חימום מים בגז

חימום מים בגז

בהמשך לשאלה אחרת ששאלתי את הפורום במהלך הימים האחרונים. אני גר בקומת קרקע בבית בו יש שכן אחד מעליי. אנו משפחה של שלוש נפשות ומשתמשים במים חמים בבוקר ולאחר שעות העבודה. בשאלתי הקודמת התמקדתי בשתי אפשרויות- חימום חשמלי/ קולט שמש. שלשום נחשפתי לשיטה נוספת והיא של חימום באמצעות גז. מה טיב האלטרנטיבה של חימום בגז ומה עלותה ביחס לאלטרנטיבות האחרות (כולל עלות השקעה ראשונית במערכת)? בברכה, גיורא.

רשר

Well-known member
מנהל
פנה לשתי חברות גז באזורך ושאל אותם

הם יחיבו אותך לקנות גז אצלם, שרות למתקן תוכל לקבל רק מהם, מחיר ההתקנה גבוה, יש לחימום בגז יתרון גדול אחד - מים חמים מייד ברגע שאתה צריך ללא חימום מוקדם. אבל הסיכון של שימוש באש גלויה (מאחורי פנל) + רעילות הגז + רעילות גזי הפליטה, הופכים את כל הסיפור למתי זה יקרה! ולא אם זה יקרה!

נסיון שלי-

חזרתי עכשיו מתקופה בארגנטינה, שם נהוג חימום מים בגז. קודם כל, שני יתרונות שאני מצאתי לזה, זה באמת שהמים חמים מיד בלי שצריך לחכות, ודבר שני, שעל מתקן החימום יש רמות, אז כל אחד כשהוא נכנס להתקלח יכול לתאם לעצמו פחות או יותר לפי איך שהוא אוהב. חסרונות? מה שנאמר פה לגבי סכנות, אני יכולה להגיד שלאורך החורף בארגנטינה שמעתי מדי פעם בחדשות על אסונות שקרו מדליפת גז מתנורי חימום, אבל אף פעם לא שמעתי על משהו שקרה כתוצאה מדליפה מהדבר הזה, ככה שאת החימום בבית כיביתי לפני שהלכתי לישון אפילו שאמרו לי שיש לו שסתום בטיחות, אבל לגבי החימום של המים הרגשתי בטוחה. מה שכן- זה עמד במטבח (מותקן על הקיר), ולכן החלון של המטבח שהיה חלון הזהזה יכול היה להפתח רק לצד אחד, את הצד הקרוב יותר למתקן אי אפשר היה לפתוח כדי שרוח לא תכבה את הלהבה כשהגז עדיין פתוח.

מאגר

New member
חימום בגז יקר מאוד גם התקנה וגם

בשימוש במקרה שלך הזל ביותר הוא דוד שמש

למעלה