חילוץ טיפה מסורבל

L0M87

New member
חילוץ טיפה מסורבל

יש לי שתי פונקציות של 4 משתנים. בפונקציה השניה muים הם סדרה ידועה של קבועים.

אני רוצה לכתוב פוקנציה השניה כפונציקה של משנה בודד שהוא הפונקציה הראשונה. האם זה אפשרי? אני רוצה לעבוד במונחי Z ולא במונחים של a,b,c,d

גדי20152015

New member
בלתי אפשרי

במידה ולפחות שני מיואים שונים זה מזה. כי אם למשל zzz mu1 != mu2 zzz אז תיקח את הרביעיות (1,0,0,0) ו- (0,1,0,0) ותקבל עבור שניהם ש-z=1. לעומת זאת תקבל פעם אחת ש mu=mu1 ופעם שנייה ש mu=mu2. ולכן במקרה זה מיו אינה פונקציה של זד.
למעשה קל להראות שקיימים אינסוף רביעיות שזד=1 עבורן, אך מיו מקבל אינסוף ערכים שונים...

LM87

New member
מיואים הם קובעים ידועים מראש

אני אסביר למה אני צריך את זה:
&nbsp
אני מקבל בתכונה כפרמטר את a,b,c,d (מערכים) ומחשב מזה Z,mu (גם שני מערכים). עכשיו אני מפעיל פונקציה smooth על מערך Z (הפונקציה מתקנת קפיצות נומריות) ומן הסתם שזה לא ישפיע ישירות על mu, למרות שעקרונית הם תלויים. בגלל זה אני רוצה לחשב את מיו כפונקציה של Z.

גדי20152015

New member
אממ, בזה אני פחות מבין. אולי מישהו אחר יוכל לעזור

אם אתה עוסק בערכים נומריים, אז להבנתי אתה צריך רק קירוב ?
אם כך, יתכן והמצב שונה וניתן להתקדם איכשהו, אבל שוב, אני ממש לא בקיא בעניין.

[נ.ב - הייתי מציע לך לפרט יותר על מה הבעיה היותר גדולה שאתה מנסה לפתור, כי אולי אתה לא בכיוון, ואז יוכלו לעזור לך לפתור את הבעיה המקורית (ואולי לא...) ]

LM87

New member
בספק אם יש פה מישהו מהתחום

הביעה היא למצוא משקל מולקולרי ממוצע כפונקציה של כמות החומר הכבד.
a,b,c הם מסות כלליות של 3 חומרים כבדים שיש להם משקל מולקולרי של mu1,mu2,mu3 בהתאמה. d זה חומר קל עם משקל מולקולרי mu4.
Z זה החלק היחסי של חומר כבד בתערובת. מיו זה משקל מולקולרי ממוצע.
&nbsp
כל אחד מהגדלים "מדוד" ונמצא בטבלה מסכמת. אני בקלות מוצא Z ומיו בנפרד. מתקן שגיאות על ידי פונקציית smooth (המדידות הן יחסית רציפות). בעיה היא שאם אני מפעיל smooth נפרד על mu ועל Z, אז לא מובטח שהקשר בינם ישמר.

למעלה