חיי כ"היפי"...

TheDUKE

New member
חיי כ"היפי"...

אנשים חזרתי מהצבא לחמשוש... בכל מקרה רציתי לספר לכם על משהו... אני ממש אבל ממש לא רוצה להישאר בשירות הקרבי שלי.. סגנון החיים שהיה לי לפני הצבא, היה מאוד קרוב לסיגנון חיים "היפי" סגנון שנות השישים משהו של ילדי הפרחים. החיים היו טובים... ועכשיו לקחו לי את החופש שאהבתי כל כך, הלבישו אותי במדים אחידים, ואמרו לי קפוץ לבוץ! (באמת אמרו לי). אני רוצה לשמוע את דעתכם בעניין הצבא והחובה לשירותו ואופי שירותו, לעומת החיים החופשיים שהיו לי (ולרבים אחרים), אני מכניס את זה לפורום הזה דווקא בגלל הדימיון שאני רואה לשנות השישים. חופש וצבא... אז מה דעתכם?

TheDUKE

New member
דרך אגב אם למישהו אכפת אז...

ישנתי כל השבוע הזה בחוץ, כן כן בקור, וכן כן בגשם, במבול... רטוב... על האדמה הקרה... והאבנים המציקות.... עוד מישהו רוצה להתגייס? נ.ב למי שלא הבין או קלט את הרעיון, הייתי רטוב כל היום גם בלילה כל השבוע. לא נעים.

עוד שנתיים וחצי למנייק?

בחו"ל יש לאנשים את הפריבלגיה להתבגר לאט, לכת לאוניברסיטה להמשיך את חיי ההיפי בלי שמישהו יגיד להם "לרדת ל 40" בבוץ, או יעיר אותם בחמש בבוקר למסדר אמריקאי (עוד עושים את זה?). מה לעשות פה אי אפשר לעשות את זה, החיים מעיקים בצבא, יש, כמו שאני רואה את זה, שלוש אפשרויות, הראשונה היא בחירה בחופש האישי, כלומר להוריד פרופיל עד שהצבא הופך למשהו הרבה יותר נעים, השניה, היא דרך הויתור, להיות כמו כולם, לותר על ההיפיות והאידיאולוגיה, ולהפוך לחיל, והשלישית היא הקשה מכולם, להאבק, לסרב לירות, לסרב לעשות דברים שפוגעים במצפון שלך, ועל זה משלמים מחיר יקר במיוחד. מה הבחירה שלך?

TheDUKE

New member
אני לא מוותר על עקרונותי!

והמדינה לא מזיזה לי ... אז אפשרות א´ וג´ נראות לי סבירות.

אההממממ...

האמתי שגם אותי זה מטריד כבר הרבה זמן.. והפנתי את זה אל אחת החברות שלי ושאלתי אותה למה תרבות הנגד של שנות השישים הייתה יפה וצודקת? ועכשיו לא? למה עכשיו לא להתגייס לצבא זה מגעיל וכשאני חושבת על אילו שהתנגדו לגיוס למלחמת וויאטנם זה בגדר הערצה?!!?!? והיא ענתה לי משהו שלדעתי הוא נורא נכון!!! מלחמת ויאטנם הייתה המלחמה הכי טיפשית בעולם!!! (שלא תבינו לא נכון ,כל מלחמה היא טפשית!!) הם לא ידעו מה הם עושים שם!או על מה הם נלחמים!זאת לא הייתה המלחמה שלהם וכל כך הרבה אנשים מתו בלי מטרה! אבל במצב הזה לצערי הרב זאת כן המלחמה שלנו ולא משנה כמה אני רוצה להאמין שזאת לא הדרך אנחנו עדיין חיים במדינה שחייבת להחזיק בצבא כי זו המציאות בה אנו חיים

תלוי איזה היפי היית ועדיין...

