חיי הנישואין בחסידות גור (וכל מה שמסביב)

לא צריך להגזים

בין אם הוא נמנה על הלומדים באמת ובין אם הוא רק מעביר כרטיס הוא סובל, לימוד תורה לרוב האנשים אינו כזה שוס גדול (בהזדמנות אכתוב על זה את דעתי המפורטת) ואם הוא מעביר את זמנו בבטלה גם זה לא תענוג גדול, אני מניח שבכל בן אדם קיים איזשהוא יצר עשיה המפריע לו להתענג מבטלה אין סופית.

שראליס

New member
הכתבה לא משקף כל כך דוקא גור

אני לא חסיד גור והכתבה מתאים כמעט לגמרי לחסידות שלי ואני חושב שלאו דוקא חסידות שלי אלא רוב המיינסטרים של חסידות ועדיין יש הבדל גדול בין גור לשאר חסידות והיא הקומנדטים שיש להם קונטרול על הזוגיות וזה עיקר החילוק והכתבה לא משקף את זה כל כך

ברצינות?

אצלכם בחסידות אם האשה אומרת שלום מדי נחמד הבעל יבהל? אסור לישון בחדר שינה בצהרים? לא יוצאים לרחוב ביחד עם האשה?

שראליס

New member
א- זה סיפור זה לא תקנה ואני יכול לראות שזה

יקרה אצלינו ובסלונים ותו''א ואולי וויזניץ ב-בכתבה לא נזכר שאסור לישן שינת צהרים ולא ידעתי זה וזה אכן קיצוני ביותר ג-לא יוצאים אצלינו ביחד רשמית אבל זה עיקר החילוק בגור זה חוק ולא יעבור ובשאר מקומות כל אילו הם לא תקנות שיש לעם תוקף אלא ענינים

תקופות ארוכות מחיי גרתי בסמוך לוויז'ניץ

שם זה לא קורה. כולם שם הולכים עם נשותיהם ביחד ברחוב. אין לי מושג מה קורה בתוך ביתם, אבל יש לי מושג מה הם עושים ברחובה של עיר. הם הולכים יחדיו, ובגור לא.

אצל אחיו במונסי יש יותר סגירות

מעניין אם מישהו יכול להעלות את התקנות של העיירה גיבערס שהבנתי שהן אפילו עוקפות את אלה של ניו סקוויר. אבל ההתנהלות המשפחתית עם האשה גם שם לא מגיע לגישה הגורית שכוללת תיעוב וסלידה.

אני רואה שוב ושוב

שאין לך מושג אמיתי מה קורה בגור. אני מציע לך לקרוא שוב לעומק את הכתבה שהפנית אליה. זה התיאור הכי מדויק שקראתי אי פעם על גור.

יש לי חברים ומשפחה גוראים

ומהתרשמותי האישית - חוששני שהתיאור העובדתי של איינפלד בבלוגה - על כל הפופוליזם שבו - קרוב יותר למציאות מהתיאור שבכתבה (אם כי התובנות שמציעה הכתבה מוצדקות יותר).

בכתבה לא מופיע תיאור עובדתי שונה ממה שכותבת

איינפלד. ההבדל הוא בעיקר בפרשנות וביצירת תמונה כאילו רוב הנשים סובלות שם. תיאור של תיעוב וסלידה זה פרשנות ולא עובדות מוכחות.

ממש לא נכון

לדוגמה - אין אף תיאור בכתבה על אופי קיום יחסי המין, על העירוב המוחלט של המדריך בפרטי הפרטים שלהם ועוד הרבה דברים שלפחות נשמעים חמורים הרבה יותר ממה שמצויין בה.

אגס 10

New member
הכתבה בעיקרה מתייחסת למחקר של וסרמן

הכתבה השבוע בעיקרה מתייחסת למחקר של וסרמן שבחנה את הסיבות לכך ומנסה (באהדה לא מוסתרת)להסביר את הגישה של אלו שתומכים בזה וכן רוצים לחיות את החיים האלו אני מניח שבכתבה הבאה יהיו גם את הצדדים האחרים שוסרמן או שהעדיפה שלא לחקור אותם בגלל אהדתה,או שהחליטה להתמקד בהסבר של אלו שתומכים והבנתם.

אני לא מתלונן על הכתבה

רק הבאתי ליפה נפש כמה דוגמאות, שמסבירות את הטענה שלי לפיה הכתבה השמיטה חלק מהעובדות הרלוונטיות.

