חימום מיים

דוספק

New member
חימום מיים

שלום רב לכולם, לא יודע האם השאלה שלי מתאימה לנושאי הפורום, אבל בכל זאת. יש לי קמין ואני רוצה לנצל אותו גם לחימום מיים בדוד שמש (כשאין שמש). שמעתי על אפשרות של פריסת צינור של הדוד דרך הארובה של הקמין כך שהמיים יתחממו בדומה לשיטה בה המיים מתחממים בקולטים. חבל לבזבז חשמל כל החורף על דוד חשמל. האם מישהו מכיר איפה ניתן לקבל על זה מידה? כעקרון זה אמור להיות פשוט מאוד אבל אשמח ללמוד מנסיון של אחרים לפני שאעשה את עבודה בעצמי. תודה מראש.

BRONCO

New member
אני יודע שיש דרך ואפילו ראיתי אבל אינני יודע

להגיד לך איך לבצע זאת שאלתך מעניינת תנסה בפורום השכן שיפוץ ובנייה לדעתי זה לא קל כי צריך לעשות איזה "תרמוסטט"/ שסטום על חוזר או כול דבר אחר שיוכל לבקר את טמפרטורת המים כי אחרת אתה עלול לעשות נזקים גם לדוד וגם לצנרת הבית

דוספק

New member
חימום מיים

קודם כל - תודה! אני חשבתי שאם העקרון של הקולטים הוא שהצינור עם המיים הקרים מגיע מלמטה והצינור העליון מוביל את המיים החמים אל הדוד שחייב להיות גבוה יותר מנקודת היציאה של הצינור העליון החם. ואם את אותו העקרון אני מיישם עבור הארובה שהיא תתפקד במקום הקולטים - צינור מתכת (מחושת?) חודר אל תוך הארובה, מתפתל לאורך של כמטר בתוכה כלפי מעלה ויוצא החוצה גבוה יותר מנקודת הכניסה וכמובן הצונטר החם עולה אל הדוד כל הדרך למעלה. שני הצינורות מתחברים לאלה של הקולטים בהתאם. איך זה נשמע? אני מנסה למצוא מישהו שיישם את זה.

למעלה