בשנים האחרונות אני נתקלת בשני סוגי היפים. שניהם מנהלים אורח חיים היפי למדיי,אך ממניעים שונים ובזרמים שונים- יש את ההיפי התמים אך חדור אידיאולוגיה,כך לפחות אני מגדירה את עצמי (לוא דוקא היפית,את זה יותר הדביקו לי,אבל חדורת אידיאולוגיה ותמימה) ועוד מספר אנשים מקרב מכריי. היפים מסוג זה דבקים ברעיונותיהם עד אין קץ ומוכנים להקריב הרבה כדי שיישארו עומדים איתן.אורח החיים ה"היפי" שלי,למשל,מתבטא בצמחונות (בשאיפה לטבעונות),פעילויות שונות לצמצום פערים וגישור תרבויות,פעילות פוליטית אשר תומכת במפלגה אשר אני מאמינה כי תביא לשלום ולחיים טובים יותר בישראל (לוא דוקא בתקופת הבחירות אלא באופן שוטף),שזה נוער מרצ,כמו כן האמנות והמוסיקה הם חלק נרחב מחיי-תיאטרון,ציור,עיצוב תלבושות, נגינה בפסנתר ועוד,ואני חיה את זה על בסיס יומיומי כמעט. מאמינה בעקרונות שאפיינו את אופנת ההיפים,אבל גם פועלת למענם ולא רק מפגינה אותם החוצה בשירים,ססמאות ושרשראות. סוג כזה של היפי הוא ההיפי האקטיביסט. אין ממש כללים לשירותו הצבאי של אחד כזה-אבל באופן אישי לגביי-אני רוצה לשרת בצהל,אני חושבת שזה אחת החובות שלי בתור אזרחים המדינה שיש לה זכויות-אך לא בפן אשר תורם לכיבוש או לרעיונות אחרים שלהם אני מתנגדת-ולכן סביר שאבחר,במידה ויתאפשר לי-שירות בחיל המודיעין,וגם חשבתי על שנת שירות לפני זה. יכול להיות שצבא במובן מסויים שולל לי את החופש,אך מצד שני,זה לזמן מוגבל וזה מעניק בעקיפין חופש ובטחון להרבה אחרים. ובעניין המדים-נכון,כולם נראים אותו דבר,אבל זו סביבה מצויינת לפיתוח האישיות הפנימית. שהרי, גם כשכל חבריך מסתובבים במכנסי סאן-טרופז,חולצת בטיק,סרט שיער וסמלי שלום בכל מקום,תסכים איתי שזה קצת אותו דבר ואין שום ייחודיות (לא אמרתי שכך נהגת להתלבש). הסוג ההיפי השני הוא לא אקטיביסט,הוא יותר חי את אורח החיים ההיפי אשר נתווה במהלך השנים כרוח הסיקסטיז וכענן האפף את השנים הללו- בגדי היפים מובהקים,צריכת סמים,מוסיקת סיקסטיז, מרדנות ולקיחה בקלות של החיים.כלומר,אורח חיים היפי כטרנד או מטעמי נוחות. היפים כאלו יוכלו לעיתים לסרב לשירות צבאי,חלקם מפצפיזים שטחי למדיי בעיני,חלקם מטעמי נוחות. אני מקווה שהם יוכלו לפחות לתרום בצורה אחרת,כרוחם,לחברה ביום אחד,כי אורח חיים עצלן שכזה אינו מחזיק מעמד לאורך זמן (למרות שהיינו מאד מאד רוצים)... ההפרדה שעשיתי,לא שוללת כמובן את העובדה שיכול להיות שבעתיד אצרוך סמים, או אשב בסוטול כנטל על החברה,למרות שאני מקווה לא להגיע למצב שאני נטל על החברה (כמו שהיו הרבה ילדי פרחים בסיקסטיז. ועוד דבר,שקראתי באיזשהו ספר סוציולוגיה (או שזה היה פסיכולוגיה?). בגלל הצבא,לנערים בישראל אין את הזמן להמשיך ולפתח את תהליך ההתבגרות שלהם (שכבר מזמן הוכח שהוא לא מסתיים בגיל 18), למצוא את הגבולות העצמיים שלהם ולהחליט מה הם רוצים מעצמם-כי ההתבגרות נקטעת בידי הצבא,שם מגדירים לך מהן מטרותיך (שלך,ושל עוד 300 אחרים כמוך),איך תתלבש, מה צורת שיערך ואת סדר היום שלך. בעקבות התופעה הזו,יש נהירה המונית לארצות כמו הודו או דרום אמריקה,כדי להשלים את תהליך ההתבגרות שלנו,שהיה בסטנד-ביי שלוש שנים.... בכולופן-מהו ההיפי שלך? ואגב-אני מאד אוהבת פרחים ואהבה,אבל לא מצאתי לנכון לשייך את זה לאיזשהו סוג היפי מסויים... :) טלטול. נ.ב. אל תתייאש מהצבא-אתה תסתכל אחורנית ותקח את זה כחוויה וכחישול לחיים (בצורה ביזארית כלשהי...מממ...)...תזמזמם שירים בראש,או משהו.

