חילונים שונאים חרדים?

mister xy

New member
חילונים שונאים חרדים?

יש להם סיבות רבות לשנוא חרדים, הרי החרדים מהווים נטל כלכלי וחברתי, הם מתערבים בעניינים לא להם ומפגינים באלימות, הם מתלבשים ומתנהגים בצורה מוזרה. ובכל זאת, מעולם לא נתקלתי בשנאה כזו בפועל, גם בתקופה שהייתי חרדי אמיתי עם התלבושת שחור לבן אף פעם לא קרה שלא התקבלתי למקום עבודה בגלל הכיפה השחורה שעל ראשי. היו מקרים שבהם נתקלתי ביחס של גיחוך כלפי איזו מצווה בדת אבל ברוב המקרים התגובה לדתיות נעה בין התעניינות קלה לאדישות מוחלטת. בילדותי גדלתי על ברכי התקשורת החרדית שלפיה ההלכה שעשיו שונא ליעקב נאמרה בזמן הזה על החילונים, ולכן יש כל כך הרבה הסתה תקשורתית נגד החרדים, והחילונים "שונאים אותנו". מסתבר שזו הסתה חרדית נגד חילונים.

חילונים שונאים?אני גרה בעיר חילונית

עם יחסי כבוד הדדים! החרדים מכבדים וכן גם הדוסים ביותר(הרוב) אומרים שלום לשכנה החילוניה,מדברים עם המוכר החילוני במכולת ל לא היתנשאות,נוטלים חלק בועד הבית אפלו שמיצידם שלא יהיה דשא.והחילונים מכבדים אותנו כבר שנים שהם לא שמים מוזיקה בוליום בשבת וכו` אך יש את אלו המבוגרים ששונאים-לא נותנים לבנות סוכה,צועקים שאתה פרזיט,מדליקים מוזיקה בכונה בזמן סעודות שבת אך אלו לרוב אנשים שצכים סתם צומי אם תשימו לב הם ימצאו סיבה לריב עם כול השכנים רק שפה יש סיבה זמינה-דתיות.

קתרזיס

New member
בדיונים אנטי חרדיים

שבהם נתקלתי במהלך חיי - היה כעס על הגישה החרדית ונאמרו משפטים כמו "צריך להפסיק להם את הקצבאות" "שיצאו לעבוד במקום ללמוד תורה" ו"שיתגייסו לצבא וישלמו מיסים כמו כולם" אבל אף אחד לא בא עם שום דבר רגשי עמוק מעבר לטענות המוכרות והידועות על כך שציבור יצרני לא צריך להחזיק על גבו ציבור טפילי וכו וכו

אגס 10

New member
השאלה מאוד כוללנית

ברור שאם שואלים באופן כללי האם חילונים שונאים חרדים,התשובה היא חד משמעית,לא. אבל אם נכנסים ליתר פירוט,התשובה כבר יותר מגוונת ולא חד משמעית. יש הרבה חילונים ששונאים חרדים,יש הרבה חילונים ששונאים את התרבות החרדית וכתוצאה מזה שונאים את אלו שמתנהגים לפי התרבות החרדית,ויש הרבה חילונים שלא שונאים חרדים בכלל. אני חושב שאם השאלה היתה מנוסחת למשל,האם השנאה שיש אצל החילונים נגד החרדים מוצדקת או לא,היה יותר קל לענות עליה. במקרה שכזה התשובה היתה חד משמעית,מוצדקת בהחלט,החרדים עושים הכל להשניא עצמם על החילונים ונותנים להם את כל הסיבות להיות מרוגזים עליהם. כן,זה ברור שאסור להכליל,ברור גם שכשנכנסים אישית לאדם הפרטי נגלה הרבה יחסים אישיים טובים ומצוינים בין חילוניים לחרדים,והסיבה לזה היא פשוטה מאוד,החרדי המצוי יכול בהחלט להיות אדם טוב ונעים,הבעיה שההנהגה ומובילי הדרך מובלים דרך של שנאה ופירוד בין החלקים השונים בעם. ואגב,לגבי מה שכתבת על מקומות העבודה,אין ספק בכלל שזה נכון שלחרדי קשה עד קשה מאוד להתקבל במקום עבודה חילוני,יכול להיות שזה מוצדק,אבל ברור שחילוני יעדיף חילוני במקום העבודה שלו,ואני מכיר סיפורים כאלה מקרוב.

