חימום מקלחת בגז

Florit432

New member
חימום מקלחת בגז

אהלן,

מחמם מים בגז למקלחת - שווה משהו? שמעתי כמה פעמים את המודעות ברדיו ואני מחפשת המלצות מאנשים שהחליפו אצלם בבית.

ligal mezger

New member
יתרונות וחסרונות מנק' המבט שלי

ההורים שלי החליפו לפני מס' שנים, כאשר גרו בבית הרבה נפשות.
יתרונות:
מים חמים כל הזמן בלי הגבלת כמות ובלי צורך להדליק את הדוד
חסרונות:
לוקח המון זמן עד שמגיעים המים החמים ויש להזרים מים בכמות גדולה שמתבזבזים סתם
חום המים הוא אחיד (נקבע מראש), לא תמיד תואם לכולם
בסופו של דבר לא משתלם כלכלית, עולה יותר מהדליק את הדוד (אצלנו בכל אופן)

r i n i

New member
מסכימה עם היתרונות והחסרונות

היה לי מחמם מים על גז בדירה הקודמת.
זה נוח למשפחה מרובת נפשות שלא צריך לחמם מים בדוד אחרי שתיים-שלוש מקלחות (של מתבגרים
).
מצד שני, העלות היא גבוהה, בפירסומים ברדיו נאמר שחוסכים 25% מחשבון החשמל אבל לא אומרים כמה משלמים על חשבון הגז - לא מעט.
אצלנו הטמפ' הקבועה לא היתה בעיה.

בדירה הנוכחית כאשר רוב הזמן אנחנו שלושה אנשים החלטתי לא להתקין מחמם מים על גז ולהסתדר עם דוד רגיל (שמש/חשמל).

urilei

New member
אם כבר חיסכון בעלויות תפעול

אז אולי משאבת חום חשמלית. אבל זה מכשיר שעולה הון וספק אם מצדיק את עצמו רק לחימום מים. בדרך כלל מתקינים אותו למערכת הסקה דירתית ומים לרחצה זה תוצר "משני" שלו.

רוני1955

Active member
משאבת חום

נכון להיום יש דודי מים לשימוש ביתי שמחוממים על ידי משאבת חום. היחידה היא בגודל ובהספק כמו של מזגן. אני ראיתי בעבר דודים כאלו בקיבוץ גבת.

shaikin

New member
לא מדויק

לגבי היתרונות - מסכים.
לגבי החסרונות:
בהנחה שמתקינים את מחמם המים באותו מקום שבו מותקן הדוד, הזמן שלוקח למים החמים להגיע זהה לזמן בדוד. למכשיר לא לוקח זמן "להתחמם". להבת הגז החזקה מחממת את המים במיידי, לכן זה לא יתרון ולא חיסרון יחסית לדוד.
גם בדוד חום המים הוא אחיד. בכל הדוד המים באותו חום. מוסיפים קרים עד שהטמפרטורה מתאימה. אם כבר להיפך, במחמם מים בגז יותר קל לקבוע את טמפרטורת המים (נעשה ע"י לחיצה על כפתורים בחזית המכשיר בדרך כלל). הדבר יכול להביא לחיסכון, שכן בדרך כלל בקיץ מתקלחים במים פחות חמים מאשר בחורף. אני מוריד בקיץ את טמפ' המים בשתים - שלוש מעלות. נכון שאותו הדבר אפשר לעשות עם הטרמוסטט בדוד אבל הוא פחות מדויק, ובדרך כלל לא נגיש בקלות כמו הכפתורים של מחמם המים בגז.
לגבי המחיר - נכון, אם ההשוואה של גז מול שמש+חשמל הגז יותר יקר בכ-15%-20%. אבל אני מוכן לשלם בשביל הנוחות.

jen711

New member
לנו יש בבית אטמור

3 מבוגרים מתקלחים בבוקר אחד אחרי השני ומדליקים דוד רק בימים מאוד קרים בחורף.
מאוד ממליצה.