גלי®

New member
טלטול חמודה ....../images/Emo24.gif עד עכשיו

נמנעתי מלהביע את דעתי בויכוח (למרות שיש לי דעה מוצקה למדי לגבי המשתמטים משירות ומדברים בזכות הפציפיפיזם , ומצד שני מיללים על כך שלא בטוח כאן בארץ...) , אבל התגובה הארוכה והמפורטת שלך גרמה לי לרצות לומר לך שאני גאה בך , וגם גררה אותי לתגובה ארוכה יותר : לא משנה בעצם מאיזה סיבות אתה לא משרת בצבא , אם הן לא סיבות בריאותיות , אתה פשוט נמושה משתמטת שמשתמש בתרוצים מתרוצים שונים על מנת לתרץ את הפחדנות ה"אידיאולוגית" שלך ... "תרמתי" שנתיים למדינה , ולא קרה לי כלום (אגב : לא הייתי "ג´ובניקית" , אם זה הטיעון הבא שלכם...)... נהפוך הוא : השירות הצבאי איפשר לי להכיר צדדים חדשים של ישראל , כמדינה , שלא הכרתי לפניכן , אנשים חדשים , נופים חדשים ...ולרכוש בגרות נפשית , מהסוג של"ילד", בן 18 , ניצול 12 שנות לימוד במערכת החינוך - אין... אני רק מאד מקווה ששלום המדינה ואזרחיה , לא מופקד כרגע בידי "עדר" של פציפסטים שמשחקים ב"TO BE OR NOT TO BE " במקום להגן עלינו... מצטערת , כשצריך לירות - יורים , ולא מברברים , זה הרעיון המנחה מאחורי "צבא הגנה" .... <רציתם דמוקרטיה ? אז גם לי מותר להביע את דעתי ה"לא אופנתית"
>

AYELET1

New member
לא אופנתית, אבל כל מילה בסלע

ואהבתי את דברי הפטרוזיליה.

דמוקרטיה

גם אני לא רציתי לכתוב את דעתי אבל הנה היא בכ"ז: העלת שני טיעונים נפרדים, הראשון הוא שהצבא תרם לך, והשני הוא "שצריך לירות ולכן יורים". לגבי הטיעון הראשון, גם אני נתתי כמה שנים לצבא, וגם לי הוא תרם אי אלו דברים חשבים, להגיד שהוא תרם לי יותר מנגיד אם הייתי מסיים BA בגיל 21 כמו כל בחור אחר בעולם, או להבדיל אם הייתי מתנדב במשך אותו הזמן למד"א, קצת קשה להגיד (בעיקר בגלל שלא עשיתי אף אחד מהדברים האלה) אבל אני בספק גדול אם זה המצב. בקשר לטיעון השני שעליו בעצם הדיון, ומה אם אדם משוכנע בכל נימי נפשו, שלא חיבים לירות עכשיו?, שכל יריה רק גורמת לכך שיהיה פחות בטוח?, נכון עבור חלק מהאנשים במדינה (עוד סיבה שלא הזכרת שלא לשרת) השרות הצבאי הוא חובה על פי חוק, ואי שרות מהווה עבירה על החוק, אבל האם חברתית אין לבן אדם את הזכות המצפונית לסרב, ולשלם על כך מחיר?, האם בהכרח כל מי שבוחר שלא לשרת מטעמי מצפון הוא פחדן?, אולי הוא רואה את המציאות אחרת ממך?, אולי הוא רואה שכבר 27 שנים אנחנו יורים ויורים ויורים(כי כשחייבים לירות יורים כאמור) וניהיה פחות ופחות ופחות בטוח ללכת ברחוב?, ואולי, וזה קשור לשנות השישים, מי שמנהל את חינו הם לא " "עדר" של פציפסטים שמשחקים ב"TO BE OR NOT TO BE " במקום להגן עלינו..." אלא אדוני המלחמה של בוב דילן?, אלה שבנו את הלהביור והמציאו את הנפלאם, ורק רוצים לנסות כלים על חשבוננו? רצית דמוקרטיה, אז אולי תכבדי גם את הרצון של האחר לחשוב אחרת? וסליחה מראש על הניסוח הקצת חריף

ניבלוגים...

