חימום

OREAL1111

New member
חימום

והינה שוב יוצא שאני שואל שאלות לגבי חימום.. אני רציתי לדעת מה כל אחד חושב על HEAT PLANS כמקור חימום לטרריומים מזכוכית דקה יחסית (זכוכיות של טרריומים-אקזוטיקה לרוב דקות יחסית)? הם עמידים יחסית?מחממים טוב יחסית? ואיזה גודל אתם חושבים שצרכים טרריומים ב-א*ר*ג א.100*50*50 ב.100*60*40 ג.80*50*50 ד.80*60*40 תודה רבה מראש..

skalariya

New member
איזה גודל טראריום?

וגם פלתה נדבקת בין הזכוכית לקלקר, צריך לתפוס בין חצי לשליש של טראריום ולאיזה זוחלים? רוב דורשים גם חימום עליון

skalariya

New member
זו פלטה חימום

בנויה מפלסטיק עים הדבקה של חוטים דקיקים בצורת רשת, מאפשרת חימום אחיד בכל חלק של פלטה (וברור, גם את הזכוכית, שנידבקת עליו).

naja

New member
אם כך.....

אני נוטה לא להמליץ עליה. יש לי חבר שנסדקו לו שני טרריומים 50 ס"מ עקב שימוש בפלטה וראיתי לא מעט מיקרים נוספים של טרריומים סדוקים שהגיעו לחנות חיות עקב שימוש בפלטה של חברה שונה.

skalariya

New member
אין בעיה לשימוש בפלטה

רק צריך לדעת להדביק אותה אני עשיתי הדבקות כאלו, ואף פעם לא היו בעיות רק צריך לקנות או אקזו טרא או JBL, ולא משהוא סיני

רן333

New member
אם אוראל התכוון לheat panels, אז

את לא כל כך בכיוון. heat panels הם גופי חימום שטוחים יחסית שמחוברים לתקרת הכלוב ומקרינים חום כלפי מטה. תיארתי אותם בהודעות קודמות שלי. אין לי מושג לגבי השימוש בהם בכלובי זכוכית. אני לא משתמש בכלובים כאלה.

skalariya

New member
יש ויש...

יש כאלו, http://www.infraredheaters.com/panels.htm והם מלמעלה או בצד, לא מכיחרה אותם טוב ויש http://www.hagen.com/usa/reptiles/index.html, ודברתי על זה

רן333

New member
נדמה לי שהבנתי על מה דיברת.

העניין הוא שאני לא מכיר שימוש בשם "heat panels" לתיאור אמצעי החימום שאליו התייחסת. שני דברים נוספים: 1. את המוצרים של Exo Terra אני לא מכיר. אם להשתמש בגופי חימום מהסוג שמוטבע בתוך שקף - אני חושב שהייתי מעדיף להזמין Flexwatt מ-The Bean Farm או מספק דומה. הרבה מאוד מגדלים בארה"ב משתמשים ב-Flexwatt כזה וממליצים עליו. 2. חימום הקרקעית של כלוב מזכוכית יכול לסדוק אותה. הכל תלוי בזכוכית ובטמפרטורות שאליהן מגיע אמצעי החימום שבו משתמשים (ליתר דיוק: בהפרשי הטמפ' בין אמצעי החימום ובין הסביבה). זו אחת הסיבות לכך שאני לא מאוד אוהב כלובי זכוכית. לדעתי, אם כבר בונים כלוב כזה - רצוי מאוד לבנות את הקרקעית מזכוכית מחוסמת. מנסיוני - זה פותר לחלוטין את בעיית הסדקים שנוצרים בחימום.

skalariya

New member
אם אני מבינה נכון, צריך

להרכיב את זה לבד?לא מכירה את זה, מענין 2.- בגלל שחומר המחמם באקזו טרא וג'י בי אל סגור בתוך פלסטיק משני צדדים וגם שמים את זה בין הקלקר לזכוכית, וגם לא צמוד(יש פדים הדבקה), ויש גם מצע בטראריום, אז אין הבדלי טמפרטורות בין סביבה לפלטה. אבל כל אחד ואת השיקולים שלו :)

אם אני לא טועה...

ראיתי כזה אצל תום קליין...הוא יכול לתת את דעתו בעניין...עכשיו לגבי חימום פלטת זכוכית דקה,לאורך זמן היא עשויה להיסדק,אני הייתי ממליץ על פלטה מזכוכית מחוסמת,העלות היא בסביבות 120,130 שקל למטר...וכל הגדלים שציינת די גדולים כימעט לכל נחש בוגר,האם יש באפשרותך לשנות את הגודל?..או שאתה צריך להחליט איזה גודל ליקנות?

OREAL1111

New member
אני לא חושב

שיש לי אפשרותץ לשנות את הגדלים.. תוכל לפרט טיפה יותר על הפלטה מזכוכית מחוסמת? יש לך ניסיון איתה,איך היא מיתחברת,יעילה לטווח ארוך, יש בקר טמ"פ או לא,היא דקה,יכולה ליגרום לכוויה בניעה פיזית וכולי..? שוב תודה לכולם

OREAL1111

New member
אתם חושבים..

ש-12X12 מספיק גדול כחימום עילון ל-4 הטרריומיום שציינתי?

זכוכית מחוסמת...

היא בעצם זכוכית רגילה שעברה תהליך מסויים שנועד להגן עלינו בזמן שבירה..בין היתר בתהליך הזה טובלים את הפלטה במים קרים ומיד חמים מספר פעמים,כך מחסנים אותה ובמידה והיא נישברת היא מיתנפצת לגרגירים ולא פוצעת אותנו והיא עמידה לחום...והמטרה שלנו היא שגוף החימום שחלקנו מישתמשים לא יסדוק את הזכוכית,מה שקורה לעיתים קרובות.

למעלה