חיכוך

Mist2

New member
אין שום קשר למה אתה בעד או נגד

החיים יוצרים לך חיכוכים מהרגע הראשון שלך בעולם זה ועד ליומך האחרון...

ינוקא1

New member
מבחינתי החיים יוצרים אתגרים

מיומי הראשון ועד יומי האחרון.

רק שאני יכול להתייחס אליהם בצורה "תבוסתנית" - "אכלו לי , שתו לי, עשו לי"....
וזה גם בהקשר של בני אדם אחרים , וגם בהקשר של דברים שהחיים "עשו" לי.
הדגש בצורת ההסתכלות הזו הוא על מה שאחרים עוללו לי , ואני תופס את עצמי כיצור "פאסיבי" - כלי משחק בידי כוחות גדולים ממני.
(בובה על חוט ....)

או שאני יכול להתייחס אליהם כאתגר -
אכלו לי ? שתו לי ? טוב ויפה. טבע העולם.
מה אני בוחר לעשות עם זה ? איך אני הופך חיסרון ליתרון ?
בצורת ההסתכלות הזו אני אקטיבי , ואינני תופס את עצמי כחסר ישע או כמסכן.

ינוקא1

New member
והשלב הבא הוא "יצור יזום" של אתגרים

ריצה , למשל.
&nbsp
הריצה זה משהו שמלמד אותך להתייחס לעליה שלפניך לא כאל "איזה באסה" , אלא כסוג של אתגר , אפילו כהנאה : מעצם זה שאתה יודע שהאתגר עוזר לך לגלות מי אתה

&nbsp
וזה משליך על כל החיים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

לIקי

New member
נו, אתה רואה?

העיקר לרוץ כמו בובה על חוטים כדי לגרום לו להרגיש טוב עם עצמו

ולאזן... תמיד לאזן

איזה טיפוסים משונים אתם
מרגישים צורך לאזן כל הזמן
לאזן אמת עם שקר
ושקר עם א ביסס'לה אמת (כי אז זה קצת ברור מדי ולא נעים)

אויש, האמת הזאת, כל כך קשה ולא נעימה
צריך קצת סוכר... חייבים, בשביל הנשמה

איי איי איי

"אתגרים" עשויים להיות (והינם) נפלאים.

אולם "חיכוך" (friction) זה פשוט משהו אחר.
גם חיכוכים עשויים להיות (והינם) נפלאים.
חיכוכים מסויימים אכן יכולים לשמש כאתגר.
ואתגרים מסויימים אכן יכולים לשמש כחיכוכים.
אי-אפשר לחיות בלי חיכוך, היינו צונחים ומתים.
"חיכוך" זה לא רק "שני גופים שמשפשפים זה את זה בצורה צורמת", יש סוגים רבים של חיכוך.
לדוגמה, כאשר אתה דוחף משהו והוא נדחף, גם זה חיכוך (בלעדי החיכוך לא היית יכול לדחוף את זה, לא היה קשר ביניכם).
הדוגמה שנתתי לפני כן (השפשוף) גם היא סוג חשוב ביותר של חיכוך.
החיכוך הוא חלק בלתי נפרד מהחיים, מרגע לרגע; והוא יוצר אנרגיה וגם מתרגם אנרגיה, הופך אותה למשהו אחר.

ינוקא1

New member
אז אנא הדגם -

&nbsp
תאר נא מקרה בו "חיכוך" הועיל לך בעבודתך הרוחנית , כך שנוכל להבין מעט על מה מדובר , מעבר לאמירותיו הכלליות של מיסט על "נפלאות החיכוך"....
&nbsp
(לגבי :
"לדוגמה, כאשר אתה דוחף משהו והוא נדחף, גם זה חיכוך (בלעדי החיכוך לא היית יכול לדחוף את זה, לא היה קשר ביניכם)."
&nbsp
אני חושב שזה לא מדויק.
ניתן להפעיל כח על גוף גם בלי חיכוך (ראשית , חיכוך לא שווה "מגע" , והאמת היא שניתן להפעיל כח על גוף גם ללא מגע , שדה מגנטי או שדה כבידה , למשל).
חיכוך בדרך כלל הופך אנרגיה קינטית (תנועה) לאנרגית חום , וברוב המקרים הוא דווקא נחשב כמבזבז אנרגיה.
אם היית מדבר על "בלמים" , הייתי מסכים איתך שזוהי דוגמה לתועלתו המרובה של החיכוך.
&nbsp
אבל אנחנו כרגע לא בפורום פיזיקה).
&nbsp

ינוקא1

New member
עכשיו ראיתי שמיסט הוסיף פוסט

בו הוא מדגים מהו חיכוך , אז אני חוזר בי מאמירתי.
&nbsp

עבודתי הרוחנית?

אני לא יודע למה אתה מתכוון ב"עבודה רוחנית" ואני אפילו לא בטוח שאני עושה כזאת, או מודע לזה אם אני עושה כזאת, מבלי להתכוון.

לגבי חיכוך, יכול להיות שאני טועה במינוח ולא לגמרי מבין חיכוך מהו; ונראה לי שהניסוח "כאשר אתה דוחף משהו והוא נדחף, גם זה חיכוך" הוא אכן לא מדוייק, מפני שהרי יש שם עוד דברים חוץ מחיכוך; אולם בדוגמה שדמיינתי בעת שכתבתי את זה - אדם הדוחף משהו בידיו - בהחלט נדרש ומעורב חיכוך.

אחת התרומות המיידיות שניסיתי להרים בהודעתי היתה הפרדה בין המלה "חיכוך" לבין המלה "אתגר", שהינן שתי מלים שונות, המצביעות על דברים שונים.