אני מסכימה איתך בקשר ל"לירות"...אבל כמו שהזכרתי בהודעתי הקודמת,יש עוד הרבה צורות בהן אפשר לשרת בצה"ל מבלי להגיע למצב בו תאלץ לירות באזרחים,להיות חלק ממערכת הכיבוש (אני יודעת שכל שותפות כחלק מצהל היא שותפות לכיבוש,אבל זה הרע במיעוטו) או לעשות פעולות א-מוסריות שאתה מתנגד להן,ועל כן השתמטות מלאה משירות בכל אופן שהוא בצה"ל היא קצת התחמקות,לדעתי. כשיש סירוב,אז זהו סירוב,לא משנה כבר הסיבה. בין אם זה חרדים,סרבני מצפון, אנשים עם נטיות אובדניות ועוד...יש עובדות בשטח-והן שהם לא מתגייסים. נכון,יש לך הזכות לסרב ולשלם את המחיר על אי-ציות לחוק. אבל לא עדיף לתרום בצורות אחרות (אפילו שירות לאומי)? ואני חושבת,שאם אני משתמטת,אינני יכולה להיות חלק ממערכת חברתית\מפלגה אשר תובעת גיוס לחרדים,ערביי ישראל או כל פלג באוכלוסיה שלא משרת כיום,כי זו סתירה רעיונית. שיהיה כבר שלום טלטול

גלי®

New member
ניב´ יקר , מכבדת את זכותו של האחר

לחשוב אחרת , מתנגדת למיסיונריות מכל סוג שהוא , במיוחד כזו שקוראת לעבור על חוקי המדינה ולכופפם לכיוונים שנוחים לאנשים מסוימים ... למשל , אני לא נכנסת לליגת הכדורגל , ומחליטה שמעכשיו , במקום כדורגל , ישחקו שם כדורסל...נכנסתי ? אני מקבלת עלי את הכללים של המשחק שאותו משחקים ... לא מקובל עלי ? אני תמיד יכולה לעזוב.... יש פרופיל 21 , ומי שלא רוצה , שלא יתגייס... אבל שלא יתפלא אח"כ , שיש "מחיר" שהוא צריך לשלם... {האמת היא , שיש אנשים שלדעתי עדיף היה שלא לגייס , כי בנוסף על כך שאין להם מה לתרום למערכת הצבאית באופן אישי , הם גם עלולים לגרום דה - מורליזציה של האחרים..} אני מרגישה חוסר נוחות גדולה לדעת , שמי שמגן עלי עלול להחליט שלא לירות , גם אם זה מה שהוא אמור לעשות באותו הרגע , כי הוא משתמש בזכותו להיות "אדם שחושב ומרגיש" , שלא בזמן ה"נכון" ....מותר לי להרגיש את חוסר הבטחון הזה , או שגם זה מפריע (דמוקרטית) למישהו ?

קודם כל ../images/Emo24.gif

זה הרי לא פורום אקטואליה או משהו מעיק כזה...
בסך הכל מעצבנת אותי המילה "משתמט", אני לא חושב שמי שמקשיב לקול המצפון שלו הוא משתמט, אולי זה משהוא אישי, לי אישית לא היה את האומץ להשתמט (לדעתי צריך יותר אומץ ללכת נגד צו החברה, ולא ללכת לצבא מאשר לשרת בחי"ר), ואני כאמור מאוד מעריך את מי שעושה זאת, יחד עם זאת כל עוד זה החוק במדינה, אני חושב שמי שעושה זאת צריך לקבל את עונש כמו שאומר החוק, גם זאת אחרי הכל דמוקרטיה. ובכל מקרה, כיף לקרוא את ההודעות שלך ושוב

