חיי המוסלמים

sela v

New member
חיי המוסלמים

כמו שמסורתי כבר הזכיר פה, אז אני לא מתגורר כרגע בארץ, וזה נותן לי את ההזדמנות לפגוש כל מיני אנשים, חלקם מוסלמים. שני סיפורים. אחד על בחורה מוסלמית ממוצא הודי שמתגוררת בדרום אפריקה, וחיה לתקופה קצרה בלונדון, סיפרה לי על אחותה שנכנסה להריון בגיל 19, והיא לא נשואה. היא סיפרה לי שהיה כעס מצד האח, אבל שההורים תומכים, למרות שהם קצת כועסים, ואני חשבתי שאם קורה כזה דבר ישר הורגים את הבת. סיפור שני היא על בחורה מוסלמית מבוסניה, שסיפרה לי שהיו לה שני חברים יהודים אנגלים, ושבגלל שהם לא רוצים להתחתן עם לא יהודיה בסוף זה לא הלך, ושלה לא אכפת. לא נשמע מוזר? חשבתי שאנו היהודים הם אלו שפתוחים, והמוסלמים הם פנאטים.

סתם, יש את הרושם שאתה חושב הפוך

כבר לא פעם הצהרת כאן מי באמת מכניסי אורחים ומי סתם לא סובלים זרים וסתם אוהבים לחיות בפאראנויות של השמדה.

כל הכבוד סלע על זה שאתה מוכן

להתערות עם "האויב". נשמעים ספורים מאד מעניינים. אז האויב לא כל כך נורא מסתבר.

sela v

New member
אני לא רואה בהם אוייב

אני יודע שזה לא קל לשבור את המחסומים, ולהתחיל לדבר. יש לי ידידה (ממדינת ערב), שסיפרה לי כמה היה לה קשה ליצור איתי קשר בהתחלה, והיא עשתה את זה רק מסקרנות. היא עדיין דרך אגב מפחדת לספר את זה שהיא בקשר איתי למשפחתה, ולכמה מחבריה.

סלחו לי שבזמן האחרון אני רושמת

משפטים כל כך קצרים. לפני כמה שבועות ראיתי את הסרט "אוייב בשער" על חייו של וסילי זאייצב. צלף רוסי בתקופה של קרב סטאלינגרד. סרט טוב ודי מהימן. כזכור המלחמה התנהלה בין אוכלוסייה אזרחית. סרט קשה שמשאיר אותך בהלם במהלכו. מעולם לא אהבתי סרטי מלחמה. איכשהו יכולתי לראות סרטים קשים אבל עד גבול מסוים. לא חוויתי מלחמה אמיתית. (להוציא מלחמת המפרץ הראשונה שזכורה לי כחוויה מאד נחמדה. הייתי בכיתה ז' וזה היה בבחינת גיבוש משפחתי לישון בחדר אחד) ובכל זאת, היו הרוגים במלחמה ההיא ואנשים נפגעו (יש מישהו שהזריק לעצמו אטרופין בטעות?). אני מאמינה שאין אף אדם שמעוניין להתנדב להשתתף בטראומה לא משנה מאיזה סוג. לכן, אני לא מבינה את כל האנשים שעוסקים כל הזמן במריבות ולחפש מי צודק ומי טועה. ובינתיים, כולנו נפגעים. אם לא גופנית אז נפשית, כלכלית...

אישלום

New member
אין כמו פתיחות כדי לראות את האמת

לצערי, בכל מה שנוגע לממסד, האסלם הוכיח עצמו כקיצוני במיוחד. הסכסוך במזרח התיכון מביא לידי ביטוי את הקיצוניות הזאת, ועם זאת אנחנו עדים לה גם בקשמיר, באפגניסטן, באירן, ובכל מקום שבו האסלם צובר כוח של ממש. לא שאני חושב שהממסד היהודי דתי הוא מתון... בסיכומו של דבר ממסדים דתיים הם מקור של צרות בכל הזמנים, ומוטב היה בלעדיהם.

כן אה?

אם רק הצלבנים הנאצים והאפיפיור שלהם היטלר לא היו עולים לשלטון בגרמניה...

ושלא נשכח

את האנשי האינקויזיציה הקומוניסטית ובישופ סטאלין שהרגו מיליונים בשם האל...

5EDEN50

New member
אהבתי את העיקרון שלהדת היהודית

המוסלמית והנוצרית ואפילו את עקרונות הקומונזם אך הדרן של כולם היתה אלימה בלשון המעטה.

Azazel

New member
אכן, סיפור יפה.

סיפור יפה על הצלחת השלטון היוגוסלבי להשיג חברה חילונית, והרס החברה המסורתית, כנגד שימור של ערכים מסורתים מעוותים אצל רבים מיהודי הגולה. הרלוונטיות של הסיפור לדו-קיום בישראל גובלת באפסית.

sela v

New member
נכון סיפור יפה

אתה יודע מה קורה שם? חודשיים לפני כן ראיתי אוטובוס בירדן במלון שלנתי של אנשים עם חזות אירופאית, אבל אנשים כולן חובשות את כיסוי הראש, ונראה לי שהם היו בדרכם לסעודיה לחאג'.

למעלה