חיי זוגיות באירופה

אספרסו2

New member
הומור שחור בצד,

התאבדות מקצועית מצד רופא שלמד ברומניה
לחשוב שהתואר שלו שווה ערך לתואר מאוניברסיטה גרמנית.

מי שהולך ללמוד במוסדות מזרח אירופאיים,מחפש חיים קלים
ובהתאם המשקל הסגולי של התואר שאותו רכש,תרתיי משמע.

יעלי9

New member
זה בסדר

אבל למה מי שאינו אזרח ולמד באירופה צריך לעבור בחינת רישוי?
ברור שהוא צריך להוציא אשרת עבודה אבל למה צריך לעבור בירור מקצועי?

בקר12

New member
לא נואשת עוד מלחפש הגיון אצל הבריטים?

טוב, אז אם התעקשת קוראים לזה גילדה מקצועית או כפי שכתבת מקשים על מי שאפשר ובריסל לא מגינה עליו

יעלי9

New member

אופיר 74

New member
אם

יש לי דיפלומה מרומניה , ואזרחות רומנית. אני יכול לעבוד באנגליה ללא בחינת רישוי?

יעלי9

New member
אם אתה רוצה לברר פרטים קונקרטים

המקום להתחיל את הברור הוא באתר של הGMC
זה הגוף שאחראי על רישוי רופאים בבריטניה ואצלו תצטרך להירשם
יש שם שאלון אינטראקטיבי לברור האפשרויות שלך:
http://www.gmc-uk.org/doctors/applications.asp

לפי האתר, אם התחלת את לימודך אחרי 1.1.2007 אז אתה זכאי. הלכתי גם לקרוא את לשון התקנון האירופאי (כיפק היי לי) ורציתי להוסיף שע"מ שתוכל להיקרא general practitioner - אתה צריך מרומניה תואר מומחה ברפואת משפחה.
האמת, אני לא מבינה מספיק במערכת הבריטית כדי להבין באיזה תפקיד תוכל לעסוק אם אין לך שום מומחיות.

hadasa81

New member
בדיוק מה שאני חשבתי...

בעיניי אל תחשוב על זה בכלל מקווה מאוד שתמצא את האהבה שלך בקרוב ובטוח שהדברים יסתדרו בכל מקרה

Reut Mor

New member
תחושה מוכרת..

אני כבר המון זמן רוצה, חולמת וכבר מתחילה לתכנן את המעבר שלי לחו"ל.
יש לי אזרחות צרפתית. תחילה בדקתי על אוסטרליה וקנדה אבל זה כלכך ארוך ומסורבל שכבר עדיף להשתמש באזרחות ופשוט להיכנס.
ככל שעובר הזמן גם אני מתלבטת בנושא הזוגיות, מצד אחד ממש מתחשק לי לעבור ולמצוא מישהו שם.. מצד שני.. לא קל בכלל לעבור לבד, יש תחושת בדידות כזו ואני חוששת שבגללה אני אקפל את עצמי ואחזור..
מצד שלישי, כל בחור שהייתי איתו באיזשהו קשר והודעתי לו על הרצון שלי לעזוב, נתקף בהלה ולא היה מוכן לשמוע על כך...
בקיצור, מצב לא פשוט. בכלל. אני עדיין מחפשת אבל מתחילה להבין שאולי זה לא יקרה ומשתדלת לומר לעצמי שזה לא מה שיעצור אותי מלהגשים את עצמי ואת החלום שלי... עם כל הקושי הכרוך..

האמת? מבינה אותך מחד

אבל לא הייתי שוברת את הראש מצד שני. מוצאים איפה שהכי לא מחפשים (קלישאות, קלישאות). השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא מה כרגע יותר חשוב לך - למצוא זוגיות או לעבור לגור בחו"ל. נראה לי שברגע שתחליטי עם עצמך על סדר העדיפויות שלך, יהיה לך קל יותר עם האופציה בעדיפות ב'.

Reut Mor

New member
מסכימה איתך..

באופן עקרוני, כוללני ואובייקטיבי אני בהחלט יכולה ומסוגלת לקבל החלטה.
לצערי בגלל מי שאני והמקום בו אני נמצאת בחיי (הפיזי והמנטלי), נכנסים כלכך הרבה שיקולים נוספים, ועל כל יתרון יש עוד חיסרון ולהיפך.
נכון שאני צריכה ללכת לפי הלב (קלישאה,קלישאה), אבל זה בהחלט לא פשוט...
תודה על העצה !

למעלה