גלי®

New member
ניבוש ... ../images/Emo24.gif אין לי בעיה גם עם

אקטואליה ... הפורום הזה סופג כמעט הכל ...
זוכר את השרשור שהיה לנו על "היפים" אמיתיים ועל כאלו שתפסו טרמפ (ממניעים אגואיסטיים שלהם ) על התנועות האלו ? זו בדיוק הבעיה ... על כל אחד שהוא באמת "כזה" , יש 30 שלא בז.. שלהם לתרום 3 שנים לצבא , כי יש להם משהו טוב יותר לעשות עם הזמן , כי L.A , (או B.A) מחכה להם , כי הם פוחדים , כי הם לא פריירים , כי (נו , חסרות סיבות ? ).... {וכמו שאמר מישהו חכם (לא זוכרת בדיוק מי ....): "קומוניזם זה דבר נפלא , רק חבל שאי אפשר לישם אותו על בני אדם..." והקשר ? פציפיזם זה דבר נהדר , חבל שבמצבנו , אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו אותו ..." }

ניבוש עוד לא קראו לי

אבל כל עוד לא נגיע לניבה זה בסדר.
אני מסכים איתך שאנחנו לא יוכלים להרשות לעצמנו פאצפיזם, אנחנו גם לא יכולים להרשות לעצמנו את המילטריזם הדי משתולל שיש לנו עכשיו, ובכל זאת הוא קיים. אני לא מסתכל על סרוב לשרת כעל משהו פאצפיסטי אגב, לדעתי זו דרך מחאה ברוח התנועה נגד המלחמה של שנות השישים, וכול עוד היא נועדה בכדי לזעזע ולהראות אופציות אחרות, אני די בעדה, פאצפיזם אמיתי, הוא דבר מאוד מאוד נדיר בחברה שלנו, יש מי שיגיד שטוב שכך, ויש מי שיגיד שחבל אבל זה המצב, בס"הכ נראה לי שאם מחר טנקים סורים יחתו את הגבול, כולם, סרבנים ומתחמקים כולם יעלו על מדים ויתגייסו (מה שפציפיסט אמיתי לא יעשה). אלא שמתחמקים משרות, לא עושים זאת באמצעות סרבנות, אלא באמצעות הורדת פרופיל, וזו אכן פחדנות או אנוכיות לשמה.

Creamy Weather

New member
קצת מבהיל אותי להגיב, אבל..

אני חתומה גאה על מכתב השמיניסטים. כן, כן, אני מאותם הפצפיסטים יפי הנפש, אם מוצחן בעיניכם ואם לא. יש לי עוד שלוש שנים עד שאדרש לגיוס בעצם, אבל כשיגיע הרגע, אני אסרב בכבוד לשרת בצבא, ויש לי סיבות- קודם כל, אני לעולם לא אשייך את עצמי לגוף צבאי כלשהו. לא צה"ל, לא הצבא האמריקאי, הגרוזיני, וכו´. והעקרון של גוף שבו אנשים לבושים במדים, מדורגים בדרגות ומשתמשים בנשק מאוד לא מתאים לי. מעבר לזה, אני מסרבת לשרת בצה"ל- כגוף צבאי כובש, שמדכא את העם הפלסטיני ואת זכויותיו, ובעצם כך מדכא את כל יושבי ישראל על דתם ועדתם. ההיפיות שלי התחילה ותמיד תחזור להכרה שלי בחיים כערך עליון. חיים של כל אחד. כן כן, חיים יותר חשובים לי מאדמות, יותר חשובים לי מציונות, יותר חשובים לי מכבוד, ויותר חשובים מהמושג הנעלה "מדינת ישראל" אני לא אקריב את חיי למען המדינה, ובטח שלא אקריב את חייהם של אנשים אחרים למענה. אני לא מפרידה בין "סוגים של מלחמות"- אין מלחמה צודקת, והמלחמה שאנחנו עומדים בפניה כיום היא לא יותר חכמה ממלחמת ויאטנם. עם הבגדים שלי, עם הפרחים, האהבה והשירים, אני היפית לנצח שלום ואהבה -טומימיה המכושפת-

TheDUKE

New member
סוף סוף מישהו מבין אותי...

