חילוץ טובעת....

משאז

New member
חילוץ טובעת....

אמש בסביבות השעה 02:00 לפנות בוקר התקבלה קריאה במשטרה על שתי נערות שנכנסו לים ואחת מהם נסחפה.... תוך מספר דקות הגיעו למקום שתי ניידות משטרה וקבעו כי יש להזעיק את משמר החופים, מהמשטרה הימית נמסר כי הם מסרבים לשלוח סירה כי הים גבוה ומסוכן.... מפקד המשמרת החליט להזמין מסוק שיחלץ את הנערה אך גם מסוק סירב להגיע למקום..... לאחר כשעה נסחפה לחוף גופתה...נסיונות החייאה של צוות מד"א כשלו ונקבעה שעת המוות!!! לא נראה לכם שיכלו להציל אותה??? נערה בת 16 קיפחה את חייה בגלל ששוטרים התעצלו להגיע למקום, מה דעתכם?

Round 1

New member
לדעתי

השוטרים עשו לעצמם חיים קלים ולא סיכנו את עצמם (למרות שכנראה הייתה סכנה ממשית לכוחות המצילים), כוחות ההצלה צריכים לנסות להציל גם תוך כדי סיכון החיים שלהם אך כמובן יש אמות מידה, ואת זה לא ניתן לדעת מבלי לדעת מה שהשוטרים ידעו.

משאז

New member
השוטרים שהיו במקום...

צוות שוטרים וצוות מתנדבים שנכחו במקום היו חסרי יכולת לעזור בגלל שהים היה סוער עם גלים של 2 מטר.... אבל כשהנערה נסחפה קרוב לחוף הם נכנסו והוציאו אותה (תוך סיכון חייהם) אך נסיונות ההחייאה עלו בתוהו....

למה לבלבל את המוח ?!

הגיעו יותר משתי ניידות תוך זמן קצר ביותר. לא ניתן לשלוח מסוק לקו החוף מסיבות לוגיסטיות ובעיות של נתיבי אוויר ללא תלות במזג האוויר. משמר החופים / שיטור ימי לא היה עוזר עקב שובר הגלים והקירבה לחוף. במקרה טביעה כאשר השהיה במים עולה על 20 דקות הסיכוי להחיאה אפסי לא כל שכן מדובר במי ים שחדרו לריאות. אני בדרך כלל רגוע אבל, לאלפי עזאזל המשפט המטומטם שלך שהשוטרים התעצלו פשוט גורם לי לעצבים ברמות שלא יאמנו, הנערה קיפחה את חייה כיוון שנכנסה לים סוער, ב 0200 לפנות בוקר, ללא מציל. במצב הים כפי שהיה גם אני עם כל נסיוני והכשרתי כצולל לא הייתי מעז להיכנס למים, טביעה של אנשים נוספים לא היתה עוזרת. אודה לך אם לא תענה ולא תתפלסף. כמי שהגיע לשם בתחילת הארוע, נוכח במציאת הגופה ובנסיונות ההחאיה שבוצעו הדברים שנכתבו כאן מקוממים. ובנימה אישית, לי הפריעו יותר מכל החארות שהתגודדו מסביב, לא היה צריך הרבה שאחד מהם יקבל ממני את המאגלייט בראש, אני חושש שבבוא היום באחד הארועים זה פשוט יקרה.

hafifdalil

New member
בגישה כזאת לא תגיע רחוק....

לאנשים מותר להסתקרן ולצפות כל עוד אין הפרעה ממשית לפעילות הכוחות. בכל מקרה, גם אם קיימת הפרעה כזאת, באמת שווה לך לעוף מהמשא"ז וישפתחו לך תיק פלילי והסתכנות בתביעה אזרחית רק בגלל שאיבדת עשתונות ? אולי אין לך יכולת תיקשור עם אזרחים ואתה לא מתאים למשא"ז ? תבדוק את עצמך....

wwICEww

New member
צודק...

ההחלטה המטומטמת הייתה של הילדה שכמו שכבר אמרתי היא בטח הייתה שתוייה... אני לא הולך להצטער עליה...

צר לי.

לא מתכוון להתווכח איתכם. אני יודע רק איפה הייתי אתמול בלילה וכמה רע הרגשתי. אני יודע שאתמול ילדה בת 16 לא חזרה הביתה. פרט לכך ויכוחי הסרק כאן לא מענינים אותי. יכול להיות שזה הגיל או מה שכבר הספקתי לעבור בחיי, שום דבר נגדכם חלילה.

wwICEww

New member
אין טעם להתווכח צודק אבל..

זה נכון הילדה לא חזרה הביתה ועוד הרבה לא יחזרו... אי אפשר להגן על כל העולם... לפעמים אפילו קשה להתסכלת עליו מהצד
הייתי בהרבה מקרים שבהם אנשים לא חזרו הביתה לצערי... ויכוחי סרק בהחלט זה לא המקום שלהם לא יודע בן כמה אתה או מה עברת בחיים אבל אל תצפה ממני לרחמים... אתה לא היחיד וגם אני עברתי הרבה בחיים, אני בן 17 ות'אמת שאני מסתכל על זה מהצד נראה לי שעברתי באמת הרבה מאוד... איבדתי הרבה חברים, והיו הרבה מקרים... לא חסר... אבל דבר אחד שהוא חשוב, אל תיתן לאירוע מסויים לחדור לך מתחת לעור, לא צריך להתעלם אבל לא לקחת את זה יותר מדיי אישי...

Round 1

New member
מי זה אנחנו?

שלחו משא"ז להודיע למשפחה?! לא יכול להיות.

alamishmar

New member
אנחנו משמעו

אני - מתנדב מתמי"ד רעננה ושוטר ממשטרת רעננה! www.alamishmar.up.co.il

למעלה