היי מישהו פה יודע מה אני צריך לעשות על מנת שהחימום יעבוד לי ? אני כמעט קפאתי שנה שעברה ,עברתי איתה לסביבת קריית שמונה.... יש לי בעיה של כניסת אוויר מקדימה,למרות נסיונות אטימה עם 2 טון סלוטייפ מה אפשר לעשות?
אז ככה בד"כ יש ליד ההנד ברקס 2 ידיות שעולות ויורדות אלו שימשו במקור לחימום האוטו ! היה צריך למשוך אותם כלפי מעלה והם מצידם היו מושכים 2 כבלים שפותחים את זרימת האויר החם מהמנוע לתא הנוסעים קצת מסריח בהתחלה אבל עובד יופי! עכשיו במשך השנים נדירות הן החיפושיות שזה עובד תמיד הכבל נקרע או שמחליפים מנוע לא מחזירים.. וכולי אז מה שצריך לעשות זה לזחול מתחת לאוטו גם בצד ימין וגם בצד שמאל ליד ה מגנים של השסתומים נמצאים 2 ידיות שניתן לסובב אותם 90 מעלות למעלה סובב אותך למעלה הדק אותם עם אזיקון מפלדה! וככה תמשיך להיות זרימת אויר חם באופן רצוף! חשוב לציין שזה נשאר ככה כל עוד האזיקון תופס אותם אז אם מגיע הקיץ זכור לסגור אותם שוב! אחרת אתה תרגיש חום לא מוסבר.. בקשר לאויר מקדימה אם תאמר אזיה דגם חיפושית יש לך נדע יותר מדויק !
הבעיה העקרונית שלוקח לזה שמן להתחמם ורמת החימום המקסימלית תלויה בסל"ד המנוע. הידיות שונות אחת מהשניה, השמאלית (קרובה לנוסע) פותחת ביחד את 2 הפתחים מהמנוע, הימנית אמורה לוססת את כמות האוויר שיוצאת לרגלים של הנוסעים מאחורה (וככה לווסת את כמות האוויר שיוצאת קדימה/אחורה) מה שכן לא מחזיק מעמד (לא שאני ראיתי) זה הצינורות שעולים לחלון מקדימה (ואמורים להפשיר את האדים) במוסך אני מקפיד לבדוק לפני החורף שהכל עובד לי פיקס (שהידית פותחת את שני הפתחים למקסימום והכל במקומו) ואם מישהו מוריד לי מנוע אני אישית דואג להחזיר הכל לקדמותו.
לא ברור לי אם החימום לא עובד או שהאויר שנכנס מקדימה מקפיא אותך . אם הבעיה היא האויר שנכנס דרך הפתחים בדש-בורד אז אתה צריך לבדוק , קודם כל אם הצינורות בתא המטען מחוברים כראוי , בנוסף צריך לבדוק את מצב הצינורות היורדים אל מתחת לאוטו .
תודה אני אכנס מתחת לחיפו שלי עוד היום ואני אחפש את זה שני הידיות שליד הנהג לא כלכך עובדות אז פתחתי ידנית את הפתחים ועל אילו צינורות אתם מדברים שיש בתא מטען? האוויר נכנס לי כי התא מטען לא אטום טוב ,חשבתי אולי יש אפשרות להחליף את הגומיות שם או משהו כזה אבל תודה בכל מקרה