אומנם אין לי בעיה להשתמש בנשק, בתור תחביב נקרא לזה... זה נחמד לירות ולראות את רמת הכישרון שלך במטווח, אבל לירות על אנשים זה לא נראה לי בכלל! המדינה למען האמת לא מעניינת אותי, אז תקראו לי סוציומט, אגואיסט או כל דבר אחר, זה לא מזיז לי. מבחינתי קודם אני מטפל בבעיות האישיות שלי ואז אם ישאר זמן וכוח לבעיות אחרים, מה הטעם להתחיל להפגין נוכחות ארצית אם בבית שוררת מלחמה? עוד רעיון שאני ממש ממש ממש לא אוהב זה ההררכיה וכל המשתמע (דיקטטורה לדעתי) לסיכום, במדינה דמוקרטית חל חוק לגיוס חובה... זה לא טיפשי?

קרימי...

באופן עקרוני אני מסכימה עם דברייך הכתובים כאן. חיי אדם (או כל ייצור אחר שמסוגל לחוש) חשובים יותר מאדמות,מרעיונות,מכבוד וכו´. צה"ל אכן מדכא את העם הפלסטיני. הרי קל להאשים את צה"ל ואת מדיניות צה"ל. אולם, זה אחד הדברים (ואינני מצדיקה!!) שקורים במדינה\חברה מיליטנטית. ישנם כל כך הרבה סממנים מיליטנטיים בחברה הישראלית שחלקם חדורים בתודעתינו מבלי שנשים לב לכך- מחנכים אותנו,הבנות,להתאהב בחיילים ומציגים אותם כשיא הגבריות,כותבים עליהם ואליהם אלפי שירים. לכל ילד בגיל שלוש קוראים "גברררר" (פיכס,חרא של ביטוי!!!!), הילדים משחקים ברובים,חרבות,צבא ומלחמות. בפורים מתחפשים לחיילים,נינג´ות וכד´. לוקחים את הילדים ל"סיבוב" בג´יפ של אבא מהצבא,נוסעים למוזיאוני טנקים,והכל שברקע מתנוסס לו בחדווה דגל ישראל. מזעזע ועצוב שזו החברה שאנו חיים בה. אולם לנו,כנוער יש האפשרות לשנות את זה. והרשי לי לומר,שכל שינוי חייב להתחיל מנקודה ריאלית,כי רק ככה ניתן לסחוף אליו מספיק אנשים ולהנחיל אותו,בתקווה לישראל שונה,לחברה אחרת,פחות אלימה ולא-הומנית. אני לא ממש אוהבת את המושג "למען המדינה". אעדיף להשתמש במושג "למען אזרחי המדינה\למען הפרט". וריאליזם,לפחות במצב הנוכחי,במישור הצבאי שלו,קשור לעימות הישראלי-פלסטיני. לא כל פעולות צה"ל הן מלחמה באזרחים. ישנן פעילויות מבורכות של מלחמה בטרור. ברגע שתסרבי לשרת בצבא, את גם מסרבת להלחם בטרור. השינוי בתפיסה המהותית של מטרות צהל צריך לבוא מלמעלה. ולמעלה אפשר להגיע רק כשמטפסים מלמטה. ברגע שממשלתינו תבין שהכיבוש הוא חולי,הוא מצב אשר לא רק שהוא מדכא אזרחים פלסטינים, אלא גם מערער את הבטחון ואת הכלכלה הישראלית(מרצ יכולה לעזור לה להבין את זה
) יהיה אפשר להפסיק את נוכחות צהל בשטחים. יש דברים בצהל שאני לא מסכימה איתם-מורות חיילות,אשר מלמדות תלמידים כשהן לבושות במדים-זו מעין שערוריה,כי זה שוב מציג את החייל כמושא הערצה, כמו גם מדיניות ישראל בשטחים (שלרבות נכפית על צהל מתוקף היותו הצבא הישראלי),אבל כל אלו לא יובילו אותי לסירוב מגיוס. ברגע שלא תתגייסי-את ועוד רבים כמוך-את בעצם סותרת את אחת האמונות שהצגת בהודעתך-אמרת,שחיי אדם חשובים מכל ולא תקריבי אותם למען המדינה,כבוד או רעיונות אחרים-ובכן,בכך שמספר החיילים המשרתים בכל חיל כלשהו בצהל יקטן,כך יהיה קשה יותר לדאוג לביטחונם של אזרחי ישראל. וחבל שכך-כי אז זו הקרבת חיי אדם למען האידיאולוגיה שלך. ועוד דבר-ציונות כלל לא קשורה לצהל. לפחות לא מבחינתי. ציונות הוא מושג שניתן להגדיר אותו בכל כך הרבה צורות שהן אישיות כלפי כל אחד. נכון,יש מפלגות כמו חירות,שרואות את הצבא,הכח ואת ישראל השלמה כציונות,אבל הן מיעוט. בעיני,גם תשלום מיסים הוא ציונות. גם דאגה לבטחונם של אזרחי מדינתי היא ציונות (שוב-מלחמה בטרור ולא בעם הפלסטיני במטרה להשגת ביטחון). כמו כן המושג ציונות בא מהמלה ציון-ולכן,לפחות בעיני, גם מאבקם של הפלסטינים הוא ציונות-כי ירושליים קדושה לעם המוסלמי כמו שהיא קדושה לנו. וכאשר את אומרת שאת עם בגדייך,עם הפרחים ועם האהבה,עד כמה שזה נחמד,כיף ומלא בחדוות נעורים ותקווה-זוהי אוטופיה לא ריאליסטית במצב הנוכחי,וחבל שכך. קודה למחשבה-אפילו מוסיקת המחאה של שנות השישים נוצרה כתוצאה ממלחמה (ולא,המלחמה ההיא לא היתה צודקת-מלחמה בטרור היא בהחלט מוצדקת). שלך,בכבוד לדעותייך אך עם הרבה ביקורת, טלטול נ.ב. אף פעם אל תיבהלי להגיב כאן,אנחנו מוכנים לשמוע דעתו של כל אחד,בין אם היא מוצאת חן בעיננו או לא "אני מתנגד לדעתך אבל אהרג על זכותך להביע אותה" משפט יפה. ואל תפסיקי לקוות ! :)