שראליס

New member
זהו מה שכתבתי לעיל

אני יודע שבגור לא נותנים לחיות מבחינת מין וגרוע הרבה משאר אבל בכתבה לא מתואר מה היא ההבדל בין גור לשאר חסידות חוץ מזה שהם לא הולכים בשוק ביחד וזה לא העיקר

לכבודך אדייק יותר

לא מופיע תיאור סותר את מה שכותבת איינפלד. נכון שאין תיאור של אופן קיום יחסיהמין, אני מאמין שזה יהיה בחלק ב. דברים חמורים? זה כבר הפרשנות. אתה יכול לראות בכתבה שההתיעצות עם המדריך נעשית בדרך רמז, מדברים על הכל ולא אומרים כלום. מה שהמדריך שומע הוא עד כמה האשה או האברך מסוגלים להתמודד עם תקנות אלו ואחרות ומתאים להם את ההוראות. אני שמעתי מהרבה גורים את ההוראות שקיבלו ואין להם דמיון בכלל למה שמנסים לצייר. הם מקיימים יחסים 3-4 פעמים בשבוע ומתנשקים בהוראת המדריך. התקנות הן המלצה והנחייה למה צריך לשאוף, והיו מיושמות הרבה יותר לפני 20 -30 שנה.

האנשים שפירטת

שייכים ל10 עד 20 אחוזים שציינתי. הם מקבלים 'היתר' לקיים יחסי מין ללא הגבלה של מספר פעמים בחודש, (זוהי ההקלה הראשונה בסדר העדיפיות) וחלק מהם, ורק חלק מהם, מקבלים גם הקלות לקיים יחסי מין נורמטיביים (בעירום, ולקיים יחסי מין הכוללים מגע) אבל גם לאותם אלו שתיארו בפניך את חיי המין הלא מוגבלים [עלאק] שלהם. אני מזמין אותך לשאול אותם האם הם רשאים לחבק את בת הזוג שלהם ביום-יום. נניח אם קרה משהו נורא והיא נורא צריכה חיבוק. צר לי לומר לך מראש את התשובה, אבל אסור להם. זה "איסור דאורייתא" מבחינתם. ועוד דבר. אתה כותב כי "אני שמעתי מהרבה גורים את ההוראות שקיבלו ואין להם דמיון בכלל למה שמנסים לצייר." כדאי שתפרט מה ההדרכות שהם קיבלו, כי אני פרטתי את הידוע לי, ולפני שאתה מכחיש את דברי בא נבסס אותם עובדתית. ---- חסידי גור מנסים לאכול את החבית ולהשאיר אותה שלמה. הם סרסו את כל החסידים שלהם באכזריות לא מתקבלת על הדעת, אבל הם לא מוכנים להודות בכך כלפי חוץ, הנוהגים הם סוד כמוס, והם מתכחשים לכך בדרכים מכעיסות ממש. אז בבקשה, ניק "יפה נפש10", כל עוד אתה לא חולק מטרות נאלחות של חסידי גור, נא על תהיה שופר לדיס אינפורמציה שלהם ללא אחריות.

אכן התיאור לא סותר, הוא רק חסר מאד

ואכן - "חמורים" התייחס לדעתו של הקורא הממוצע של הכתבה ולא לתכונה אובייקטיבית כלשהי. לגבי מה שקורה בתכלס אני מכיר דעות שונות בקיצוניות, ושלך נוספה לרשימה.

moshe010

New member
אבל זה לא ההבדל המהותי בין גור לשאר חסידויות

רוב הדברים שכתובים בכתבה תקפים ברוב החסידויות אי העברה של חפצים גם בימי טוהר, אי קריאה בשם הפרטי, לא מדברים עם גיסות, לא מסתכלים על נשים ומשפילים את המבט, הכנה של הבחור רק סמוך מאוד לחתונה יום או יומיים לפני תפיסה שמיניות זה רע, הנחיות לגבי תדירות יחסיים אישיים. לעומת זאת רוב הדברים שהם שונים באמת לא כתוב בכתבה התדירות של קיום המין ההפסקה של אחרי הלידה אופן קיום יחסי המין והעיקר השליטה של הקומנדט עליהם

ברוב החסידויות לא מעבירים ולא קוראים בשם??

אפשר אולי פירוט של החסידויות האלו? אני מעולם לא שמעתי על חסידות חוץ מגור שנוהגים כך.

moshe010

New member
אני לא יודע אם כולם בחסידויות האלה נוהגים כך

אבל אני מכיר אישית אנשים שנוהגים כך , לפחות מ 7 חסידויות שונות (חוץ מגור וסלאנים) לא קטנות

למעלה