חינוך בבית הספר
במערכת החינוך בה
בחרתלרכוש השכלה עבור ילדיך,יש נורמות,כמו בכל מערכת אחרת.יש מערך שלם של ציפיות מהאנשים
שבחרוליהיות חלק מהמערך הזה ועליהם לעמוד בציפיות המערכת ע"מ שיוכלו להמשיך וליהיות חלק ממנה אם רצונם בכך.האופציה לקרוא תיגר על המערכת ולבחור בדרכים אחרות לרכוש השכלה ולהגשים את חייך קיימת.נכון,במדינה שלנו צריך ליהיות קצת יצירתי כדי למצוא אותה אבל היא קיימת. אני הייתי בדיוק בגיל של הבן שלך, כשהחלטתי שהשיטה הזו אינה מתאימה לי ,לאופיי ולעקרונותי ובחרתי שלא ליהיות חלק מהמוסד הזה שנקרא"בית ספר"נכון,הייתה לי מלחמה עם קצינת הביקור הסדיר,עם המנהלים(ותמיכה מלאה של אבא
)ונכון, הסתכלו עליי מוזר ואמרו לא יצא ממנה כלום(ואז עוד לא היו את האופציות הדמוקרטיות,סמי דמוקרטיות,אנטרופוספיות וכו).ועד גיל עשרים יישרתי קו השכלתי עם בני גילי, בדרך שלי ובקצב שלי, כעיסוק שולי תוך כדי כך שהשקעתי את מלוא האנרגיות במה שאני עושה הכי טוב ובאהבה גדולה עד היום. אבל סטיתי קצת מהנושא.מה שאני מנסה לאמר זה, שאם בחרתם ללכת בדרך הקונבנציונאלית ובחרתם ליהיות חלק מהמסגרת הקונבנציונאלית מין הראוי שתכבדו את נורמות המקום בו בחרתם ליהיות ותעמדו ביעדיו על הצד הטוב ביותר. או בקיצור. עשיתם בחירה,תעמדו מאחוריה.