דיון מעניין

רק תיקון אחד קטן, המשפט בסוף צריך להיות: "אני מתנגד לדעתך אבל מוכן לההרג בהגנה על זכותך להביע אותה", לצורך העניין, אני רוצה לצטט גם את מהטמאה גאנדי שאמר:" הם (הבריטים) יכולים לאסור אותי, לענות אותי, לבודד אותי, הם אפילו יכולים להרוג אותי, אבל אין שום דבר שהם יכולים לעשות, שיגרום לי להרוג אותם, ברגע שעשה את זה, הם ניצחו". עכשיו אני ראיליסט כמו כל אחד אחר, ואני יודע איפה אני חי, ומכיר היטב את המציאות ואת ההיסטוריה, ועוד אף אחד לא הצליח לשכנע אותי שהאופציה הצבאית היא אכן כורח המציאות, כולם מתיחסים לזה כאל אקסיומה, כאילו יש מי שמתעלם מכך ומוכן לא לסייע במאבק הזה, ויש מי שמשתתף במאבק הזה באופן פעיל (ועל כן תורם לחברה). מעבר לזה, בחברה דמוקרטית, יש חובה (או שמא זו זכות?) לכל אזרח לפעול למען החברה, אבל אין לחברה זכות לחייב אזרח לעשות זאת, וודאי שאין לה את הזכות לומר לו איך לתרום. הזכות לסרב בצבא היא זכות יסוד של אזרח במדינה דמוקרטית ומעוגנת במספר אמנות בינלאומיות שמדינת ישראל חתומה עליהם, ומשום מה בארץ זה נראה כמו פעולה של חייזר שנחת הרגע מהשמיים.

אוקיי בקשר לאקסיומה...