ראשית למתקן גז יש עלות התקנה גבוהה

עלות הפעלה שוטפת גבוהה יותר מדוד חשמלי
נדרשת תחזוקה שוטפת (בדיקת טכנאי גז אחת לתקופה)
אתה תלוי בחוזה עם חברת הגז - המחירים של הגז תלויים בכמה אתה מתווכח איתם
שימוש בגז יותר מפחיד מבחינה בטיחות
גם חימום בגז לא עובד כשאין חשמל
&nbsp
הייתרון הוא מים חמים ״ללא הגבלה״

מחשבות

New member
למה מפחיד? המכשירים המודרנים מאוד בטוחים.

אסור לשכוח, שהמכשיר טוב במיוחד במצבי קיצון:
1. משפחה קטנה - לא כדאי לחמם דוד לאדם-שניים
2. משפחה גדולה - הדוד אף פעם לא מספיק
3. משפחה בה יש "אורחים" כמו חיילים הבאים לסופשבוע ואז יש מיד מים ובלי לתכנן מראש.
&nbsp
ושאר יתרונות: מחמם מודרני מספיק לכל ברזי הדירה ומחמם/מתחמם רק בזמן זרימת מים. מחמם מודרני יודע לחוש כניסת מים חמים מהדוד ולהתנהג בהתאם.
המחממים המודרניים באים עם שלט למקרה של גישה לא נוחה ואף יודעים לספר מהי התקלה, אם כזו מתרחשת, כבר בהזמנת הטכנאי.

urilei

New member
לגבי בטיחות

אפשר בהחלט למצוא פגם בטיחותי, ואפילו חמור מאוד, במערכת שמחממת מים למקלחת בתוך מכל גדול המחובר לחשמל בהספק גבוה. פשוט לזה כבר התרגלנו, וגז נשמע לנו מפחיד. בהנחה שאתה גם מבשל בגז אז יש לך צנרת גז בבית ואני לא מוצא הבדל גדול.
בדיוק כמו דוד, אם מדובר במוצר אמין של חברה מוכרת והמערכת מתוחזקת באופן מניח את הדעת, אז לא אמורה להיות בעיה.

מחשבות

New member
אנשים מוכנים לבשל על להבה פתוחה במטבח וזה בסדר

ומקובל מבחינתם. תעלומה.

urilei

New member
הרגלי חשיבה, זה הכל...

במטבח אנחנו רגילים לגז ולהבה גלויה, בחימום מים לרחצה אנחנו פשוט לא אז זה נשמע לנו מסוכן (וזה באמת מסוכן, אבל לא יותר ממה שקורה במטבח...)
ספר לאירופאי ממוצע שבארץ כל מי הרחצה החמים שלנו יושבים בתוך מכל על הגג, חשוף לגשם, רוחות וקור, ועוד מחובר לחשמל במתח גבוה ופועל תוך כדי רחצה, והוא לא יבין איך אנשים בכלל מוכנים להיכנס למקלחת שמקבלת את המים שלה ממתקן כל כך לא בטיחותי...

מחשבות

New member
בבניינים מודרניים וגבוהים, בהם אין כלל מערכת סולרית, יש

קבלנים המעניקים מראש מערכת חימום בגז במקום חשמל. היום כבר יודעים להעריך את זה מאוד.

prizman

New member
קבלנים בישראל בוחרים במה שזול להם, לא במה שטוב ללקוח.

urilei

New member
אמנם תגובה קצרה ולא מנומקת

אבל נכונה בהחלט במרבית המקרים (אלא אם מדובר על בניית פרימיום עם מחירים בהתאם של 3,000,000 ומעלה לדירה לא גדולה).
קבלן ישים לך את הריצוף הכי זול שעונה לקריטריון היפה שהוא רושם (גם אם הבטיח לך "שיש" - תקבל שיש, אבל הכי זול שיש).
המפרט בד"כ מאוד בסיסי וגם עם המפרט יוקרתי כביכול, עדיין תקבל את הצורה הזולה ביותר שניתן לספק אותו. אלו החיים.

למעלה