חיית מחמד

חיית מחמד

שלום לכולם, מקווה שאתם מרגישים טוב. לעתים רחוקות אני כותבת כאן, אז לא יודעת אם זוכרים אותי. אני עכשיו לוקחת פריזמה וב"ה אני חושבת שזה משפר את המצב. הפסיכיאטר המליץ גם על CBT, אבל עוד לא עשיתי כלום בנושא. אני חושבת שבע"ח חמודים ובמיוחד חתולים. השבוע הצטרף חבר חדש למשפחתנו: חתול. זו היתה הפתעה ולכן לא התכוננתי נפשית. בכל מקרה אני חושבת שהחתול כופה עלי "חשיפות"... שזה טוב נראה לי? כלומר, הוא הולך על הרצפה ואח"כ קופץ על הספה. משהו שאני לא מרשה אפילו לעצמי לעשות בד"כ. הוא כל הזמן קופץ עלי ונוגע בי אבל אני שוטפת רק את כפות הידיים אח"כ למרות שהוא נוגע גם במרפקים וברגליים וכו'. פעם אחת הוא עלה על המיטה אז החלפתי כמובן את המצעים אבל אני אף פעם לא יודעת מה נכון לעשות ומה לא. כלומר, מרוב שאני מנסה להתנהג רגיל אולי אני מגזימה לכיוון השני? במה מוצר ואסור לחתול לגעת מבחינה הגיינית? למשל עכשיו נגעתי בו, האם אני צריכה לשטוף ידיים לפני שאני מקלידה במחשב? הספה בגדול היא "מלוכלכת" בגללו אבל מצד שני אני יושבת עליה. אולי מרוב שאני רוצה לא להיות אובססיבית אני מתלכלכת באמת באופן אובייקטיבי? בקיצור, יש לי המון התמודדויות השבוע. בין אם זה להכניס מישהו חדש הביתה, לקחת את האחריות (אמאל'ה!), לטפל בו. להשלים עם זה שהשירותים שלו הם בתוך הבית. חתול נחשב חיה נקיה, אבל הוא עדיין חיה... ולהתלבט כל הזמן מה הדרך הנכונה להתנהג. אני מנסה להתמודד עם החרדות ומקווה שככל שהזמן יעבור אנחנו נכיר את החתול והוא אותנו ונגבש לנו מדיניות התנהגות בבית
אבל בינתיים הכל חדש. אני גם מפחדת שעם כל זה שאני תמיד רציתי חתול, אני לא אצליח לגדל אותו או להתמודד איתו וזה יהיה מן כשלון מביך כזה. כתבתי המון, אז סליחה ותודה למי שקרא. אשמח לתובנות. חג שמח, אני.

חתול לא "נחשב" חיה נקיה

הוא חיה נקיה. החתולה שלי מסתובבת בכל הבית עולה על הספות ,על המיטה ועושה מה שהיא רוצה. חחחחחחחחח היא יותר נקיה ממני. אם תעקבי אחרי החתול שלך תראי שרוב היום הוא עסוק בלנקות את עצמו. תהני הוא יתן לך הרבה רגעי צחוק ואושר רספוטין

FOR THE LD

New member
OCD וחיות מחמד.... וחיות בכלל

לא פשוט לגדל חיה בבית אבל, הערך המוסף שלה הינו בלתי מבוטל. יהיה לך כיף! איך זה אצלנו: מחד, הכלבה והאוגר הופכים אותי ליותר פדנטית. מאידך, לא תמיד יש לי שליטה על כל הזיהומים שהם נושאים עימם, או מביאים מן החוץ - בכל הקשור לגברת הנבחנית. בחוץ, כפי שאני נשמרת בשבילים ובדרכים עם הילדים, לבל ידרכו על כל הגועל נפש שבחוץ, כך אני נשמרת עם הכלבה, ומנחה אותה פחות או יותר לטייל באיזורים נקיים. כמובן אוספת את מה שצריך לאסוף עם שלוש שקיות על ידי. אם המדרגות של חדר המדרגות אינן נקיות, אני נושאת אותה בידיי. כשמגיעים הביתה מן הטיול - תמיד מנקה לה במגבונים את הרגליים, עד שאין סימני חול ואדמה. בחורף, אכין מראש גיגית עם מים וסבון כדי לטבול את הרגליים הבוציות + מגבת לייבוש. כשהיא מגיעה מטיול הצרכים שלה, אסור לה לעלות על המיטות עד שהרגליים מתייבשות מן המגבונים הרטובים, ובכל מקרה, אצלנו לא נהוג לשבת על מצעים ישירות. יש כיסוי ורק עליו מותר לשבת - כנל לגבי הכלבה. אם אנחנו לא בבית, ואי אפשר לבקש מהשמטרפיות של הכלבה שמגיעות להוציאה מספר פעמים ביום לנגב במגבונים (יש גבול), אני מפנה את המצעים ומשעינה את המזרנים על הקיר, כך שהיא לא תשב על המיטות של הילדים ותזהם אותן. היא יושבת באופן חופשי על הספה בסלון, שאותה קל לנקות בעזרת מגבון ספריי לניקוי כללי. אם היא אוכלת אוכל מלכלך (עצמות וצרות אחרות), אני עומדת על המשמר, מפני שהיא נוהגת לשאת את העצמות בפיה, ורוצה לאכול בכל מקום אחר, מלבד במקום שבו נמצאים הכלים שלה - שלא לדבר על הסתרת העצמות... אויה לי. אבל מודה ומתוודה שעושה אותו הדבר עם הילדים - עומדת על המשמר כשהם אוכלים מזון שאינו לרוחי מבחינת הצרות שהוא עשוי להביא. עד שלא שוטפים ידיים איני רגועה. אחר כך אני יכולה לנשום לרווחה. ממליצה לכולם לגדל חיית מחמד - שווה את המחיר, אבל חשיפה לזיהומים לא בהכרח מבטיחה שחרור מן המחשבות הטורדניות והטקסים הנלווים. אולי אצל אחרים כן. מי יודע?...

תודה רבה לכולכם

מאוד עודדתם אותי! אולי אני אשאל את הוטרינרית מה ההגבלות ההגייניות כך שתהיה לי דעה אמיתית ומקצועית
אני מקווה שעם הזמן אני אוהב אותו. בינתיים הוא מאוד חמוד. שבוע טוב, אני.

למעלה