נכון,בישראל מתיחסים כאקסיומה להגנה כשקולה לשירות בצה"ל. אולם בעיני,יש עוד אלף דרכים וסעיפים דרכם אפשר להלחם בטרור (כמו גם לתרום לחברה). גם לקיחת חלק במערכת הסברה ישראלית,בחינוך ברשות הפלסטינית ועוד,הן דרכים למלחמה בטרור,כך שעל אף שהמושג מלחמה מתקשר לאנשים אוטומטית לצבא-זה לא תמיד ככה,לפחות לא בעיני. אגב-אדם שעושה שירות לאומי לא ייחשב בעיני פחות מאדם שעשה צבא,לא משנה באיזה חיל ומה היה תפקידו,נעלה ומסוכן ככל שיהיה. גם אדם שפעל כל חייו למען מטרה,והיה מוכן להקריב אינטרסים שלו למענה,אך לא שירת בצבא,יהיה מוערך בעיניי. אולם מרתיח אותי סוג האנשים שמשתמט (כאן אני דוקא כן בוחרת להשתמש במלה הזו) מתירוצים שונים, שעל גביהם הוא בונה דמגוגיות וזורק ססמאות ללא ביסוס, או מוחה על היעדר חופש בצבא-ועל כן לא מתגייס. אם יש מאחורי מעשיך רעיון-עמוד מאחוריו ודבוק בו-לא רק כשזה נוח,אלא כל חייך,וקח בו חלק אקטיבי. ומעטים סרבני המצפון שאכן עושים כך. אבסורד לומר,אך למראית עין,החרדים שמשתמטים מסיבת לימוד התורה,אכן עוסקים בה כל חייהם (למראית עין,כי גם כאן מעטים אלו שחזרו בתשובה מטעמי אמונה ולא מטעמי נוחות). אכן,למדינה אין זכות להכריח אותי לתרום לחברה,אבל יש לה דרכים להקנות את צורת החשיבה הזו, בחינוך למעורבות, רוח ההתנדבות,יושר וגיבוש עקרונות שאותו אדם פרטי מאמין בהם-בחינוך מגיל הגן,כלה בבית הספר,בחברה סביב,בדוגמא אישית של אנשי ציבור ועוד. הנה,למשל אזרחי מדינת ישראל המאמינים בישראל השלמה,מתגייסים לצה"ל כדי לשרת אמונתם זו. אף על פי שאני לא מסכימה איתם,וחושבת שמעשיהם בשטחים (כולל מתן פקודות לא חוקיות בעליל) הם מתועבים,אני עדיין מכבדת אותם כי הם עומדים מאחורי הדברים שלהם. מקווה שהבהרתי את עמדתי, טלטול

טומ מותקית ../images/Emo142.gif

היפיות אינה דבר השמ תמיד את חייכ כערכ עליונ, אבל זה לא הנושא נכונ אנחנו חארות...מדינה שמצהירה על עצמה בתור מדינה מתקדמת,פתוחה או מבינה עדיינ שולטת בעמ אחר הבחירה הזאת היא שלנו למרות שאת ואני ועוד אנשימ לא מסכימימ איתה, אכ זאת אינה סיבה להשתמט מהצבא, כי למרות שאנחנו לא בסדר גמ חלק מהפלסטינאימ לא בסדר ומבצעימ פיגועימ ופוגעימ בחיילימ שמוצבימ כדי להגנ עלי ועליכ בגיל 14 לפחות אני יודעת שהדמ של החיילימ הוא בגלל מדינה בגלל חלקת אדמה ששני עמימ רבימ עליה יקח למנהיגימ שלנו ולאנשימ להבינ שאינתיפאדה אינה הפתרונ אבל בשלב זה אי אפשר להשתמט למרות כל הרצונ לשלומ כל הרצונ להבנה בינ העמימ כל הרצונ לא לשעבד את הגופ התור שלי ושלכ להגנ על הארצ שלנו כנראה יגיע ואמ הוא יגיע זאת החובה שלנו להגנ על המשפחות שלנו. אולי אולי המלחמה של ויאטנמ דומה וכנ כל מלחמה גרועה אבל כרגע לכולנו יש חובה להתגייס להגנ על החיימ שלנו את אומרת שהאדמה לא חשובה לכ אז תתגייסי בשביל להגנ על העולמ שיקר לכ כל ככ החברימ,המשפחה,האנשימ. ההווי ההיפי יכול לעזור פה אבל הוא יצטרכ ללכת דרכ הממשלה לא נגדה. תחשבי על עוד דבר להיפימ הייתה אפשרות להתנגד אותמ לא התקיפו אישית, במדינת ישראל האינתיפאדה מאיימת עלינו ועל הפלסתינאימ שני הצדדימ מפסידימ במלחמה אבל כל זה למרות שהלב אומר לא להתגייס לא מבטל את החובה שלנו להגנ על המשפחות שלנו ועל החיילימ שהגנו עלינו... על תעלבי ממה שאמרתי לכ אני תמיד מתה עליכ דפנה

למעלה