חילוף חומרים בגוף

VERED SHEL

New member
חילוף חומרים בגוף

אשמח לשמוע על דרכים לשיפור חילוף החומרים (האיטית) בגוף. מאכלים וכיו"ב? ובכלל... למה זה קשור בגופנפש אם בכלל...? למה לחקינו יש חילוף מעולה ולחלקינו איטי ומתיש... יום טוב

hal767

New member
טוב, אם אף אחד לא עונה

אז אני לוקח פיקוד. חילוף חומרים זה מונח כללי מידי. נסי למקד את השאלה, אם אפשר בליווי דוגמאות כדי שהתשובה תהיה יותר ספציפית.

0 אור 0

New member
חצי תשובה

קודם כל חשוב לדעת שלכל אחד הגוף שלו , האופי שלו, הטיפוס שלו. בלימודי רפואה משלימה, חלק מהאבחון נעזר בטיפוסים שונים ולראות לאיזה מהם דומה האדם. עד כמה שזה מעט סטיראוטיפי, זה בכל זאת עוזר למקד את האבחון ולהיעזר בידע קיים שמאפשר לאזן את השפעות הטיפוסים השונים (לכל שיטה מבחר הטיפוסים שלה). לפני שאפרט על הדרכים הטבעיות, חשוב גם ללכת ולבדוק אם את סובלת מאחת המחלות שמורידה את חילוף החומרים - הראשית בהן היא תת פעילות בלוטת התריס. ועכשיו לדרכים: בראש וראשונה - פעילות גופנית. כל פעילות גופנית שחביבה עליך ומתאימה לך, החל מהליכה נמרצת וכלה במשחקי כדור חברתיים וריקודי בטן, יכולה לשפר את חילוף החומרם באופן משמעותי. הפעילות המודעת שכוללת יוגה או אומנויות לחימה תורמת בצורה משמעותית גם לריפוי חוליים נסתרים. טיפול ברוב שיטות הרפואה המשלימה יכול לאזן את השפעות האלמנטים השונים, שגורמים לך לחוש בכבדות ואיטיות ולהוסיף לך אנרגיה - שוב, בחרי באיזו שיטה שאליה את מתחברת. ואחרון חביב - גם תזונה יכולה לעזור במעט, אך הייתי מתחילה קודם כל בשני הקודמים, ונעזרת במטפל ליעוץ התזונתי הספציפי.

VERED SHEL

New member
תודה אור - נתת לי רעיון

החלטתי באמת להתחיל ללכת ברגל , מכיוון שאני גרה במקום מרוחק יחסית אני חיה עם הבנות ברכב, לכל מקום אנחנו נוסעות. ומחכה לרגע לאוכל ללמוד קונג פו, יש לי רצון עז לכך (קצת פחות תקציב כרגע). שוב תודה...

0 אור 0

New member
ואם תשתפי את הבנות בכלל יהיה כיף

לא יודעת בדיוק בנות כמה הבנות שלך, אבל בכל גיל אפשר למצוא משהו שכיף אתם, או לגייס אותם לסייע לך בפעילות. אחרי הלידה האחרונה הייתי במצב מנוון לחלוטין (הריון קשה מאד, וגם אחרי הלידה חליתי המון) - כשניסיתי להתאשש, היתה לי בעיה שאיך שאני מתחילה משהו הקטנה מתעוררת, אז שיתפתי אותה בתרגילים - למשל כפיפות בטן כשהרגלים מקופלות והיא שוכבת על הרגליים ועושים בומס כל פעם שהראש שלי מגיע למעלה (נגיעה קלה כמובן), למשל הרמת משקולות כשהיא המשקולת וכד' בגיל יותר מבוגר עשיתי יחד אתה יוגה, וגם לשחק בחוץ בכדור או במטקות זה כיף לכל הצדדים, (לעומת זה את הבן שלי בן ה 11+ הייתי צריכה לזרוק מהבית, כי הוא היה יושב וצוחק עלי. הכל יחסי) לגבי הקונגפו : אני לא יודעת כמה עולים חוגים אצלכם, ואולי המחיר באמת מוגזם, אבל במחירים שאני מכירה, ההשקעה שווה - אפשרית כמעט בכל תקציב, ותחסוך לך הרבה כסף מיותר שתוציאי אם הבריאות תיפגע.

אני מכירה שני אנשים שמלמדים קונג-פו

בתשלום סמלי. שניהם לומדים איתי (אני לומדת קונג-פו בחמש השנים האחרונות) והם אנשים נפלאים. שולחת מסר

למה....

למה חלק מאיתנו בלונדינים וחלק שחורים....? למה חלק בריאים וחלק חולים.....? יש לזה כל מיני תשובות בכל מיני רמות-יכול להיות גנטיקה, אולי הרגלים, אולי רגישויות, אולי אורח חיים ואולי דברים אחרים. השאלה האמיתית היא לא למה יש לך כך וכך אלא מה את עושה כדי לרפא/לטפל בבעיות שממהן את סובלת. אני לא חושבת שהתשובה ל"למה"-תביא לך ריפוי. את צריכה לקרוא על טיפולים שונים, להבין קצת יותר ואז להחליט מה את עושה. (אולי בדרך גם תביני למה). את יכולה להתחיל לקרוא על הומאופתיה (כי זה מה שאני יודעת הכי טוב...) כל טוב עירית

VERED SHEL

New member
דווקא ה"למה" עניין אותי...

מכירה הומאופטיה די טוב, אני והבנות שלי מטופלות מהרגע שהבכורה שלי בת ה5 נולדה. אני חושבת שברגע שאני אבין איך ו למה דברים פועלם כמו שהם פועלים יהיה לי יותר קל לטפל בהם. כל טוב גם לך ותודה

אבל שוב

נוכל לפרט יותר, אם את תפרטי. ממה את בדיוק סובלת? מהם הסימפטומים? מתי זה התחיל? מה מקל ומה מחמיר?

בואי ונשחק ב"אולי"-

אולי הבעיה היא גנטית (סיכוי סביר). ז"א יש לך רגישות באיבר מסוים כי הגנטיקה שלך גרמה לזה. עכשיו תסבירי לי איך ההבנה הזאת עוזרת לך לטפל בבעיה..... עירית

למעלה