חימום בחורף..

OREAL1111

New member
חימום בחורף..

אני רוצה ליהיות מוכן ליקראת החורף המעצבן! ויש לי כמה שאלות ואשמח עם תעזרו לי... אז ככה, 1.רציתי לדעת איך בעיקרון כוויה אמורה ליהיות בשלב התחלתי? 2.האם כוויה זה תהליך או משהו שכרגע ברגע וניפסק? זאת אומרת למשל והנחש נימצא במקום מאוד חם בטרריום למשך זמן ונוצרת כוויה כלשהי (חס וחלילה!) האם התהליך ימשיך ויתפתח גם ועם התנאים ישתנו לטובה? או שפשוט יספיק כאשר התנאים ישתנו לטובה? 3.עם למשל יש לנחש בטרריום בצד אחד טמ"פ חמה יתר על מידה ובצד השני טמ"פ מתאימה אך קרה יותר.. (צד קר למשל 26-27 מעלות ובצד החם 32-35 מעלות) האם הנחש ישאר הטמ"פ החמה גם עם יש לו מקום נוח וטמ"פ מתאימה במקום אחר? 4.מה עושים במקרה וחס וחלילה נוצרת כוויה בשלב התחלתי? (בשלב מוקדם עוד ליפני צשריך ליפנות לוטרניר) בכול אופן תודה מראש.. ואני מקווה שלכולם יעבור החורף בשלום!(בעזרת השם :) )

רן333

New member
אנסה לענות:

1. מהניסיון (המוגבל, יש לציין) שהיה לי עם כוויות - המראה של כוויה יכול להשתנות בהתאם לאזור בגוף שבו היא מופיעה. יש נחשים שנכווים מגופי חימום שעליהם הם יושבים. נדמה לי שאחד הסימנים הראשונים, במקרים כאלה, הוא אדמומיות בקשקשי הגחון. יצא לי לראות גם נחשים שנכוו כתוצאה מחשיפה לנורות חימום חזקות וממוקדות מדי. במקרים כאלה, הפגיעות היו בקשקשים שעל החלק העליון של הגוף. אם אני זוכר נכון, השכבה החיצונית שמצפה את הקשקשים כאילו נפרדה מהקשקשים שמתחתיה, והותירה אזור לח ובהיר יחסית. במקרים קשים יותר נוצר ממש פצע פתוח. 2. כמובן שהדבר הראשון שצריך לעשות כאשר מתגלה כוויה הוא לבדוק כיצד היא נגרמה ולתקן מיד את התנאים שגרמו לה. עם זאת, לפעמים זה לא מספיק. ככל שידוע לי, כוויות יכולות להתפתח לזיהומים וכך לגרום לבעיות גם לאחר תיקון התנאים בכלוב. 3. א. אני לא חושב שהטמפרטורות שאתה מתאר יכולות לגרום לכוויות. ב. נחש עלול להישאר במקום קר/חם מדי. זה יכול לקרות, למשל, אם מאלצים אותו לבחור בין טמפ' מתאימה לבין הרגשת-בטחון (למשל, כשממקמים רק מחסה אחד בכלוב). 4. יצא לי לקרוא המלצות על טיפול בכוויות קלות בעזרת מריחה יומית של משחת Polysporin, עד להחלמה. ככל שידוע לי, המשחה זו נמכרת בארה"ב ללא מרשם, אבל אינה משווקת בארץ.

Itamar Levy12

New member
רן יש לך

מושג מה החומר הפעיל בתרופה? אולי יש משהו של חברות כגון "בטע" פה בארץ עם אותו סוג תרופאה וחומר פעיל זהה,זה יכול לעשות את העבודה.

רן333

New member
אין לי מושג,

אבל אני בטוח שחיפוש מהיר ב-Google יגלה לך את התשובה.

1צחי

New member
ניתן להשתמש

בסילברול קרם לטיפול בכוויות וזיהומים קלים. בד"כ לוקח הרבה זמן מרגע הכוויה ועד להבחנה בזוחלים,ואז הנזק כבר נגרם. מניעת קרבה לנורות ושאר מ"חממים" היא הדרך הבלעדית למנוע צרות שלא תמיד ניתן לטפל בהן בהצלחה.

OREAL1111

New member
את זה ממש לא רציתי לישמוע!..

"בד"כ לוקח הרבה זמן מרגע הכוויה ועד להבחנה בזוחלים,ואז הנזק כבר נגרם." זה היה החשש שלי! וביגלל זה רציתי ליראות איך כל התהליך הזה מתפתח ולנסות לעצור אותו או להפחית אותו. בכול אופן שוב תודה לכולם..

למעלה