חימום בחורף

אביהול

New member
חימום בחורף

א. מערכת החימום בחיפושית שלי לא עובד. כבל אחד חסר והכבל השני למרות שמופעל לא משפיע. מה עלי לעשות כדי שזה יפעל. ב. שמעתי בעבר שמערכת החימום מורכבת מצינורות שעשויים מאסבסט, האם זה נכון?

kitt

New member
עד כמה שאני קראתי וראיתי הצינורות

עשויים מברזל. הם משמשים כעבודה צדדית כחיזוקים לשלדה.

made in germany!

אולי באיזור המנוע היכן שישנם צינורות גמישים ישנו ציפוי מסיבי אסבסט. בל נשכח שהחימום הוא האויר החם שסובב את המנוע והאגזוז, מספיקה דליפה קטנה אחת והכאב ראש מובטח! עדיף להשתמש באימרה הפולנית: "אל תשכח לקחת סוודר!"

© DrorZi

New member
חלון פתוח טיפה והכל בסדר

החימום עובד פיקס (בדקתי שלשום) איפה שהחץ הכחול יש את הידית שאמורה לפתוח אותה למי שנקרע הכבל יש אפשרות לתפוס אותו פתוח עם חוט ברזל שישאר פתוח כל החורף. גזי אגזוז יוצאים בצינור פנימי (נתיב אדום) חימום האוטו עם צינור מסביב לצינור גזי הפליטה ומסומן בלבן.
דרור זי.

zxram

New member
אני עדיין לא הצלחתי להבין איך

מפעילים את החימום??? משכתי את הידיות עם הכדור השחור בסוף לכיוון מעלה , וסובבתי את העיגולים עם החיצים שעל הדשבורד וזה לא עושה כלום???

© DrorZi

New member
העיגולים כבל לא יעזרו לך

הם מווסתים את הזרימה לחלון או לפתחים שעל הדש, עוד לא ראיתי חיפושית שזה נשאר עובד, החימום מגיעה מהפתחים בריצפה. הידיות עם הכדור למעשה רק הימנית היא שפותחת את הפתחים, השניה אמורה לווסת קדימה אחורה (וגם מנגנון זה בד"כ חלוד מידי) לא ידוע לי על אסבסט בנושא זה.
דרור זי.

nipravsky

New member
חימום

אני סידרתי את החימום אצלי עם מישהו רוצה פרטים איך 838772-064 אריק

vq55205

New member
כל החורף

למי שיש קצת סבלנות וידיים טובות יוכל לאלתר משהו במקום החלק החסר (המנוף הזה שאליו מתחבר הכבל) בסך הכל המנגנון העיקרי נמצא בתוך הצינור והוא במצבו הטבעי סגור ע"י קפיץ .מה שנשאר זה לאלתר את המנוף שיפתח את הסגירה ע"י הידית (עם הכדורים השחורים) בתוך האוטו - החזרת הידית למקומה תאפשר לקפיץ לסגור את הפתח חזרה. אפשרות נוספת לחפש בפירוקים .נראה לי לא נוח לנסוע כל החורף שיש בו הרבה ימים יפים עם אויר חם וקצת מסריח. אני חושב שעוד מאמץ קטן שווה לפתור את הבעיה ולהגדיל את איכות החיים באופן משמעותי.

אביהול

New member
תעלות החימום

תודה על תשובתך. שאלה בהמשך לנ"ל. בדקתי את המקום המסומן והכבל אכן מנותן ואין קפיץ. האם חלק מאותו מכלול שמעביר את האוויר החם לתוך המכונית, עשוי מאסבסט. כי במידה וכן אז זה עשוי להיות לא כל כך בריא?

vq55205

New member
תעלות חימום

אתה לא צריך לראות שם איזה שהוא קפיץ ,המנגנון נמצא בתוך הדוד הגדול העוטף את האגזוז. אם תסתכל בחלק הפנימי של הדוד (לא בתוך הדודו אלא במעטפת שלו) אתה תראה שני פינים האחד מעל השני , תנסה לשחק עם הפין העליון ותראה שהוא פותח וסוגר שסתום בתוך הדוד שמאפשר לפי הצורך את מעבר האויר לתעלות. אם אתה מכוון בשאלתך לשסתום הפנימי בתוך הדוד ואם יש אמת בכך אזי אני רוצה להזכיר לכולנו כי האזבסט ידוע כחומר שבודאות מסרטן וכדאי לשקול מחדש אם לא להמנע באופן מיידי מלהשתמש במערכת הזאת

IDO243

New member
גם אצלי החימום לא עובד !

עד לפני מספר שנים החימום עבד אצלי בצורה מושלמת. אך קרה שמוסך שטיפל בחיפושית הצליח להרוס את החימום. היו שתי אפשרויות : או שהחימום כל הזמן עובד או שלא יעבוד בכלל. אז כרגע המצב הוא שאין חימום ורציתי לתקן אותו עד שיתחיל להיות קר. האם מישהו יכול להסביר לי במפגש הקרוב (מחר) איך מתקנים זאת ? תודה מראש !

© DrorZi

New member
א. זה הכי קל להרוס אותו

מוסכניקים עצלנים שמפרקים מנוע ושוכחים לנתק את זה לפני קורעים את הכבל ואם כבר הם זכרו לנתק הם לא מחברים חזרה כמו שצריך.
דרור זי.

IDO243

New member
אתה מגיע מחר למפגש ?

שלום דרור, תודה על ההזדהות עם הבעיה של טיפול במוסך שלא מבין בחיפושיות. רציתי לדעת אם אתה מגיע מחר למפגש. אם כן, אז אני החיפושית הכתומה (זה קל לזהות כי אני היחיד שכתום, חוץ מגדי)

nipravsky

New member
חימום

אני החלפתי את הכבלים בכבלים של אופנים וזה עובד סבבה בלי שום בעיות אצלי הצינורות הם מאלומינים(מהמניפה לכיון האגזוז)ומנאגזוז לכיון האוטו זה הצינורת האורגינליות של האוטו.

למעלה