובה ונראה שאולי חינוך ביתי יכול להיות אפשרות טובה יותר בשבילו, לפחות לטווח הקצר. הבעיה העיקרית שלי עם זה, כמו שכתבת הוא הניתוק החברתי של המשפחה ושל הילד.
הבן שלי נחשב בתפקוד בינוני- נמוך, האם חינוך ביתי שיתופי יכול להתאים גם לילד כזה לדעתך? ומהו בעצם חינוך ביתי שיתופי, אודה לך מאוד אם תוכלי לפרט.

POOH*

New member
חינוך ביתי משמעותו ממש לא ניתוק חברתי

יש בארץ לא מעט קבוצות חינוך ביתי פעילות ומלאות חברים שנפגשות באופן קבוע לפעילויות שונות אם זה מפגש חברתי או סיורים לימודיים שונים.
מסכימה שלפעמים קשה למצוא את הקבוצה שבה הילד והוריו [או אמו לרוב ] מרגישים בנוח.
וגם ילד יכול להיות בחינוך ביתי ושרוב חבריו יהיו ילדים שבבית ספר/גן [תלוי בגיל].
בכל מקרה אני לחלוטין לא מסכימה עם הקביעה שזה מנתק חברתית את הילד והמשפחה ומקשה על ההשתלבות בחברת בני גילו.
מסכימה לחלוטין שעבור משפחה וילד עם צרכים מיוחדים כל הנושא הוא יותר מורכב.
ולכן בנותי הקטנות בגן ולא בבית.

לגבי חינוך ביתי שיתופי - אני לא יודעת למה ענת התכוונה.

אבל אם היא התכוונה ללימודים ביחד.
בארץ אני לא מכירה מישהו שעושה את זה.
במדינות מסויימות בחו"ל זה אכן מקובל מאד.
בעיני זה לא פשוט.
וגם בגלל שהרבה ממשפחותץ החינוך ביתי בארץ דוגלות יותר ב- unschooling מאשר ב- homeschooling כך שבעצם הן לא מאמינות בללמד את הילדים באופן מסודר ומאורגן ואז התרגנות ללימוד ביחד באופן קבוע היא קשה.
אני כן יודעת שנעשו נסיונות כאלה בכל מיני מקומות בארץ לא יודעת מה עלה בגורלם.

POOH

shulamokshim

New member
אכן, גם אני הבנתי ככה

קראתי שיש קבוצות של חינוך ביתי בארץ ואני מניחה שעבור ילד בתפקוד גבוה זה יכול להיות אפשרי להשתלב, אבל לא כך הדבר עבורינו, ולכן ציינתי שהבן שלי נחשב בתפקוד בינוני נמוך, ככה שחינוך ביתי עבורו בהחלט אמור להקשות על קשרים חברתיים. חברים אין לו וגם לא היו לו בגן, גם להשתלב בחוגים ומפגשים עם ילדים נ"טים זה לא ריאלי כרגע בשבילו.
גם הרעיון של אנסקולינג לא מונע התארגנות, אם הבנתי נכון את הרעיון של האנסקולינג על סמך מה שקראתי באינטרנט, משפחות כאלה יכולות להפגש למטרה חברתית, משחק חופשי וחשיפה לילדים אחרים ולאו דווקא למטרה לימודית.
מה שלא הבנתי זה למה הכוונה בחינוך ביתי שיתופי כשמדובר בילדים אוטיסטים, האם ילד בתפקוד נמוך יכול להשתלב בדבר כזה כי אם היתה בכל זאת כזאת אפשרות, הייתי מעוניינת להצטרף

ענתנוי

New member
המצוי והרצוי

חינוך ביתי הוא אלטרנטיבה, לפעמים מחוסר ברירה, עבור הרבה מאד ילדים על הספקטרום (ולא רק..)

כיום יש פתרונות שונים, החל מחינוך ביתי אישי כשרוב העול מתחלק בין ההורים וקרובי משפחה אחרים, קבוצות הורים שמשתפים פעולה ביניהם או עמותות או קהילות שפותחות מסגרות חינוך עצמאיות.
זה המצוי אבל זה עדיין רחוק מאד מהרצוי.

הרצוי הוא אפשרות שאני מנסה לפתח עכשיו, וכולל גם פתרונות לילדים בתפקוד נמוך-בינוני, וגם רשת חברתית שתומכת בכל ההורים שנמצאים במצב הזה. אני לא יכולה לפרט יותר כרגע, אבל את יכולה לפנות אליי במסר אישי.

למעלה