סוג ב

New member
אם תשאל אותי ספציפית

אענה לך שאני לא אוהבת רוב גדול מהחרדים ובזה להם.(די מכעס) כשהשאלה מופנית כלפי הציבור הרחב, אני בטוחה שיש עוד הרבה כמוני שממש לא אוהבים חרדים בגלל הסיבות שמנית, אבל בגדול, לא אוהבים את ההתנהגות. אני לא חושבת שלחילוני ממוצע יש משהו ממשי נגד חרדי. עשינו השבוע 'על האש' אצלי בבית עם כמה חברים (חילוניים כולל בנות במיני), השעה הייתה אחרי 23.00, היינו בחצר, בשקט בשקט (!) והגיעה המשטרה. האמת שהמשטרה די צחקה, כי היא באמת ראתה שאין בלאגן ואין רעש, סך הכל אנשים בתחום הבית שאוכלים אוכל טעים. די התפלאתי מי הזמין את המשטרה, כי מעליי יש זוג שלא ישן בחיים, השכנים לידי ומעליהם, לא היו בבית, אני ממשיכה עם העניים יותר למעלה ואני רואה את הזוג החרדי בחלון בחושך מסתכל. עשיתי להם שלום והמשכתי לאכול. למחרת, השכנים שהיו בחופש חזרו, הגיעו כל המשפחה שלהם, הם ישבו במרפסת ושרו שירים (היה יומולדת לאיזה ילד), באחד בבוקר הם ישבו שם עדיין ולא הגיעה שום משטרה לפזר את הרעש. אה, שכחתי לציין שמייצרי הרעש היו חרדים.... הבנת למה אני לא אוהבת חרדים?

אני חושב שהם שונאים שינאה עזה אך הם לא מראים

את זה כשאתה מדבר איתם פנים מול פנים. את רוב השנאה אתה יכול לראות ברשת החל מטוקבקים וכלה בפורומים נוטפי שנאה. (לא נכנס כרגע לנקודה האם זה נכון או לא) קח דוגמא. אני עובד במקום מאוד חילוני ואני הדתי היחיד בעבודה. לא מזמן כשהיה את מצעד הגאווה לפני כחודש אני רואה חבר לעבודה כותב טוקבק נגד החרדים שמתנגדים למצעד וחלק מהטוקבק שהוא רשם זה שכל החרדים מסריחים ועוד כל מיני שאני לא ממש זוכר. נכון שיש חרדים שהם מסריחים אך ההכללה הזו לא בריאה בכלל. אז שאלתי אותו "אני עד כדי כך מסריח"? והוא ענה לי "אתה חרדי בכלל"? אתה לא לובש בגדים שחורים. והוא קצת היה נבוך שקראתי את זה. אני רואה מזה שהוא פשוט מרגיש חופשי לכתוב על זה ברשת כשהוא אנונימי וכשהוא נמצא פנים מול פנים הוא ממש לא מעז לומר את אותם דברים. לכן גם יש כאלו שנמצאים בשכנות עם חילונים ואומרים שהם ממש לא מרגישים את יחסי השנאה האלו כי בפנים מול פנים זה ממש לא קורא לעומת הרשת. בדיוק כמו שכשאנחנו מתקשרים לשירות לקוחות כלשהו אנו מרגישים את הצורך לכעוס ולצעוק כי רק ככה נקבל את השירות כי בארץ מי שמתורבת נדפק אבל כשאתה מגיע לחנות או למקום שנותן שירות פנים מול פנים כולם כ"כ אדיבים ונחמדים.

רותם 36

New member
שנאה זאת מילה קשה

אני חושבת שיש יותר תחושת מיאוס מהחרדים . מספיק היה לקרוא את הטוקבקים בנוגע לתאונת הרכבת שבה נספתה משפחה חרדית - כדי להבין. אפשר לחשוב שנהרגו שם מחבלים ולא יהודים . אישית כחילונית ואני מדברת עם המון חברים שלי - כולם אינטלגנטיים , ערכיים ובכלל אנשים טובים - החרדים "עולים לנו על העצבים". כבר אין שום הבנה ושום ניסיון להבין אותם כפי שהיה בעבר . זה התחיל בהפגנות נגד חניון כרטא , המשיך בהפגנות נגד אינטל , הפטור משירות צבאי, התחושה שהחרדים מתערבים בכל מקום , הניסיון להשתלט על שכונות חילונית כמו קרית יובל , וכ'ו וכ'ו. כשהייתי ילדה הייתה בסביבה שלי הערכה לחרדים . כרגע לא נותר מזה דבר . עד שאמירות הזויות כמו של גבי גזית שאמר שצריך לסגור אותם בגטאות .................מתקבלות בהבנה .

