חיכיתי וחיכיתי

Apfelwein

New member
כמה מחוברות

על פי המתכון של העוגה הזאת יוצאות לי בכל אפיה 3 שכבות בערך, אם יש לי מזל והכל יוצא לשביעות רצוני. כשאני עושה כמות וחצי מספיקות לי רק אחת וחצי אפיות. ותודה, זה אכן טעים..

Apfelwein

New member
עוד דוגמה

אבל כשהעוגות שלי היו כאלה, המקומיים לא הצליחו לעכל אותן. טענו שיותר מידי מתוק ויותר מידי כבד. זאת עוגת שוקולד רגילה עם קרם חמאה בטעם פטל.

Apfelwein

New member
תודה לכן!

לגבי גובה העוגות, אפיתי כמה עוגות, פרסתי אותן לפרוסות (אני אוהבת פרוסות דקות), אני מכינה גם עוגה מאוד אורירית על בסיס הקצפת ביצים ורק טיפה קמח וטיפות חמאה מומסת לטעם. כן, כן- זאת די שבירת מיתוס, לא חייבים עוגה בחושה ודחוסה כדי שתישא את בצק הסוכר, ובין השכבות ממלאה קרם חמאה שוויצרי או גנאש שוקולד. האמת שזה בגלל הטעם של המקומיים כאן- הם לא היו מסוגלים לגמור פרוסה אחת מהעוגות שלי בהתחלה- זה היה להם כבד מידי. אז הפרוסות הן אוריריות מאוד והקרם עשיר. לפעמים גם מרציפן דק מאוד בין הפרוסות, או ריבה משובחת. וכך אני בונה 4 או 5 שכבות עם קרם עד שמתקבלת עוגה אחת גבוהה. אני אחפש תמונה.. ואצרף.

Apfelwein

New member
איזו עוגה?

עוגת השוקולד? או העוגה האוורירית? קרם הפטל: מכינים קרם חמאה שוויצרי עפ"י המתכון המצורך ככקישור. כמה נקודות בקשר למתכון: לא מקציפה חצי שעה.. אלא כ- 10 , 15 דקות במיקסר חזק, לי יש קיי-מיקס של קנווד. באיזשהו שלב, כשמכניסים את החמאה, זה נראה די מגעיל וכאילו הקרם לא הצליח. לא וותר ולהמשיך להקציף- זה מסתדר! יש לקנות כאן מין סירופ פטל, אז בשלב ההקצפה עם החמאה, מוסיפים קצת או הרבה, לפי הטעם שלכן, מהסירופ. אני גם מעכתי פטל אדום טרי, סיננתי מהגרעינים והוספתי את המיץ. מתקבל קרם ורדרד, חמצמץ וטעים.

Apfelwein

New member
עוגת הספוג שאני מכינה

על בסיס הקצפת ביסים, דורש עצבים חזקים ומיקסר חזק
6 ביצים ו- 150 גרם סוכר וקורט מלח, בקערה של המיקסר, מעל סיר עם מים על הכיריים (אמבטיית מים), בוחשים מידי פעם ומחממים מעל האמבט עד שהביצים פושרות למגע, להזהר לא לבשל אותן. להקציף את התערובת במיקסר כ 5- 7 דקות על מהירות גבוהה עד קבלת קצף חזק. לקפל בזהירות אל התערובת 180 גרם קמח, לא לערבב יותר מידי. לקפל בזהירות 50 גרם חמאה מומסת שהצטננה קצת, להעביר תערובת לתבנית 26 לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות, כ 25 דקות. (בתבנית 26 יוצא כחצי גוב, בתבנית 20 יוצא גובה יפה). מצרפת קישור, אמנם בגרמנית, אבל אתן יכולות פשוט לראות את סדר הפעולות שלה. היא לא משמנת את הדפנות כי היא טוענת שככה העוגה תופחת יותר טוב. את הכמויות רשמתי לכן. אני קוראת לה עוגת אויר, מה שבסופו של דבר נותן את טעם העוגה הוא הקרם שאתן בוחרות לה, והציפוי. בהצלחה!

Apfelwein

New member
אני מניחה שכן

סכין משוננת לפריסת עוגות... צריך פשוט לא לערבב יותר מידי אחרי ההקצפה ולקפל בעדינות. חוץ מזה, זה באמת לא מורכב.

shoham31

New member
העוגת שוקולד וקרם פטל שהעלית זה אותו מתכון רק

עם קקאו בכמות מסוימת? בתוספת לקמח או במקום חלק ממנו?

Apfelwein

New member
לא

התמונה שהעלתי היא של העוגת שוקולד של נטע שמפורסמת במתכוני הפורום, עם קרם הפטל שצרפתי בהודעות בקודמות. אבל את צודקת, אפשר ליצור עוגת ספוג שוקולד ע"י הוספת כף קקאו למתכון של עוגת הספוג.

Apfelwein

New member
לתבנית 26 צריך 2 עוגות

כדי "לבנות" בסופו של דבר עוגה בגובה מרשים.

ME1806

New member
אין לך במה להתבייש

העוגות שלך מקסימות. אני עוד זוכרת את העוגות הראשונות שלך (במיוחד זו עם הזילופים) ואת עובדת יפה ומדוייק ולומדת ומשתפרת. כולנו צריכים להתחיל מאיפשהו, לא?

Apfelwein

New member
תודה רבה!

אכן.. רק מנסיון לומדים. אני מתכננת לקחת כמה קורסים בקרוב.

ME1806

New member
גם אני זוממת לקחת כמה קורסים בקרוב.

צריכה בעיקר להחליט אצל מי. יש כמה יוצרות מאוד מוכשרות שהייתי שמחה לעשות אצלן סדנא. אם היה לי עודף כסף הייתי הולכת לכולן.

למעלה