חיי הם גהנום

ocdGirl1

New member
חיי הם גהנום

תקופה שאני מנסה להתמודד.. עד שקרה לי משהו היום שמוטט הכל. פשוט מין רצון לבצע את המחשבות המדוברות.

אני מרגישה נורא גרוע, לא שקטה. האם אני מתחילה לבצע לפועל מה שחשבתי עליו? האם בתוך תוכי אני רוצחת מסוכנת שרק מחכה לתקוף? היום היה בי ממש רצון לתקוף ולבצע את אותם מעשים..

אני כלואה בתוך המחשבות שלי... מרגישה חרא בן אדם. אולי כדאי שפשוט יקחו אותי ויכלאו אותי במוסד סגור לפני שאבצע איזה שהיא פעולה... פוחדת למוות

מישהו הרגיש ככה?

ocdGirl1

New member
הסבר

זה לא שרציתי לבצע את אותן מחשבות.. אני יודעת שזה אסור ובחיים לא פגעתי בזבוב. המחשבות הן נוראיות... כמו בסרט אימה.. כאילו יש לי אובססיה לפגוע... דחף או רצון או לא יודעת מה. אם אקשיב לזה יום אחד? אם יום אחד לא אהיה חזקה כמו היום?

אני פוחדת למוות... באמת. היום הייתה לי חרדה בדרגה 80. אני חושבת שבאמת אני מסוכנת... אולי באמת צריכים לכלוא אותי או משהו בגלל זה... מפחיד....

קטקטית35

New member
מוטו:המחשבות הן לא את

המחשבות הן חלק מהמנגנון של ההפרעה שנועד לגרום לך להרגיש אחריות יתר ורגשי אשמה. הן לא את. פרט קטן שכדאי לדעת: במוח של כל אדם, אפילו האינטיליגנטי ביותר, עוברות מחשבות סרק, כלומר כאלו שהן לא הגיוניות או חסרות תוחלת. מחשבות מגיות, מחשבות על פגיעה באחרים וכו' הן דוגמאות למחשבות סרק כאלה. חלק מההתמודדות והניצחון מול האוסידי הוא להבין שאת גם לא יכולה לשלוט בהן, הן יצוצו וייעלמו איך שבא להן, ונוכחותן ממש לא מעידה על כך שאת אדם רע או רוצחת או משוגעת. להיפך, עצם העובדה שהן מעוררות בך כל כך הרבה חרדה וגועל מעידות שאת אדם טוב ושאת ממש לא רוצה לעשות את זה. קוראים לזה בשפה המקצועית אגודיסטוניות. את שווה הרבה יותר מכל המחשבות האלה. מרכז העבודה שלך הוא לא להילחם בהם או לדאוג מה זה אומר עלייך, אלא לא לתת להן לשלוט עלייך. זה כמובן דורש עבודה. האם את בטיפול סיביטי? אם לא, ממליצה מאוד למצוא מטפל ולהתחיל מוקדם ככל האפשר.

Niv s

New member
ראי המלצה שלי לטיול ארוך בשמש
ושימי לב שמחשבות ה-OCD

כמו שקטקטית כתבה באות דווקא בגלל שאת ממש לא רוצחת ולא מתכוונת לרצוח אף אחד.

אם באמת היית רוצה לבצע את הפשע - את בכלל לא היית מוטרדת מזה.

למעלה