חילבה

חילבה

חילבה / 1מדינת ישראל חומרים 2 כפות גדושות אבקת חילבה 4-6 שיני שום 3 פלפלים שאטה (בלי הגרעינים) 1/2 חבילה כוסברה קצוצה מלח - לפי הטעם 1 כוס מים להשרות את החילבה ב-4 כוסות מים למשך לילה במקרר - לסנן ושוב לחזור על פעולה זו 3 פעמים. להכין את הבלנדר. להכניס לבלנדר את - הכוסברה הקצוצה, השום והפלפלים ולטחון, להוסיף אליהם את שאר החומרים כולל החילבה ולהמשיך לטחון עד שנוצרת קציפה לבנה. לאחסן בקופסא ולהכניס למקרר.
 

silvey

New member
נראה ממש קל להכנה ../images/Emo45.gif

עם מה אוכלים חילבה? אני יודעת שעם מרק, נדמה לי, כבר לא זוכרת...ואיפה קונים אבקה שתהיה טריה?
 
תשובות

1. בכל חנויות התבלינים או בשווקים 2. עם מרק או בתוך פתות מרק עוף או עם כל דבר (כמו עמבה)
 

silvey

New member
../images/Emo51.gifשוש, איזו כמות את ממליצה ל...

קנות כדי שלא יתקלקל? ובאמת חיפשתי את המילה עמבה במתכון. מה מכילה אבקת החילבה, מלבד עמבה, אם כך? וחוץ ממרק עוף,כי פתות להכין שה כבר סיפור חדש...
עם איזה מרקים זה טוב? אני יודעת שהחילבה (בגלל העמבה) מאוד בריאה לדם אבל לא הצלחתי למצוא סימוכין בנט. מישהו יודע מה השם של העמבה כצמח? לא מצאתי קישור ל"עמבה" אצל ג'אמנון.
 
סילבי עשית סלט משני מתכונים

עמבה זו עמבה וחילבה זה חילבה - שני מתכונים בנפרד עמבה - של העירקים עשוי ממנגו חילבה - של התימנים עשוי מאבקת חילבה את אבקת החילבה צריך לשמור במקרר, כך שאת יכולה לקנות כמה שאת רוצה, נשמר היטב במקרר.
 

silvey

New member
באמת סלט...../images/Emo163.gif אז, ממה עשויה

אבקת החילבה?
 

silvey

New member
אכן, מצאתי מה כתוב על חילבה...../images/Emo9.gif

לא ידעתי שהחילבה עוזרת לכל כך הרבה חוליים. אולי גם בגללה התימנים שומרים על בריאותם...
 

silvey

New member
חילבה טובה לכל כך הרבה דברים...../images/Emo45.gif

העתקתי מהאתר המופלא של ג'אמנון את מה שעשוי לעניין חלק מכם. חילבה זה משהו שעושה טוב להרבה תחלואים. הנה זה בא:- המרכיבים הפעילים העיקריים בחילבה הם סאפונינים סטרוידליים (Steroidal saponins). הם אחראים למרבית תכונותיה המטיבות, במיוחד מניעת ייצור כולסטרול וספיגתו. בחילבה גם חומצת האמינו hydroxyisoleucine-4 המעודדת ייצור אינסולין. תכונות החילבה זרעי החילבה עשירים בריר צמחי (Mucilage). הם סופחים נוזלים, מתנפחים ונעשים חלקלקים. מסה כבדה זו אינה נספגת בגוף. היא עוברת במעיים, גורמת בהם התכווצויות וזירוז ריקון תכולתם. תכונה אחרת של הזרעים מאיטה את ספיגת הסוכר בדם. מכייחת נוגדת עוויתות. נוגדת דלקות מחזקת. מרככת ומרגיעה את העור מעודדת את המחזור. מרפאת פצעים מעודדת הפרשת חלב אם. מפחיתה לחץ דם. שימוש בחילבה יכול לעזור במקרים הבאים: רמת כולסטרול גבוהה. יתר שומנים בדם. טרשת עורקים שומנית. עצירות. סוכרת (1) (1) הסיבים מורידים את רמת הסוכר בדם. כן היא עשויה לסייע לטפל ב... ברונכיט (2) עידוד מחזור האשה. כיוח שיכוך עוויתות. הרגעת העור חיזוק וריענון. פצעים (3) מיעוט לחץ-דם. דלקות (4) עידוד תנובת חלב במיניקה. העדר תשוקה מינית הגדלת חזה האשה. (2) בגירגור, חילבה טובה לשיכוך כאב גרון. (3)הודות לתכונותיה המכווצות. (4) חבורות ודלקת ריאות. הפעם הבאה אקנה אבקת חילבה לאכול עם מרק עוף. טעים טעים ובריא בריא.
 

סנאית 12

New member
מי שרוצה להכין סמנה שזוהי חמאה

מזוקקת שלנו התימנים ,משתמש בגרגירי חילבה על מנת להכין אתהניחוח המשגע של הסמנה.
 

al55

New member
סנאית, אני מכינה סמנה מעושנת

עם גרגירי חילבה קלויים ורק חמאה.
 

סנאית 12

New member
כן, כך עושים זאת.יוצא משגע וטעים

בפסח עם מצות מפוררות וחלב חם.יש גם כאלו שמכניסים את הסמנה לקובנה,כי כך היו עושים בתימן,לא היתה מרגרינה שם.
 

ETK18

New member
שוש, השכנה התימניה של אמי מרתיחה את

החילבה וכך הריח שלה פחות חריף בזיעה ובשתן. חילבה טעים לערבב עם סחוג ולאכול עם ג'חנון ועם כל דבר בעצם. אתי
 
למעלה