גיל 16
את החבר הראשון שלי פגשתי בסמינריון הדרכה. היינו שם שבוע, אבל רק בערב האחרון גילינו זה את זו. ישבנו יחד ודיברנו כל הלילה. בבוקר הוא נשאר צמוד אלי, וביקש ממני טלפון וכתובת לשמור על קשר. אהבתי אותו והוא אותי, אבל היינו ילדים, ונתונים לחינוך דתי, וגרים במרחק גדול זה מזו, ולכן המשכנו לפטפט ולהתכתב, בלי להגדיר את עצמנו. אחרי שנה וחצי הוא נשבר. הוא הגיע אלי, וגרר אותי לשיחה, בה הוא ביקש ממני בזהירות להגדיר את עצמנו. הגדרנו את עצמנו כחברים בסופו של דבר. זו היתה הגדרה מוזרה, כי לא נגענו זה בזו, לא החזקנו ידיים אפילו. (ילדים דוסים טובים בכ"ז) היינו "חברים" שלוש שנים. שוחחנו כל ערב בטלפון, לפחות שעה. התכתבנו במקביל, כדי לומר את הדברים שקשה יותר לומר בטלפון או פנים אל פנים. בחופשות נפגשנו. תמכנו זה בזו לאורך ההדרכה בתנועה, הלימודים, הבגרויות, לימודי הנהיגה. כל ציוני הדרך בגיל טיפשעשרה. דיברנו על העתיד המשותף, כשנהיה גדולים ונתחתן... בכ"ז משהו הפריע לי. היומן שלי מאותה תקוםה מלא לבטים, כשמצד אחד אני אוהבת אותו, ומצד שני מרגישה שמשהו לא תקין... בגיל 18 הוא הלך לישיבת הסדר, ואני לשירות לאומי. בעוד שאני נחשפתי לתככים ולרוע של העולם האמיתי, הוא היה בחממה של הישיבה, פחות או יותר באותו המקום שהוא היה בתיכון, מנטאלית. פתאום התבהרה לי התמונה הכללית. פתאום יכולתי לראות מה מפריע לי: אני לא מאוהבת בו. אני אוהבת אותו. הוא כמו אח, לא כמו בעל. פתאום שמתי לב לפער שנפתח בינינו. הוא משך לכיוון דתי יותר, אני לכיוון דתי פחות. הוא רצה ללמוד בישיבה שנים, להיות רב ומורה. אני רציתי ללמוד פרסום, לעסוק בתחום ולפתח קריירה. הוא רצה לחכות עד שיהיה לפחות בן 26. אני רציתי להיות נשואה לכל המאוחר בגיל 22, אחרי סיום הלימודים. הוא לא ראה את זה. לא רציתי להכאיב לו. לאט לאט שכנעתי אותו שהוא רוצה להפרד ממני. זה עבד, והוא "לקח אותי לשיחה" 3 חודשים אח"כ, ואמר לי שהוא חושב שהתרחקנו ושאנחנו לא מתאימים, ולמרות שהוא אוהב אותי, הוא חייב להפרד ממני, ואולי, בעתיד, אם הדברים ישתנו, נחזור להיות יחד. חייכתי אליו, ליוויתי אותו לאוטובוס, והלכתי באנחת רווחה הביתה. <<ושנתיים אח"כ הוא שלח לי מכתב שהוא מתגעגע, שאני חסרה, שהוא חושב עלי, שהוא זקוק לתמיכה שלי, ושהוא מצטער שהוא נפרד ממני. אבל אני כבר הכרתי את בעלי, וכשהבחור התקשר כשלא הייתי בבית, אמא שלי אמרה לו שאני אצל החבר שלי, והוא לא יצר איתי קשר מאז>>