עד כמה שאני מבין את המלה "חיכוך", מדובר במשהו שבלעדיו אין צורות חיים. כך או אחרת, זוהי תופעה שמתרחשת כל העת, במגוון רמות ומצבים - ואפשר לנצלה לטובתנו. איך? ובכן, אפשר להתחיל מלשים לב אליה, למשל (אבל זה רק למי שמתעניין בזה, לא חלק מנסיון לקדם אג'נדה כלשהי, אני לא מהאגודה למען החיכוך, למרות שאני בהודיה מתמדת כלפיו. הוא פשוט לא זקוק למקדמי מכירות).

ינוקא1

New member
קבל דוגמה לפעולתו של כח ללא חיכוך :

מה שנקרא "התנגשות אלסטית" :

https://he.wikipedia.org/wiki/התנגשות_אלסטית#/media/File:Newtons_cradle_animation_book.gif

תיאורטית הכדורים אמורים להמשיך לנוע עד אינסוף , כי אין חיכוך שמבזבז אנרגיה.
מעשית יש כמובן קצת חיכוך ובזבוז אנרגיה , לכן הם כן יעצרו בסופו של דבר , אך עדיין הם ימשיכו בתנועתם זמן ארוך מאוד כי החיכוך מינימלי.

וזה שאנחנו כאן על פני כדור הארץ וגופינו מותאמים לחיים "כוללי חיכוך" , לא אומר שהחיכוך חיוני לחיים.
(אולי כן אולי לא).

אני בהחלט יכול לצייר לעצמי תודעה החיה במימד נטול חיכוך.

Mist2

New member
ינוקא, עזוב

אתה לא חייב להיות צודק כל הזמן.
אם אתה חייב להיות צודק, גם זה בסדר.
אבל היה עדיף יותר במקרה זה לנסות להבין ולהיות חכם יותר ולא צודק יותר...

הדגמה יפה; ועכשיו דוגמה לפעולתו של כוח *בעזרת* חיכוך:

https://media.giphy.com/media/HPtfebKtD4YXm/giphy.gif

אם חיכוך "מבזבז" אנרגיה, מנקודת מבטנו, אזי או שאנחנו לא עושים בו שימוש (ויתכן גם שהוא שם לא בשבילנו, בכלל) או שאנחנו עושים בו שימוש בלתי נכון, שאחרת, מדוע נרצה לבזבז אנרגיה?

"אני בהחלט יכול לצייר לעצמי תודעה החיה במימד נטול חיכוך"
באפשרותנו, אכן, לצייר לעצמנו כל מה שאנחנו רוצים.

בתנאי שקיים חיכוך, כמובן.
אם לא היה קיים חיכוך, לא היינו יכולים לצייר דבר.

החיכוך בעולם המוכר לנו, יש לו תפקידים חשובים מאד. נגיד שאתה מתניע את המכונית ואין חיכוך בין הקרקע לבין הצמיגים... הרי היא לא תזוז אפילו מטר אחד, לא משנה כמה מהר גלגליה יסתובבו.

חיכוך הינו ההתנגדות של שני משטחים צמודים לקיים תנועה זה ביחס לזה, כל עוד הם צמודים. בתור שכזה הוא מאפשר דברים חיוניים רבים, ביניהם... תנועה.

ינוקא1

New member
זה נכון מאוד.

אך ניתן לייצר תנועה גם באופנים אחרים , אינני שולל לגמרי את דבריך , אני רק טוען שהתמונה היא רחבה יותר.
למשל לווין בחלל (שזה מרחב ללא חיכוך וללא "נקודת משען")יכול לייצר תנועה גם ללא חיכוך , בעזרת פליטת גזים לכיוון המנוגד לתנועתו.

אם הצד הרוחני של הפיזיקה מעניין אותך , אז ניוטון כידוע היה מיסטיקן לא פחות משהיה פיזיקאי (כנראה הרבה יותר).
מבחינתו לכל מה שהוא גילה יש מקבילה רוחנית , כולל לכח החיכוך.
לצערי , יש רק ספר אחד שאני מכיר בעברית על תורתו הרוחנית (וטוב שיש אותו) , אך אינני יודע כמה ממנו זה "ניוטון" וכמה ממנו זוהי עבודתה של המחברת.

ינוקא1

New member
נגיד זאת אחרת :

החיכוך מתנגד לתנועה.
אך אי אפשר ליצור תנועה בלי התנגדות.
&nbsp
(ויש כאן גם רעיון).

"חיכוך" הינו סוג של אחיזה או תוצאה שלה.

האחיזה הזאת איננה אקראית, אלא תוצאה טבעית של מגע בין שני גופים.
לא רוצה "חיכוך"? התנתק בטרם התחילך לנוע משם.
רוצה "חיכוך"? המשך "לאחוז" והתחל לנוע.
ל"חיכוך" יש מגוון שימושים חיוניים אולם כאשר הוא אקראי הוא מצביע על חוסר-מודעות. זהו כוח שאין לבזבזו סתם כך.

"אי אפשר ליצור תנועה בלי התנגדות"

אכן, באמת אי-אפשר.

אולי זה מפתיע אך אי-אפשר גם להגשים דבר בלי התנגדות. בסופו של דבר, אחרי חקירות רבות ומאבקים רבים, מתגלה הסוד לברי-המזל: בכדי שמשהו יתגשם בכל רמה שהיא נחוצה כוונה, התנגדות ועזרה. בלי אחד מהשלושה האלה, דבר לא מתגשם.
האם כבר פגשת בעבר ברעיון הזה באיזושהי תחפושת?

ינוקא1

New member
אולי אם תסביר את זה

אסכים יותר ... כרגע לא הייתי חותם על הכלל הזה.

&nbsp

למעלה