עץ שתול

New member
השנאה שאני נתקלתי בה

היתה רק מנוער חילוני, משהו שאפשר להגדיר אותה כשובבות נעורים וכו'. הבוגרים שבהם מתייחסים תמיד לדעתי ברוח טובה וסובלנית...

נבוזרדן

New member
השנאה לפרט החרדי פשוט לא קיימת

זכור לי, לפני שנתיים, כשבאתי ללמוד באוניברסיטה מעוטר בפיאות וזקן :) החבר'ה הסתקרנו לאללה, אבל מהרגע בו לקחתי את עצמי בקלות, והם גם הבינו ששווה להעתיק ממני שיעורי בית - הכל עבר בקלות. העיקרון שלי היה לא לדבר על דת. לא בעד ולא נגד. לא לבוא וללחוש לאזנם שאני כופר, ולא להטיף. פשוט למצוא המכנה המשותף כאדם. בדיעבד חברי הטובים ביותר כיום הם אותם חילונים שהכירו אותי כאדם חרדי לכל דבר. כל זה בנוגע לפרט החרדי. נגד הציבור החרדי בכללותו יש הרבה כעס. לא הייתי קורא לזה שנאה.

יש אוניברסיטה ויש אוניברסיטה

באוניברסיטה שאתה לומד יש בערות בכל הקשור לחרדי. אין כל שנאה ואין כל גילויי עוינות, אך הם מסתכלים על חרדים כחייזרים. אמנם ניתן ליצור אינטגרציה לא רעה עם חברים, אבל החרדי נשאר עוף מוזר. מנגד באוניברסיטה העברית המלאה בחרדים, ניתן להיתקל בעוינות לחרדים, אך בס"ה חרדים שם אינם חייזרים.

אחרי פרשת עמנואל האחרונה השנאה של

החילונים לחרדים באה לידי ביטוי בשירות הציבורי

אחרי פרשת עמנואל האחרונה

של החילונים לחרדים התגברה ובאה לידי ביטוי בשירות הציבורי - ממש בכל מקום! ... החרדים במעשיהם משניאים את עצמם בעיני החילונים

nini132

New member
חילונים שונאים חרדים

שקוראים לנו נאצים או שמשווים אותנו לפריצים באגדות שבהם הפריץ מציק למושקה המסכן אנשים שונאים את מי שמשווה אותם לרוצחים אנסים פורעים ושאר דברים לא סימפטיים אנשים נפגעים שמשווים אותם לבנאדם שעמד מאחורי השמדה המונית ושיטתית של יהודים (גם חילונים) רק כי פיזרו הפגנה בלתי חוקית ואלימה

איך בודקים שנאה

השאלה מה היא שנאה, זה שבפניך אף אחד לא מביע שנאה זה מראה על נימוס אבל לא על כך שאין שנאה. אני חושב שכלפי ערבים יש שנאה ואפ' אני לא חושב שערבי שמסתובב בין יהודים נתקל בשנאה גלויה. נראה לי שהמדד לשנאה הוא אם יקבלו אותך לעבודה? האם שוטר שעוצר אותך יחמיר איתך יותר מכיוון שאתה חרדי? האם הפקיד במס הכנסה יהיה יותר נוקשה אליך? נראה לי שקיימת שנאה אני לא יודע כמה היא חזקה ובכמה אחוז מהציבור היא קיימת אבל היא קיימת במידה לא מבוטלת. אני באופן אישי יכול לומר שבאוניברסיטה נותנים לי הקלות בגלל היותי חרדי ומעריכים את האומץ ואת ההקרבה אבל כשאתה נמצא במקומות שלא מכירים אותך באופן אישי קיימת שנאה.

למעלה