חיי נצח, ברכה או קללה?

tapas tapas

New member
חיי נצח, ברכה או קללה?

נניח היו מציעים לכם חיי נצח. כלומר לא הייתם מזדקנים וגם לא היתם יכולים למות. אבל לא היה לכם כוחות כמו של סופרמן למשל. או שלא תהפכו לחכמים כמו אלוהים. פשוט אנשים רגילים שלא מזדקנים ולא מתים. האם הייתם רוצים בזה?

Larik

New member
בהחלט!

אולי לא חזקים כמו סופרמן או חכמים כמו אלוהים -- אבל פתאום יש מספיק זמן (או שיותר נכון יותר מידי) להשקיע בעצמך לצבור ידע, לפתח את הגוף. לקבל מספיק זמן בשביל לעשות כל מה שחולמים עליו, לנסות את כל מה שרק אפשר מבלי לדאוג מה יהיה מחר. ואם ימאאס מכל זה אפשר פשוט לסיים את כל זה ע"י הקפאה עצמית. או פשוט לעשות את מה שהחייזר ההוא במדריך לטרמפיסט עשה (ק בקנה מידה מצומצם) -- להעליב אישית את כל מי שחי על כדור הארץ.

tapas tapas

New member
הממ...

תחשוב על הקפאה כמו על מוות. אסור לך למות. אם אתה קופא המוח שלך נשאר פעיל או יותר גרוע אתה מרגיש קור לנצח. האם היית רוצה להמשיך לחיות על כדור הארץ עד שכל החיים עליו יכחדו? עד שהיקום יכחד? האם היית רוצה שהמוח שלך יהיה פעיל לנצח? המחשבות שלך יתרוצצו לנצח שכל מי שמסביבך בסוף מת ואתה נשאר לבד?

Larik

New member
אז נניח

בן אדם רגיל מת כשמקפיאים אותו, בגלל שהתאים מתפוצצים. וגם נניח שבנוסף לאלמותיות יש לי גם REGENERATION - בזמן ההקפאה המוח עוצר (כי הוא נהיה חתיכת קרח) כל פעולות הגוף עוצרות וכל תהליכי החיים עוצרים מלכת. טוב, ואם הקפאה לא עוזרת אז אפשר תמיד להיכנס לתנור קרמיקה או לתנור שריפת פסולת רדיאואקטיבית.

tapas tapas

New member
../images/Emo113.gif

כל הרעיון היה שאתה לא יכול להפסיק לחיות, להפסיק להיות בהכרה. מלבד אולי לישון פעם ביום למשך לא יותר מעשר שעות נניח בקירוב.

0Pandemonium0

New member
אל תנסה לעקוף את זה, ישראלי מתחכם.

אלמוות הוא אלמוות.

Larik

New member
טוב

התוכניות שיעסיקו אותי לנצח....(לא בהכרח בסדר הזה) *לכבוש את העולם *להעליב אישית כל בן אדם באופן אישי, (לפי סדר הא"ב) על גבי כדור הארץ. *לנסות למות בכל דרך אפשרית *לשבור כל שיא גינס שרק אי פעם היה בספר *להקים דת חדשה

0Pandemonium0

New member
אתה מערבב כאן בין שני מושגים.

בעיקרון אני לא רוצה את מה שהצעת, אבל אני אפריד את זה לשני המושגים ה"מקובלים" יותר: חיי נצח, הם חיים שבהם אתה לא יכול למות. לא מחנק או משריפה, לא מטביעה או הרעלה, לא מחלה, לא כדור אקדח בראש ומכבש על הגב. ולמרות כל זה, אתה מזדקן. נעורי נצח מעניקים לך חיים כצעיר נצחי, אך כזה שיכול למות מכל הסיבות הנ"ל ואף יותר מכך. אני מעדיף את השני, כי למרות שהייתי רוצה לחיות לנצח, יש לי שתי בעיות: אני לא רוצה להיות זקן כל-כך עד שחיי הנצח שלי יהפכו לסבל, ואני גם לא יודע אם אני אהנה מחיי נצח. הם עלולים להיות משעממים. אז אם ככה, עדיף נעורי נצח: מצד אחד אתה לא מזדקן, ומצד שני אם משעמם אתה תמיד יכול להתאבד אחרי כמה מאות שנים.

