מאוד פשוט להכין חילבה,,,
משתמשים ב-3 כפות גרגרי החילבה, משרים אותם בסיר מים 5-6-שעות, מחליפים את ה מים 2-3 פעמים במהלך ההשרייה ,(כדי להוציא את המרירות של החילבה). בגמר ההשרייה מסננים, ומעבירים למעבד מזון ,מוסיפים מים נקיים כוס מים נקים,מלח ,מיץ לימון ואני מסיפה גם 2 שיני שום. טוחנים הכל במעבד במשך דקה,שיתערבב היטב כמו ממרח מיונז בודקים מצב הסמיכות,וטועמים אם צריך להוסיף מעט מלח, ומיץ לימון.(אם סמיך מדי להוסיף כמה כפות מים ולערבב. לבסוף מערבבים פנימה כף סחוג וזה מוכן. את הסחוג אני מכינה לבד בבית שיהיה מעודן וטעים גם לילדים, משתמשת רק בפלפלון 1 ירוק -חריף -(חייבים להשתמש בכפפות סיליקון,לנקות את הגרגרים הלבנים של הפלפל, ולשטוף אותו היטב במים) להכניס את הפלפלון הירוק למעבד- המזון ביחד עם: כוס עלי- פטרוזליה שטופה, כוס עלי -כוסברה 1/2 כפיץ כמון 1/4 כפית הל 1/2 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 6 שיני שום לטחון הכל במעבד המזון , (אני אישית גם מוסיפה למעבד, עגבניה אחת בינונית). הסחוג המעודן נפלא לכולם ,כתוספת באכילת בשר ,עם קציצות-דג, עם מרק בשר, ועם כל מנה בשרית. ********************************************************************************** לשם המחשה לסחוג אמיתי חריף -אש התימנים,(שהכין גיל חובב): 10 פלפלים חריפים ירוקים 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור 1 ראש שום שלם קלוף חבילה כוסברה טריה שטופה 1/2 כפית כמון כמה פלפלי שטה 1/2 כפית הל טחון הכל להכניס למעבד מזון ולכתוש עד שנהיית משחה.