חילוקי דעות בשמאל

חילוקי דעות בשמאל

ביום שבת נערכה משמרת שלום רגילה מול משרד הביטחון בתל-אביב. למשמרת של קואליציית השלום הגיעו גם תנועות ובודדים שדעותיהם אינן עולות בקנה אחד עם דעות קואליציית השלום. מקרה מצער קרה, נדמה שהכל התפוצץ שוב - ישנה בעיה משמעותית בשמאל. מצד אחד ניתן להבין את שלום עכשיו שהעדיפו לא להזדהות עם קיצונים או עם סרבנות בפרט, ומצד שני אותם אנשים שהניפו את השלטים התומכים בסרבנות הגיעו להפגנה מתוך הנחה שזו הפגנת שמאל שבה יינתן ביטוי לכל העמדות השמאליות על המפה הפוליטית. נשאלת כאן שאלה: מעבר לאותה הפגנה שבה "הלשינו" אנשי שלום עכשיו למשטרה שבאה ועצרה את אותם מניפי שלטים אסורים, האם יש להעניק פתחון פה בהפגנות כאלה לכל הדעות המתנגדות לכיבוש? אם לא - כיצד ניתן למנוע הזדהות של השמאל הציוני עם סרבנות ועם דעות רדיקליות אחרות? יש לי חלום שכל תנועות השמאל ירימו הפגנת ענק בכיכר רבין תחת הכותרת "די לכיבוש!". כיום הדבר נראה בלתי אפשרי, מאחר שבמסגרת התנגדותה של תנועת שלום עכשיו לכיבוש היא איננה מוכנה למחות נגד הריסת בתים, חיסולים, חישופים, חיסונים וחיסורים, וכמו כן היא איננה מוכנה להזדהות עם סרבנות, סלקטיבית ככל שתהיה. לעומתה, מהות התנגדותה של יש גבול לכיבוש היא בקריאה לחיילי צה"ל לסרב לשירות בשטחים. זהו מצב בעייתי שמשפיע ודאי על המוניטין של השמאל במדינה, התחרותיות (או - היריבות) הזו לא מניבה אלא פירות רקובים. מהם הפתרונות שלכם?

דבר ראשון תיקון ואז..

שלום עכשיו כן יוצאים נגד הריסת בתים, חישופים וכו´... (לא בטוח לגבי חיסולים..) עכשיו דבר ראשון הסיפור שלך לוקה בחסר, הפעילים המוזרים/רדיקלים שהגיעו הביאו שלט שכתוב עליו "צהל הוא ארגון טרור" הם אינם שמאל, הם ימין פשוט לא ימין ישראלי אלא פלשתינאי. ההעפה שלהם מוצדקת לחלוטין לכל הפגנה יש מסר ולא צריכים לבוא אנשים שאינם תומכים במסר במיוחד לאור זה שהפגינים הנ"ל עמדו בראש ההפגנה והסתירו את ההפגנה. שלום עכשיו או כל השמאל "הציוני" לא יכול להרשות לעצמו מבחינה אידיאולוגית ו/או פוליטית שישייכו אות לאנשים בעלי דעות כה מוזרות/מפחידות/איזה דעות אלא לעזעזל?! מקווה שהעברתי את הנקודה ואולי אפילו הצלחתי להעלות חיוך :) איתי

איתי...

אותם אנשים שהניפו את השלטים ה"מוזרים/מפחידים" הם פאנקיסטים שאותם אני מכיר. לא נכון להגדיר אותם כימין פלשתיני, הם לא משייכים את עצמם לזרם השמאל - הם אנרכיסטים. עם המטרה של ההפגנה הזו, כמו עם מטרותיהן של הפגנות שמאל רבות, אותם אנשים הזדהו, והם החליטו להגיע ולהביע את דעתם. הם כמוך מתנגדים לכיבוש ולאלימות, הפתרון שלהם קצת שונה (ביטול מוחלט של השלטונות), אך אין ספק ששלום עכשיו סתמו את פיהם והלשינו עליהם רק על מנת שלא ייפגע המוניטין של התנועה, ולא ייסטה חלילה מהקונצנזוס הציוני.

DRYICE

New member
לא היה להם מה לחפש בהפגנה

של שלום עכשיו ו/או מרצ. אני לא יודע עם לקרוא למשטרה זאת השיטה הנכונה, מעניין אותי אם לפני כן, באו ואמרו להם: שמעו, ארגנו פה הפגנה, שאתם והשלט שלכם לא קשורים אליה, הפגינו נא במקום אחר. בפרוש אפשר לשתף פעולה, שלום עכשיו ומרצ חלוקים בהרבה דברים ולפני הפגנה גדולה ומשותפת דנים מה בדיוק יהיה על השלטים, בשביל שיהיה משהוא שכולם יכולים פחות או יותר לתמוך בו, אני אישית גם מוכן לסבול אנשים בהפגנה עם שלטים שאני לא לחלוטין מסכים עימם ב100%, אדאג שהשלט שלי יהיה משהוא שאני מסכים עימו לחלוטין, לאחרונה אני בהפגנות מעדיף להניף שלט "אין פתרון צבאי" זאת דרך אגב נקודה עקרונית שמאחדת את השמאל. אסור לזרם המרכזי בשמאל, בימינו דווקא מרצ בפנים, לאמץ כל סהרורי שקורא לעצמו שמאלן, יש שמאל שפוי, ויש שמאל שתלוש מעט מהמציאות, מי שהולך יותר מדי שמאלה בסופו של דבר מוצא את עצמו בימין (השווה בין סטאלין למוסוליני) יש לנו שפה משותפת עם הרבה מאוד ארגוני שמאל, מרצ ושלום עכשיו משתפים פעולה המון, גם נשים בשחור אפשר בקלות לשתפף עימם פעולה, אפשר לשתף פעולה גם עם חד"ש בהנחה שמבהירים מראש שבפעילות המשותפת מתעסקים במה שמה שמשותף, כלומר אני אשכח לרגע שאני מתנגד נחרץ לסרבנות, והם ישכחו לרגע שהם תומכים נלהבים. DRYICE

Ilanlior

New member
עמדות מוסכמות

בכל הפגנה שהיא ישנן עמדות מוסכמות שמהן לא סוטים. בנקודה כלשהי צריך להעביר את הקו. ובהפגנות קואליציאת השלום הקו מאוד ברור. לכל הפגנה יש מודעות בעיתונים עם הסיסמאות, ויש רשימת סיסמאות שאותן צועקים בהפגנה. וקואליציאת השלום דווקא כן מתנגדת בגלוי לכל אקט של הריסת בתים, חיסולים וכו´. כשהיגעה אותה קבוצת אנרכיסטים הם לא רק שהניפו שלטים שלא חופפים למסרים של אותה ההפגנה אלא שלטים לא חוקיים, שנוגדים את מסרי ההפגנה. אנשי שלום עכשיו עשו בצדק מוחלט שקראו להם לא לקחת חלק בהפגנה הזו, וכשאלו סירבו והתעקשו להישאר קראו למשטרה. אני הראשון שתומך בהתאחדות של השמאל למען מטרות נעלות, כל עוד ישנו קו מוביל שלא חורגים ממנו. הם חרגו ובצורה משמעותית. אילן.

למעלה