קראתי משהו בנושא

בקובץ הסיפורים הסוריאליסטי "ראי בתוך ראי" של מיכאל אנדה (כן, ההוא עם הסיפור שאינו נגמר) יש סיפור הזוי ומוזר למדי על גנרל בן אלמוות שמהפכנים רודפים אחריו - אי אפשר להרוג אותו כי הוא בן אלמוות, אבל הוא מוגדר כמי שבהחלט אינו "בן אלפצע" וסוחב כמה פגיעות מכאיבות למדי כמו חור כדור במצח - זה לא הורג אותו, אבל בהחלט כואב לו.

0Pandemonium0

New member
כי הוא מערבב.

יש לחיות לנצח ולהזדקן, ויש לא להזדקן ולא לחיות לנצח. אפשר גם את שניהם, כמובן.

Sabre Runner

New member
לרוב כן.

כמו שנאמר, כל הזמן שבעולם? למה לא? אבל עדיף אלמוות שאפשר לסיים בשלב מסויים אם החלטת שנמאס לך. למען האמת, יש לי דמות שבניתי סביב הרעיון של...
"Aren't you supposed to be dead?" "I got better."​
והוא דכאוני כל כך שהוא גורם למרווין להיראות כמו ילדת בית-ספר אמריקנית עשירה כשהיא רואה מבצע על נעליים.

Blue Beetle

New member
לא בטוח

אולי לא הייתי מתנגד לעוד 20,30,40 שנה של "צעירות", אבל בסופו של דבר כן הייתי רוצה לחוות חיי זקנה.

הצד השלילי

מה לעשות ובני אדם הם יצורים (לרוב) שזקוקים לחברה, אהבה ושאר רגשות. עכשיו, אחרי הפעם השמונים ושש שאישתך תמות מזיקנה ואתה תישאר לחיות אחריה, אני חושב שחיי הנצח יראו יותר כמו קללה...

DDN

New member
לא.

חיי נצח? לא בשבילי. כמו שכתבו כאן. יכל להיות נחמד לחיות עוד 30-40 שנים בלי להזדקן, אבל יותר מזה זה יותר מדי.

רמץ

New member
השאלה היא האם אפשר להתאבד

אם כן - אז אני לא רואה שום חיסרון כלשהו בכלל בחיי נצח. ותודיע לי כשתמצא
אחרת... זה כבר טריקי. אני חושב שהייתי הולך על זה אפילו בלי האפשרות לסיים את חיי אף פעם לעולם - אבל רק אם באמת מדובר בנעורי נצח, ובריאות שלמה. (נגיד - חיים שבהם אני יכול לאבד את הראש ולהמשיך לשרוד בלי אפשרות להתחבר מחדש לגוף מתפקד, הם לא חיים שהייתי רוצה לנהל. או לחילופין - חיי נצח כמו ב-"המוות נאה לה" גם לא מאוד קוסמים. כלומר - כן, זה היה יכול להימאס בסופו של דבר, אבל זה ממש ממש מגניב!

רמץ

New member
תת-שאלה: אם הייתם מגלים חיי נצח...

האם הייתם חולקים את התגלית עם אדם נוסף / האנושות?

Sabre Runner

New member
עם האנושות? סביר להניח שלא.

כי כמו שאומרים בכמעט כל סרט/ספר/תוכנית טלוויזיה העוסקת בנושא: המין האנושי עוד לא מוכן לזה. הייתי כנראה חולק את זה עם 'האחת' או עם חברים מספיק קרובים שאני יכול לסמוך עליהם.

רמץ

New member
על בסיס התשובה הזאת ניתן לומר -

שתיאורטית יתכן שמישהו כבר גילה דרך לחיות חיי נצח. אולי אפילו כבר כמה פעמים. למרות שאם התבסס רק על הידוע כיום על זיקנה (מעט מאוד באופן מבייש) - קשה להאמין שיכל להרחיק לכת עד כדי כך... אני, בכל אופן, הייתי מאוד מנסה לא לגלות את הסוד לאיש - אפילו לא ל'אחת'. אבל בטח הייתי נשבר מתישהו - קרוב לוודאי במיטה.

למעלה